ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΜΗΔΕΝ ΝΕΚΡΟΙ!

Το πολλοστό κεφάλαιο του project “σας κοροϊδεύουμε μέσ’ στα μούτρα σας και δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό” εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες με αιχμή …την πολλαπλώς μεταλλαγμένη ακίδα της Μετάλλαξης Όμικρον. Επειδή ένα minimal σχόλιο όπως του προηγούμενου post μπορεί να φάνηκε επιπόλαιο, ιδού το “πλήρη” ρεπορτάζ [NDTV] διακοπτόμενο από σημειώσεις:

Η παραλλαγή Omicron έχει ανιχνευθεί σε 38 χώρες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θάνατοι, δήλωσε ο ΠΟΥ την Παρασκευή, καθώς οι αρχές σε όλο τον κόσμο έσπευσαν να λάβουν μέτρα για την εξάπλωση του βαριά μεταλλαγμένου στελέχους Covid-19 εν μέσω προειδοποιήσεων ότι θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία έγιναν οι πιο πρόσφατες χώρες που επιβεβαίωσαν τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα, καθώς τα συνολικά κρούσματα στη Νότια Αφρική παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να καθοριστεί πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή, εάν προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια και πόσο αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες και τα εμβόλια εναντίον της.

[Σημείωση:
ακριβώς οι εβδομάδες που χρειάζονται ώστε να περάσουμε για μια ακόμα φορά Χριστούγεννα κλεισμένοι μέσα και κυκλοφορώντας παντού με μάσκες. Μετά…κάτι άλλο θα σκεφτούν τα κοπρόσκυλα του ΠΟΥ]

«Θα λάβουμε τις απαντήσεις που χρειάζονται όλοι εκεί έξω», δήλωσε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.
[Πρόκειται για τον χαμένο τελευταία,
δρ. Γουρουνοχονδράνθρωπο, που δήλωνε πέρσι ότι “ήρθε η ώρα να μπούμε στα σπίτια σας και να μετακινήσουμε τους μολυσμένους σε ασφαλή σημεία, όπου θα απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή απομόνωση”]

Ο ΠΟΥ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει δει ακόμη αναφορές θανάτων που σχετίζονται με το Omicron, αλλά η εξάπλωση της νέας παραλλαγής έχει οδηγήσει σε προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα από τα μισά κρούσματα Covid στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.
[Ένα πρώτο
ρεσιτάλ “επιστημονικής λογικής” από τον ΠΟΥ, με τον καλόπιστο αναγνώστη να αρχίζει να σταυροκοπιέται]

Η νέα παραλλαγή θα μπορούσε επίσης να επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, όπως έκανε το στέλεχος Delta, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
[Το
ρεσιτάλ “επιστημονικής λογικής” αρχίζει να γίνεται tour-de-force, καθώς ο αναγνώστης σταυροκοπιέται πλέον και με τα δύο χέρια]

«Ακόμη και πριν από την άφιξη αυτής της νέας παραλλαγής, ανησυχούσαμε ότι η ανάκαμψη, ενώ συνεχίζεται, χάνει κάπως τη δυναμική της», είπε.
“Μια νέα παραλλαγή που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου”
.
[Κάπου εδώ, ο σταυροκοπούμενος και με τα δύο χέρια, αναζητεί και
τρίτο χέρι για να σταυροκοπηθεί]

Μια προκαταρκτική μελέτη από ερευνητές στη Νότια Αφρική, όπου η παραλλαγή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου, υποδηλώνει ότι είναι τρεις φορές πιο πιθανό να προκαλέσει επαναμολύνσεις σε σύγκριση με τα στελέχη Delta ή Beta.
[Άκου να δεις δηλαδή… όχι μια αλλά δυο φορές μόλυνση με …τίποτα απολύτως. Μιλάμε εν τω μεταξύ για μελέτη
warp speed 10 – ξεκίνησε μαζί με την Μετάλλαξη και σε μια βδομάδα ολοκληρώθηκε]

Η εμφάνιση του Omicron ήταν η «απόλυτη απόδειξη» του κινδύνου των άνισων παγκόσμιων ποσοστών εμβολιασμού, δήλωσε η επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Francesca Rocca.
Νοτιοαφρικανοί γιατροί είπαν ότι υπήρξε μια αύξηση στα παιδιά κάτω των πέντε ετών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο από τότε που εμφανίστηκε ο Omicron, αλλά τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε εάν τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα.

