ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

«Νεκρός βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας του Βόλου το απόγευμα της Κυριακής. Ο 62χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στην καφετέρια που διατηρούσε στο «Κολωνάκι» του Βόλου. Τα ίχνη του άτυχου άνδρα αγνοούνταν το τελευταίο 24ωρο. Φίλοι και συγγενείς του τον αναζήτησαν στην καφετέριά του, όπου και εντόπισαν τη σορό του. Με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα ο επιχειρηματίας δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ή άλλα θέματα που μπορεί να τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Πάντως η τελευταία του ανάρτηση στο facebook πριν από περίπου δέκα ημέρες έδειχνε ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω των συνθηκών της καραντίνας που επέβαλαν και τη μη λειτουργία της εστίασης».

Αυτή είναι η δημοσιογραφική κάλυψη εκ μέρους του
in.gr της αυτοκτονίας του 64χρονου Γιώργου Καλλέργη, επιχειρηματία από τον Βόλο – ακόμα και το όνομά του απουσιάζει από το «ρεπορτάζ». Η απορία είναι: αν θέλει κάποιος να αποκρύψει κάτι [το εύλογο της σκοπιμότητας δεν χρειάζεται να αναλυθεί όταν μιλάμε για στυλοβάτες της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδρά αμειβόμενους], γιατί επιλέγει τη διαστρέβλωση από την αγνόηση του γεγονότος;
Γιατί είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ – στοιχειώδης έρευνα θα αρκούσε για να το δείξει – ότι ο άτυχος άνθρωπος αντιμετώπιζε
τεράστιο οικονομικό πρόβλημα εξ αιτίας του lockdown, ένας απ’ τους πολλούς στη χώρα, οι οποίοι ολοένα θα αυξάνονται. Αδιάψευστος μάρτυρας αυτού, όπως και της αθλιότητας της «δημοσιογραφίας» του in.gr και των ομοίων του, η τελευταία του ανάρτηση:

«Τελικά δεν ξέρω πόσοι θα επιβιώσουν μετά από τα τραγικά και ελλιπή μέτρα που παίρνουν με δικτατορικό τρόπο οι κυβερνώντες που αυτοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα ….. από τον μισθό τους, πόσες επιχειρήσεις θα αφανιστούν.
Εκείνο που είναι επικίνδυνο θα το πω με τα λόγια του Αϊνστάιν: Ο κόσμος θα υποφέρει όχι από εκείνους που κάνουν το κακό, αλλά από εκείνους που τους βλέπουν και δεν μιλάνε !!!!!! Καληνύχτα».

5
(Visited 76 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar December 15, 2020 at 9:32 pm

    Ξέχασες το καλύτερο, οι πρώτες “ανταποκρίσεις” ανέφεραν απλώς ότι “ερευνάται η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας”! Καλά που άφησε και το σημείωμα δηλαδή ο μακαρίτης, για να μην του φορτώσουν και τη ρετσινιά του.. νονού της νύχτας.

    Reply
    1. Oannes December 15, 2020 at 9:52 pm

      Πράγματι. Σε κάποιο μελλοντικό πάντως, συνολικό απολογισμό, ένα είναι το σίγουρο: και οι αυτόχειρες θα υπαχθούν στα θύματα του κορωνοϊού.

      Reply
      1. stcigar December 15, 2020 at 10:18 pm

        Ακόμα κι αυτό συνέβη στην κυριολεξία πριν λίγες βδομάδες, όταν κάποια γυναίκα νοσηλευόμενη σε αθηναϊκό νοσοκομείο για κορωνοϊό πήδηξε από το παράθυρο τρομοκρατημένη από τις δυσοίωνες προγνώσεις που κυκλοφορούσαν για περιπτώσεις σαν τη δική της..

        Reply

Leave a Reply