ΗΠΑ : “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”

Τα περί ταύτισης “αυτού που συμβαίνει” στο Twitter με την ελευθερία του λόγου που συζητάμε εδώ, είναι ψιλά γράμματα για τους οργουελιανούς υπάνθρωπους της “Biden administration”. Η οποία προχωρεί ήδη σε κινήσεις …ελέγχου του φαινομένου. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της αγοράς από τον Elon Musk ο Alejandro Mayorkas, επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, παρακαλώ [Department of Homeland Security] ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος: πρόκειται για το disinformation unit, με επικεφαλής [τι άλλο;] μια γυναίκα, “ειδικό σε ζητήματα παραπληροφόρησης”.
Η ειδικότητα της
Nina Jankowicz αφορά κυρίως στη σχέση τεχνολογίας και δημοκρατίας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, βλ. δηλ. κυρίως …Ρωσία. Έχει διατελέσει επικοινωνιακή σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης.
Προσέχοντας κανείς την [αξιοπρόσεχτη] φυσιογνωμία της κυρίας Jankowicz μπορεί ίσως να διακρίνει έναν αναβαθμισμένο [=επί το “θηλυκότερον”] Harvey Weinstein, με playmobil περούκα και μια πρωτόγνωρα εκτυφλωτική λάμψη στο διαταραγμένο βλέμμα του. Μπορεί να φταίει και η προκατάληψή μου ως angry white male που με κάνει να νομίζω ότι τον διακρίνω.
Δείγματα του expertise της κυρίας : έχει αποφανθεί ότι η ιστορία με το laptop του Hunter Biden ήταν αποτέλεσμα ρωσικής παραπληροφόρησης. Θεωρεί επίσης ότι τα ειρωνικά σχόλια για την Kamala Harris …”και άλλες γυναίκες στη δημόσια ζωή” αποτελούν
απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.
Η αντίδρασή της στο Twitter, αμέσως μετά την εξαγορά του από τον Musk :
«Σε περίπτωση που οι free speech absolutists [sic] αναλάμβαναν περισσότερες πλατφόρμες,
ανατριχιάζω να σκέφτομαι τί θα σήμαινε αυτό για τις περιθωριοποιημένες κοινότητες, οι οποίες επωμίζονται ήδη ένα δυσανάλογο ποσοστό των συνεπειών αυτής της κατάχρησης»

ΥΓ. Άφησα το καλύτερο για το τέλος : πρόκειται για το βίντεο που έχει ανεβάσει η NJ στο Tik Tok με θέμα “disinformation”…

3
(Visited 144 times, 1 visits today)

14 Comments

  1. EMMANOUEL April 30, 2022 at 11:24 am

    Σχετικο (?) .. ”Η Δικη” του Καφκα , σκηνοθεσια Ορσον Γουελλες (1962) στο ΕRTFLIX σε ελευθερο streaming ως τις 7 Μαιου . Ετη φωτος μπροστα σκηνοθετικα , με καταπληκτικη ερμηνεια απο Αντονυ Περκινς . Ειδικα οι διαλογοι με τους μπατσους στο πρωτο δεκαλεπτο της ταινιας ειναι πολυ κοντα στο σημερα .. Νομιζω ακομα κι αν το εχει διαβασει κανεις εχει αξια απο μονο του σαν δειγμα κινηματογραφικης τεχνης ..
    https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.191124-e-dike

    Reply
    1. Oannes April 30, 2022 at 12:20 pm

      Σχετικό δε λες τίποτα. Δεν οδεύουμε πλέον απλώς προς, ζούμε σε ένα καφκικό σύμπαν.
      Το είχα πρωτοδεί ως έφηβος στα late ’70s, πριν διαβάσω το βιβλίο. Έκτοτε και άλλες φορές, όπως και οτιδήποτε έχει κάνει ο Ημίθεος.
      Η πρώτη φορά δεν ξεχνιέται βέβαια. Ευκαιρία να την ξαναδώ – τις ταινίες του OW τις έχω όλες σε DVD [όπως και του Κιούμπρικ, του Ταρκόφσκι και κάποιων άλλων], είναι από τις περιπτώσεις που “οφείλει” κανείς που και που να επιστρέφει. Σε πιάνει απλώς μια μελαγχολία όταν σκέφτεσαι τι πράγματα γίνονταν …60 χρόνια πριν και τι θεωρείται κινηματογράφος σήμερα.