[Φυσικά είναι πολύ νωρίς. Θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν από τα 3 εκατομμύρια στα
3 δισεκατομμύρια χωρίς νεκρό, για να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε ότι η Μετάλλαξη είναι ακίνδυνη].

Στις ΗΠΑ, δύο περιπτώσεις αφορούσαν κατοίκους χωρίς πρόσφατο ιστορικό διεθνών ταξιδιών, δείχνοντας ότι το Omicron κυκλοφορεί ήδη εντός της χώρας.
«Πρόκειται για περίπτωση εξάπλωσης στην κοινότητα», δήλωσε το Υπουργείο Υγείας της Χαβάης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε την Πέμπτη τα σχέδιά του για την καταπολέμηση του Covid-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με νέες απαιτήσεις τεστ για τους ταξιδιώτες και αύξηση των προσπαθειών εμβολιασμού.

[Όταν μιλάει ο Πρόεδρος Μπάιντεν, η επιστήμη
σωπαίνει…]

Στη Νορβηγία, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 13 άτομα που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 μετά από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Όσλο την περασμένη εβδομάδα είχαν την παραλλαγή Omicron – αν και μέχρι στιγμής είχαν μόνο ήπια συμπτώματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος υγείας της πόλης Tine Ravlo.
Ωστόσο, η κυβέρνηση εισήγαγε περιορισμούς στο Όσλο μετά την εμφάνιση των φόβων για το σύμπλεγμα.

[Εννοείται ότι θα εισήγαγε.
Τι άλλο δηλ. θα μπορούσε να κάνει;]

Την Παρασκευή, η Μαλαισία ανέφερε επίσης μια πρώτη μόλυνση από το Omicron σε έναν αλλοδαπό φοιτητή που έφτασε από τη Νότια Αφρική στις 19 Νοεμβρίου. Η Σρι Λάνκα ανακοίνωσε επίσης το πρώτο κρούσμα, έναν πολίτη που επέστρεφε από τη Νότια Αφρική.
[Μιλάμε για
Αρμαγεδδώνα…]

Η νέα παραλλαγή αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον τερματισμό της πανδημίας.
[Το μόνο για το οποίο δεν αποτελεί πρόκληση πάντως είναι η
κοινή λογική…]

Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Οι περιφερειακοί ηγέτες της Γερμανίας συμφώνησαν σε νέα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των πυροτεχνημάτων στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι για να αποθαρρύνουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.
Η Ιρλανδία δήλωσε ότι θα κλείσει τα νυχτερινά κέντρα και θα επαναφέρει την κοινωνική απόσταση σε ορισμένες ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στο ΗΒ, οι υπουργοί έχουν εκφράσει διιστάμενες απόψεις, όχι μόνο για την ιδέα της φιλοξενίας πάρτι, αλλά και για το είδος της συμπεριφοράς που θεωρείται αποδεκτή.
«Για ό,τι αξίζει, δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει πολύ τσούξιμο κάτω από το γκι», είπε μια υπουργός, η Therese Coffey.

[Σχόλια τέλος. Καλό είναι να θυμόμαστε τη συγκεκριμένη αναφορά (εγώ θα τη θυμάμαι) για να δούμε σε τι θα εξελιχθεί η παρούσα κατάσταση, τι διαστάσεις θα πάρει τελικά το τίποτα απολύτως]

5
(Visited 58 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. dnk December 4, 2021 at 2:38 pm

    Πλάκα,πλάκα με το προηγούμενο post προσεχώρησες στο “προκεχωρημένο φυλάκιο” των υποστηρικτών της “αυτοάνοσης κατάστασης”.Beware of the wrath of dr. Vass😺.Ο “Λόγος” πάλι πίσω στους “αρμοδίους” 😈…https://m.youtube.com/watch?v=y3UP4ktDN8o

    Reply
    1. Oannes December 4, 2021 at 2:46 pm

      Εννοούσα “αθώα” φαγούρα [υποθέτω / ελπίζω ότι υπάρχει και τέτοια…] 💅

      Reply
  2. dnk December 4, 2021 at 2:59 pm

    Δυστυχώς ή ευτυχώς το “ξύσιμο” είναι “αναπόφευκτο”.Αθώο είναι μόνο αυτό του grindcore ή του dj Πρύτανη και όχι των “ειδικών” πρυτάνεων😺…

    Reply
  3. dnk December 4, 2021 at 4:26 pm

    Εντάξει,αθώος ενδέχεται να είναι μόνο ο φορέας-ξενιστής της φαγούρας(ευτυχώς που δεν “διαβάζει” ο dr. Vass γιατί θα μ’ “έκοβε”)😺…

    Reply

Leave a Reply