ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΙ …ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ

Η παρέλαση ρεπόρτερ και σχολιαστών απ’ τα κανάλια ολοκληρώθηκε [όση ώρα έβλεπα εγώ] με τον Πέτρο Τατσόπουλο να επιστρατεύει “όλο το λογοτεχνικό του τάλαντο”, δείχνοντας πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι σε ρόλο διανοούμενου-ντόμπερμαν του κυρίου Χρυσοχοΐδη…
Είχαν προηγηθεί θαυμαστές τοποθετήσεις όπως:
Του Άδωνι Γεωργιάδη, περί μασκών που φορούσε ξανά ο κόσμος πριν ένα αιώνα, με την ισπανική γρίπη [ένα, και δύο, και τρία, και τέσσερα θαυμαστικά…]. Δεν παρέλειψε επιβραβεύσει τον ελληνικό λαό για το πνεύμα πειθαρχίας που εξακολουθεί να δείχνει, σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε άλλες χώρες…
Ανώνυμου γονέα, κρούοντος τον κώδωνα του κινδύνου περί …ασυμπτωματικών παιδιών που μεταδίδουν τον ιό.
Του “δημοσιογράφου” Άκη Παυλόπουλου, απευθυνόμενου σε γονέα – αρνητή της μάσκας, αφού πρώτα το μικρόφωνο είχε φύγει από εκείνον ώστε να μη μπορεί να απαντήσει: “θα ήθελα να πω ότι οφείλει να προστατεύσει το παιδιά του…και θα ρωτούσα αν φοράει ζώνη στα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο… Κι εμένα ο δικός μου γιος δε θέλει να φοράει ζώνη γιατί τον πιέζει, λέει. Θέλει να χορεύει στο πίσω κάθισμα. Ζώνη όμως θα φορέσει, γιατί είναι για την ασφάλειά του. Περί αυτού πρόκειται, τόσο απλό είναι...”
Του “Νέστορα” Γιώργου Παπαδάκη: “δεν ξέρω τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετούν διάφοροι γιατροί που βγαίνουν και μιλούν εναντίον της χρήσης της μάσκας”. Αυτό, παρεμπιπτόντως, από στέλεχος καναλιού, το οποίο ψωμίζεται απ’ τις διαφημίσεις της Big Pharma, χώρια τα κονδύλια που [εγνωσμένα] έχει ενθυλακώσει για τη στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Πάμε όμως στα arguments του ανθρώπου των γραμμάτων Πέτρου Τατσόπουλου.
“Έχουμε κι εμείς παιδιά, Ιορδάνη [Χασαπόπουλε, μέλος της MENSA και τηλαυγή φάρε της δημοσιογραφίας]… λοιπόν, η ευαισθησία δεν είναι αποκλειστικότητα μονάχα εκείνων που λένε ‘τι τραβάν τα παιδιά μας’, και για τις μάσκες …και όλα αυτά. Χονδρικά και σε ιδεατή κλίμακα, θα τους χώριζα σε δυο κατηγορίες, στο πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε, όσους εναντιώνονται στη χρήση της μάσκας. Λοιπόν, νομίζω θα έπρεπε να κάνουμε μια διάκριση…την ίδια διάκριση, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, που κάνουμε ανάμεσα στους …χρήστες και τους εμπόρους ναρκωτικών. Για τους χρήστες που είναι ασθενείς, που είναι άρρωστοι άνθρωποι, όλη μας η συμπάθεια, όλη μας η κατανόηση. Για τους διακινητές όμως ναρκωτικών, για τους διακινητές θεωριών συνωμοσιών, γιατί και οι θεωρίες συνωμοσίας ένα είδος ναρκωτικού είναι, έ; έχει πάντα μια παρηγορητική πλευρά η θεωρία συνωμοσίας, είναι εύκολη, είναι ξεκούραστη, δεν χρειάζεται να βάλεις το μυαλό σου να δουλεύει… ένα πράγμα σου λέει, για όλα φταίνε οι Εβραίοι, για όλα φταίνε οι Άραβες, για όλα φταίνε οι εξωγήινοι… Τώρα γίνεται μια διεθνής συνωμοσία… Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους …γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τους διακινητές αυτών των ιδεών …κανένα έλεος. Ειλικρινά το λέω …κανένα έλεος απολύτως.
Τι εννοείτε δηλαδή, να υπάρχει …ποινική δίωξη;
απαντά χαμογελώντας αμήχανα [ακόμα και] ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
Βεβαίως να υπάρχει ποινική δίωξη Ιορδάνη μου… για μας, μέχρι μια εποχή, οι θεωρίες συνωμοσίας ήταν η καθημερινή μας ψυχαγωγία…Τώρα όμως δεν αφορούν μόνο τη ζωή των ίδιων. Αφορούν και τη δικιά μας ζωή.
Και μια μεγάλη αυταπάτη είναι ότι …όλα είναι απόψεις. Δεν είναι όλα απόψεις…Η ανθρωπότητα έχει μια έξη …καθ’ έξιν μιλάει για πάρα πολλές ανοησίες… που έχουν αποδειχτεί με τον καιρό ανοησίες. Λοιπόν, η κάθε ανοησία δεν μπορεί να έχει το ίδιο βάρος με μια επιστημονική άποψη. Δεν είναι όλα απόψεις Ιορδάνη…


Υπάρχει κάτι να απαντήσει κανείς “σ’ αυτό”; όχι βέβαια: ο τύπος έχει βγει από σουρεάλ ανέκδοτο. Οι μέχρι τούδε …απλοί συνωμοσιολόγοι, γίνονται στο καπάκι και …έμποροι ναρκωτικών. Τα “επιχειρήματα” του ΠΤ [τα οποία συνοψίζονται στο “πίστευε και μη ερεύνα”, μεταφραζόμενο σε “σκάσε και κολύμπα”] είναι τόσο ευτελή που κι ένα παιδί της 5ης δημοτικού θα μπορούσε να τον αποστομώσει.
Είναι καλό που εκτίθεται. Και ελπίζω να ξέρει, ο διακινητής του κρατικού καρτέλ ναρκωτικών Τατσόπουλος, πως κάποιοι, αν και όταν τελειώσει αισίως αυτή η υπόθεση, δεν θα τον ξεχάσουν.

