Η ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ …ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Υπάρχουν διάφορα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούμε στη συνέχεια (μετάθεση στο μέλλον της ψήφισης του Pandemic Treaty, μεθεόρτια “καταδίκης Trump”, εξελίξεις στο Ουκρανικό κοκ). Ξεκινάω με κάτι που είδα χτες στις ειδήσεις και αναζήτησα σήμερα στο διαδίκτυο.
Βλέποντας την εικόνα, αναγνωρίζεις το αληθινά βάναυσο εδώ : είναι
η τρομοκρατία που ασκεί ο κύριος Καλιάνος, και τα μέσα που φιλοξενούν αυτόν και τους υπόλοιπους του είδους του, μετεωρολόγους, γιατρούς, στρατηγικούς / πολιτικούς αναλυτές.

Το αφήγημα που υπηρετεί η επιστημονικοφανής βαρβαρότητα γίνεται αντιληπτό σε όλο και περισσότερους : πρωτοφανείς θερμοκρασίες => πλανήτης σε σημείο …βρασμού (global boiling) => ανάγκη για ακαριαίες και κυρίως, συνδυασμένες κινήσεις κυβερνήσεων για την αντιστροφή του φαινομένου. Ο λογαριασμός; στον σπάταλο, αχόρταγα ενεργειοβόρο, επιβαρυντικό της ατμόσφαιρας πολίτη της Δύσης. Στην κατηγορία στριμώχνονται με διαδικασίες express αγρότες, κτηνοτρόφοι και …άνθρωποι που καλλιεργούν λαχανικά στον κήπο τους (οι τελευταίοι αποτελούν διόλου ευκαταφρόνητα εργαλεία καταστροφής του πλανήτη, όπως …αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη).
Το ότι οι προβλέψεις αλλά και οι …περιγραφές έρχονται σε αντίθεση με τη μαρτυρία των αισθήσεων, δεν συνιστά πρόβλημα : διευρυνόμενο ποσοστό του πληθυσμού, ιδίως απ’ τα νεαρότερα ηλικιακά στρώματα (!) δείχνει έτοιμο να πεισθεί ότι η νύχτα είναι μέρα και τανάπαλιν – ο αριθμός ανθρώπων που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες να
…υποφέρουν απ’ τη ζέστη είναι ξαφνιαστικός. Φαντάζεται κανείς τι θα γίνει αύριο-μεθαύριο σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας.
Για τους υπόλοιπους, τους δύσπιστους, …εμάς : η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει μέσα που ξεκινούν απ’ τη γελοιοποίηση (“ψεκασμένος συνωμοσιολόγος”) φτάνοντας στην περιθωριοποίηση, την δολοφονία χαρακτήρα (“ακροδεξιός”, “σκοταδιστής”, “αρνητής της επιστήμης”) και την ολική
έκλειψη απ’ το δημόσιο διάλογο.

5
(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Reply