ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ COCA-COLA

Από την μπροσούρα του …Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ 2019 που ολοκληρώνεται σήμερα:

“Στρώνουμε τραπέζι με γεύσεις από 20 χώρες. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις ένα άνθρωπο, είναι να κάτσεις μαζί του στο στρωμένο τραπέζι. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις την κουλτούρα ενός λαού, είναι να γευτείς την κουζίνα του. Γιατί από της απαρχές του Χρόνου, η ανθρωπότητα ερχόταν πιο κοντά γύρω από ένα αχνισμένο τσουκάλι, εκεί όπου οι άνθρωποι αφηγούνται τις ιστορίες της ζωής τους. Γιατί από τότε που οι άνθρωποι θυμούνται τον εαυτό τους, η εικόνα της ειρήνης και της χαράς είναι αυτή του στρωμένου τραπεζιού. Στο 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στρώνουμε πολυεθνικό τραπέζι όλοι μαζί, πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιοι. Ένα τραπέζι με γεύσεις από 20 χώρες, όπου χωράμε όλες και όλοι. Από το Φεστιβάλ δε θα λείψουν ούτε οι ρακομεζέδες του «Ρακάδικου», οι γεύσεις της Συλλογικής Κουζίνας «El Chef», τα κεμπάπ του Χουσεΐν και τα σουβλάκια του Φελέκη”.

Περνάμε τώρα σε κάτι άλλο: στο script του πρόσφατου, τηλεοπτικού ad της …Coca – Cola:

“Ο γύρος κάνει το …γύρο όλου του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Η κινέζικη κουζίνα έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και όλοι την καταλαβαίνουν. Το μεξικάνικο φαγητο βρίσκεται παντού και όλοι το απολαμβάνουν.
Η fusion κουζίνα ενώνει διαφορετικές γεύσεις, ενώνει και ανθρώπους. Τίποτα δεν μπορεί να φέρει πιο κοντά τoυς Iσπανούς, περισσότερο απ’ ότι το χαμόν με Coca-Cola. Και δεν έχει σημασία αν οι τηγανιτές πατάτες ή το burger δεν είναι ελληνικά φαγητά, γιατί είναι ακριβώς όπως η Coca Cola… από παντού και για όλους.
Όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν με το μυαλό, διχάζονται. Όταν αποφασίζουμε με το στομάχι, ερχόμαστε πιο κοντά. Ώρα να φάμε όλοι μαζί”.

“Ένα περίεργο πράμα”, που λέει κι ο λαός… ή είναι της ιδέας μου;
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ = ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

0
(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Reply