ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΤΩ ΔΕΟΝΤΙ

Αντί αναλύσεων περί ποσοστών και εκπλήξεων, μάταιων ούτως ή άλλως, ο λόγος του Γιάνη μ’ ένα νι [βίντεο κάτω] προσφέρει μια καλή ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος.
Αποκαλύπτει ταυτόχρονα το “διακύβευμα” των χτεσινών εκλογών : ούτε λίγο ούτε πολύ, για τον κύριο Βαρουφάκη, η πολιτική της ΝΔ είναι η οδός για τον “εξορμπανισμό” της χώρας.
Πρέπει κανείς να αντιληφθεί ότι, αποδέκτης των δηλώσεών του δεν είναι ο “ελληνικός λαός”, αλλά οι άνθρωποι των
διευθυντηρίων στα οποία δίνει λόγο. Είναι αυτοί με τους οποίους είναι χολωμένος, και είναι αυτοί για τους οποίους ο “ορμπανισμός” αποτελεί εφιάλτη.
Ο κύριος Βαρουφάκης έδωσε τον αγώνα τον καλό ενάντια σ’ αυτόν, στοχεύοντας τον Κυριάκο ως εκπρόσωπό του. Ταυτόχρονα, σε κλίμα πανικού, κάποιοι [πολλοί] θεωρούν ότι ψηφίζοντας ΝΔ, προασπίσθηκαν τα συμφέροντα της χώρας.
Ο Μητσοτάκης πάλι
…ξέρει καλύτερα. Η ατζέντα την οποία υπηρετεί είναι ίδια με των Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη.
Όμως τα πάντα είναι θέμα σωστού βηματισμού και timing. Αποστολή εκάστου είναι να την περάσει στο δικό του κοινό, με τους δικούς του κώδικες, και τη στιγμή που θα είναι
έτοιμο να την εμπεδώσει.

7
(Visited 120 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar May 22, 2023 at 9:16 am

    Ώρα να την κάνω κι εγώ σιγά σιγά. Έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου κι αυτή τη φορά θα την κρατήσω. Thanks for all!!

    Reply
    1. Oannes May 22, 2023 at 9:39 am

      Εύχομαι να αναθεωρήσεις. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, it is I who ‘s thankful.

      Reply
      1. stcigar May 23, 2023 at 6:44 pm

        Thank you for your kind words. Δε το βλέπω πάντως να μετανιώνω, αν μπορούσα μάλιστα να διαγράψω διά παντός όλα όσα έχω κατά καιρούς δημοσιεύσει στο ίντερνετ, θα το έκανα επί τόπου without the slightest hesitation. Είναι οδυνηρό για μένα να σκέφτομαι ότι κάθισα κι έγραψα όλες αυτές τις μαλακίες για να καταλήξουμε τελικά πιο κάτω από το μηδέν. Άσε που μπορούν ανά πάσα στιγμή – αν δεν το έχουν ήδη κάνει δηλαδή – να κινήσουν το ενδιαφέρον κάποιου αλγόριθμου της ΚΥΠ ή της αστυνομίας και πίστεψέ με δεν ενθουσιάζομαι καθόλου με την ιδέα να θυσιαστώ για μερικούς ηλίθιους που θα ουρλιάζουν αγανακτισμένοι σταύρωσον αυτόν. Anyway δεν έγινε και τίποτα για ένα τελευταίο σχόλιο for old time sake, τουτέστιν κάπου συμμερίζομαι τις ανησυχίες των κκ Βαρουφάκη και Τσίπρα, όχι όμως περισσότερο από τις δικές μου που επαναλαμβάνω με συντομία: το μέλλον είναι αναπόφευκτα κάποια μορφή δικτατορίας – ακροδεξιάς, κεντροδεξιάς, κεντροαριστεράς, ακροαριστεράς ή εντός εκτός κι επί ταυτά. Μια χαζοχαρούμενη “δημοκρατική” εκδοχή πολιτικής ορθότητας τύπου Σύριζα για παράδειγμα δεν έχει καμία δυνατότητα επιτυχίας, αν δεν συνδυαστεί με σκληρές χουντικές τακτικές τύπου Μητσοτάκη – για τις οποίες ακριβώς τον αγάπησε ο κόσμος ανεξαρτήτως ιδεολογίας κατά την περίοδο της πανδημίας και τον επιβράβευσε με την ψήφο του. Αυτό το ήξερα φυσικά κι από πριν, αλλά έκανα το πολύ ανθρώπινο λάθος να μπερδέψω τις διαπιστώσεις με τις ελπίδες μου και να πέσω πιο έξω στις προβλέψεις μου από κάθε άλλη φορά. Ίσως αισθανόμουν αναγκασμένος κιόλας να το κάνω σαν μια υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου. But no more. Αν o κόσμος θέλει πια τόσο πολύ να πάει κατά διόλου, then so be it.
        https://www.youtube.com/watch?v=5tyb3O3i0n8

        Reply
        1. Oannes May 23, 2023 at 7:49 pm

          Κάποιες από τις σκέψεις σσυ εδώ απηχούν και δικές μου, ιδίως οι περί ΚΥΠ και αλγορίθμων. Άσε που και χωρίς αυτά, ενασχόληση με πολιτική επικαιρότητα = κόπος με δυσανάλογο [έως μηδενικό] αντίκρυσμα. Σκέφτομαι να περιοσριστώ σιγά-σιγά σε κείμενα θεωρητικής με “συνωμοσιολογικές δόσεις” φύσεως, τύπου της πάλαι ποτέ αρθρογραφίας μου στα περιοδικά. Και κυρίως βέβαια μουσική – δόξα τω Θεώ αυτή είναι ανεξάντλητη. Επίσης να ξεκινήσω σταθερό ανέβασμα δικών μου/μας κομματιών, παλιών και νέων.
          Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα πάντως, “φταίει” πιστεύω εκτός των άλλων η καλλιεργούμενη “καφική” κοινωνική ατμόσφαιρα. Αυτή υπαγορεύει αντιδράσεις σοκ και δέους μπροστά στην προοπτική της όποιας αλλαγής.
          Σε οποιαδήποτε περίπτωση η παρουσία σου εδώ αποτελεί πάντα για μένα προνόμιο και πηγή έμπνευσης.
          Στηρίζω ελπίδες σε μια εν ευθέτω αναθεώρηση της αποχής, στο …ζωδιό σου. 😊

          Reply
          1. stcigar May 23, 2023 at 8:18 pm

            😄🙋‍♂️

            Reply

Leave a Reply