      Reply
  2. EMMANOUEL April 30, 2022 at 1:10 pm

    Yποθετω πως οσο μεγαλωνει κανεις κι εξελισσεται η σκεψη του καθως και το contex κοινωνικοπολιτικα, προσωπικα κλπ καποια πραγματα τα εκτιμαει με νεα ματια.. Το ιδιο περιπου μου εχει συμβει και με την μουσικη οπου καποια απ αυτα που ακουγα νεωτερος τα εχω εκτιμησει η’ απαξιωσει αναλογως..
    Ας πουμε Η Δικη μπορει να ιδωθει ακομα και σαν μια παραβολη για το Προπατορικο Αμαρτημα ( γεννιεσαι ενοχος ) μεχρι την , με τα σημερινα δεδομενα , στοχοποιηση του Λευκου Δυτικου Ανδρα ( απο metoo , κλιματικη αλλαγη , αποικιοκρατια , φασιζουσα συμπεριφορα , you name it ) ασχετως των προθεσεων του Καφκα εξ αρχης. Μπορει και να υπερβαλλω , τελος παντων ..

    Reply
    1. Oannes April 30, 2022 at 2:29 pm

      Εννοείται ότι μπορεί να ιδωθεί υπό οποιοδήποτε πρίσμα μια που κεντρική ιδέα εδώ δεν είναι κάποια δίκαιη ή άδικη κατηγορία, αλλά η ίδια η διαδικασία Μεταμόρφωσης [δεν διαλέγω τυχαία τη λέξη] του “πολίτη” σε κατηγορούμενο, από ένα σύστημα απρόσωπο και μη αντιμετωπίσιμο.

      Reply
  3. Timothy Price April 30, 2022 at 3:28 pm

    Very clever miss Nina Poppins.

    Reply
    1. Oannes April 30, 2022 at 5:15 pm

      In the photo she looks a little bit like a “feminine” Harvey Weinstein.

      Reply
      1. Timothy Price April 30, 2022 at 5:59 pm

        She looks sleazy.

        Reply
  4. stcigar April 30, 2022 at 6:16 pm

    Αφήνει μια εξαιρετικά τρομακτική αίσθηση, κάτι σαν τους κλόουν που αποτελούν το Νο1 φόβητρο των παιδιών και κυρίως των κοριτσιών. Θα μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστεί σε αντίστοιχη ταινία μαζί με την Καμάλα, ίσως όμως και να ήταν too much of a bad thing.

    Reply
    1. Oannes April 30, 2022 at 7:31 pm

      Άψογες θα ήταν οι δυο τους σε ρόλο δίδυμου evil clowns. Η μία προς το πιο σατανικό και η άλλη (η Κάμαλα με το μόνιμο ξεκαρδισμα στα γέλια) προς το πιο “twisted”.

      Reply
      1. stcigar April 30, 2022 at 7:59 pm

        Φόβος και τρόμος! Απαραίτητος guest star ο Biden μπας και απαλύνει με την ανεπιτήδευτα κωμική του παρουσία τη ζοφερή ατμόσφαιρα της ταινίας!

        Reply
        1. Oannes April 30, 2022 at 9:59 pm

          Ο Biden πάντως, είναι κι αυτός ζοφερός με τον δικό του τρόπο. Πιο συχνά, θα έλεγα, απ’ ότι είναι κωμικός. Έχουν κυκλοφορήσει κάτι βίντεο τελευταία τα οποία βαριέμαι πλέον να αναπαραγάγω [όπως θα θυμάσαι έχω “πρωτοπορήσει” επί του θέματος] και στα οποία ο τύπος μπερδεύει τα λόγια του, αφήνει προτάσεις στη μέση, “το γυρνάει αλλού” κοκ. Και η φωνή του η ίδια γίνεται όλο και πιο υποτονική και ασθμαίνουσα. Σφίγγεται η καρδιά σου να τον ακούς, μη παύοντας να απορείς at the same time.

          Reply
            1. Oannes April 30, 2022 at 10:46 pm

              Η παραπομπή στο Patterns Of Force είναι ιδιοφυώς εύστοχη.
              Όσο πιο πολύ πλησιάζει στο τέλος ο Gill, τόσο πιο πολύ φέρνει προς Biden.
              Αυτοί που είναι “θεοί” πάντως είναι οι Κirk-Spock με τις στολές SS του τύπου “τύφλα να’χει ο Φώσκολος”.

              Reply
              1. stcigar April 30, 2022 at 10:50 pm

                😁😁👍👍

                Reply

Leave a Reply