3
(Visited 173 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar September 14, 2020 at 1:57 pm

    Προφανώς μιλάει ως εκπρόσωπος των ευπαθών ομάδων και μάλιστα χωρίς μάσκα όπως διαπίστωσα στο σχετικό βίντεο. Εν τοιαύτη περιπτώσει καλό θα είναι να καθήσει σπίτι του και να μην τριγυρνάει στα κανάλια. Ας του θυμίσει κάποιος ότι σε κάποιο πάνελ ήταν που παραλίγο να μείνει πέρυσι στον τόπο. Άμα κολλήσει τώρα κανά Κορωναίο, μετά θα του φταίνε οι συνωμοσιολόγοι και οι έμποροι ναρκωτικών..

    Reply
    1. Oannes September 14, 2020 at 2:19 pm

      Ναι, οι ευπαθείς ομάδες είναι η μετεξέλιξη των μειονοτήτων των identity politics. Όπως κάνουμε αλλεπάλληλα reset, ως “κοινωνία”, σβήνοντας λέξεις και συμπεριφορές, για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες τους, έτσι κι εδώ προσαρμοζόμαστε σύσσωμοι στον τρόπο ζωης των εμφραγματιών και των 90χρονων με υποκείμενα νοσήματα.
      Αλλά παραείναι λεχρίτης ο τύπος, και με εκνευρίζει περισσότερο το ότι τελευταία τον είχα συμπαθήσει.

      Reply
      1. stcigar September 14, 2020 at 2:32 pm

        Όπως το είχε θέσει ωραία ο Λαροσφουκό, αυτό που κάνει τους κακούς τόσο επικίνδυνους, είναι ότι κάπου έχουν και τη συμπαθητική τους πλευρά.

        Reply
        1. Oannes September 14, 2020 at 5:26 pm

          Ναι, και εκτός από πιο επικίνδυνους τους κάνει και πιο ενχολητικούς. Γιατί πας να τους συμπαθήσεις και μετά αισθάνεσαι και μαλάκας από πάνω. Οπότε τελικά την πληρώνουν x 2!

          Reply
          1. stcigar September 14, 2020 at 10:53 pm

            Δεν ξέρω αν τον είχες δει θετικά λόγω της κριτικής του στο Σύριζα (που σε μεγάλο βαθμό συμμερίζεται π.χ. και το αδερφάτο LIFO/Protagon) ή των κάπως λογικών απόψεών του για το προσφυγικό. Από την άλλη φαντάσου ότι στο χώρο των “αρνητών του κορωνοϊού” ανήκουν άτομα όπως ο Μάλαμας και ο Μπερνάρ Ανρί-Λεβί. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών κάθε παράταξης αποτελείται από τυχάρπαστους χωρίς κανένα όραμα ή συνεκτική ιδεολογία. Ίσως είναι καλύτερα να κρίνουμε τις ιδέες και όχι τους φορείς τους, αν και είναι δύσκολο να κρατηθείς όταν ο λόγος των τελευταίων συνίσταται αποκλειστικά σε προσωπικές επιθέσεις. Έτσι και συμμετείχα πάντως σε παρόμοια πάνελ δεν θα έκανα καν τον κόπο να χαραμίσω φαιά ουσία σε λογικά επιχειρήματα: θα το έριχνα στο δούλεμα μέχρι να σηκωθεί κάποιος να με πλακώσει, ώστε να μπορώ να τον πλακώσω κι εγώ με την ησυχία μου.

            Reply
            1. Oannes September 15, 2020 at 9:22 am

              [Σήμερα έκανα κάμποση ώρα για να καταφέρω να μπω στο dashboard του blog. Θα πρέπει να απευθυνθώ στον technical assistant γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει (λες να μου επιτέθηκαν οι hackers του …Τατσόπουλου;😀)].
              Γενικά το ον ήταν, ή μάλλον έτσι νόμιζα, ένα καλό παράδειγμα ανανηψάντων αριστερών με τους οποίους μπορούσες να πεις δυο λόγια. Βέβαια, ανόητος ων, άφηνα έξω την παράμετρο ότι τα άτομα “ανένηψαν” στα πενηνταφεύγα και στα εξήντα τους, και με άμεσο πολιτικό αντάλλαγμα, πράγματα που δεν αποτελούν εγγύηση ευφυίας ή/και ήθους.
              Από την άλλη, αν έχεις όπως εγώ τη νοσηρή συνήθεια να παρακολουθείς την πολιτική σκηνή, έχεις και την ανάγκη να “παίρνεις θέση” ή να συμπαθείς κάποιον που και που, ώστε να μη φρίττεις ακατάπαυστα.

              Reply
    1. Oannes September 14, 2020 at 7:08 pm

      Τυχαίνει να ξέρω αυτά που λέει από άλλες πηγές [έχω γράψει κα για κάποια, check post BILL GATES : NOT SUPER SEVERE, NOT DRAMATIC… του Ιουλίου] αλλά το βίντεο είναι ό,τι πρέπει: η ίδια είναι ευχάριστη και συμπαθητική φυσιογνωμία, και κάνει μια καλή “σούμα” της υπόθεσης.
      Thanks!

      Reply

Leave a Reply