“ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ …ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ”

“Δεν θα υπήρχε πρόβλημα” αν ο συγκεκριμένος αλήτης μίλαγε για τον εαυτό του.
Το πρόβλημα είναι ότι εκφράζει τη φιλοσοφία του κόμματος
[ΝΔ] στο οποίο ανήκει.
Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εκφράζει τη φιλοσοφία
όλων των κομμάτων που φλερτάρουν με αξιώσεις την εξουσία, έστω και ως “συνεργαζόμενοι”.

6
(Visited 80 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar June 10, 2023 at 8:34 am

    Από “ανθρωπιστικής” απόψεως το θέμα είναι συζητήσιμο. Για τα λεφτά ενδιαφέρεται βεβαίως ο συγκεκριμένος και όχι για τους ανθρώπους. Για τα λεφτά ενδιαφέρονται όμως και αυτοί που ταλαιπωρούν τους ετοιμοθάνατους πουλώντας τους ελπίδα και ανύπαρκτες θεραπείες.

    Reply
    1. Oannes June 10, 2023 at 9:10 am

      Συμφωνώ και με τα δύο σκέλη της παρατηρήσεως, παρά τη φαινομενική μεταξύ τους αντίφαση. Όμως η φιλοσοφία του Πνευματικού, που είναι και φιλοσοφία του κόμματός του [ομολογουμένως οι Τσιπραίοι ειναι λίγο συγκρατημένοι], διαθέτει εφιαλτικές παραμέτρους & προεκτάσεις. Επ’ αυτού ετοιμάζω κάτι.
      [Όχι ακριβώς] άσχετο : αν κάτι προκύπτει μετά βεβαιότητας, είναι ότι αυτό που είχα “επισημάνει” περί αντικαπνιστικού μένους ως εισαγωγής – πρόβας για κάτι μεγαλύτερο [την …πρόβα τζενεράλε που ήταν ο κορωνοϊός], ήταν ακριβές. Αυτό φαίνεται από διάφορες τροποποιήσεις που εισάγει ο WHO στο νέο pandemic treaty [εμείς κοιμόμαστε κι η τύχη μας δουλεύει] οι οποίες πηγάζουν κατευθείαν από ρυθμίσεις της περιόδου της αντικαπνιστικής υστερίας.

      Reply
      1. stcigar June 10, 2023 at 9:21 am

        Δεν το συζητάμε. Το άρθρο σου για το κάπνισμα ήταν 100% προφητικό. Εννοείται φυσικά ότι την πραγματική του σημασία τη συνειδητοποίησα λίγο αργότερα, όταν άρχισε η προφητεία του να υλοποιείται.. ως εφιάλτης.

        Reply
        1. Oannes June 10, 2023 at 9:35 am

          Θυμάμαι ακόμα το hate mail από διάφορους “αναγνώστες του ΗΧΟΥ” στην περίοδο της πρώτης αντικαπνιστικής υστερίας [2008], όπως και το αντίστοιχο για το χαβαλέ που έκανα με την, σύντομα επακολουθήσασα, πρώτη ψευτοπανδημία του [H1N1, 2009]. Εννοείται ότι το αρχικό σχέδιο των ερπετών ήταν η διαδοχή πρόβας & πρόβας τζενεράλε να συμβεί ήδη τότε, αλλά …δεν τους έκατσε.
          Για κάποιο λόγο στη συνέχεια το πάθος εναντίον του καπνίσματος για κάποια χρόνια καταλάγιασε, μέχρι να [οργανωθεί λεπτομερώς και] ετοιμαστεί η έκρηξη της “real” πανδημίας.
          Κατά τ’ άλλα, όποιος επιμένει να θυμάται και να συνδυάζει γεγονότα είναι …”ακροδεξιός συνωμοσιολόγος”.

          Reply
          1. stcigar June 10, 2023 at 9:57 am

            Τα περί ακροδεξιάς τα λένε τώρα. Είχαν υπάρξει όμως προειδοποιήσεις και από αριστερά μεριά, όπως το μνημειώδες “Η τυραννία της υγείας” του Michael Fitzpatrick που το 2001 συνέδεσε για πρώτη φορά την αυξανόμενη παρέμβαση των γιατρών στην ιδιωτική ζωή των πολιτών με τις αναδυόμενες τότε τακτικές της πολιτικής ορθότητας (μια σύνδεση που σε.. υποσυνείδητο επίπεδο υπήρχε και στον πρώτο τόμο της “Ιστορίας της σεξουαλικότητας” του Μισέλ Φουκώ). Βιβλίο με τέτοιο απροκάλυπτο περιεχόμενο σήμερα θα κοσμούσε τις πρώτες θέσεις του index librorum prohibitorum.

            Reply
            1. Oannes June 10, 2023 at 11:28 am

              Ούτε συζήτηση. Εννοείται ότι η αυθεντικά συνεπής αντίδραση σε όλα αυτά προέρχεται από αυθεντικούς αριστερούς – ως προς τον Φουκώ ειδικά, το σύνολο του έργου του είναι αποκαλυπτικό του μηχανισμού που [εξακολουθεί να] δίνει βροντερό “παρών” πίσω και από τη σημερινή κατάσταση. Με άξονα πάντα τη σχέση εξουσίας και “γνώσης” – ιατρικής και όχι μόνο.

              Reply

Leave a Reply