ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης, οιωνοσκόπος των βοθρολυμάτων, δέχεται με ένα συγκρατημένο χαμόγελο το εύσημο του ερπετού – anchorman : “ο κύριος Σαρηγιάννης με τα μαθηματικά μοντέλα του έχει πέσει μέσα σε όλα”. Η επιστημονική “εντιμότητα” που τον κάνει να αποδεχτεί το κομπλιμέντο, είναι η ίδια που του υπέβαλλε, δυο μήνες πριν, να παραδεχτεί εμμέσως, όχι όμως και σαφώς, την παταγώδη αποτυχία του [βλ. post Ο ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ]
Σε ρώτημα του ερπετού περί κρουσμάτων που αναμένονται τον Αύγουστο, ο κύριος Σαρηγιάννης μιλάει για το
ακραίο σενάριο από αυτά που “τρέχει με τα μοντέλα του”, το οποίο μιλάει για 6.000
κρούσματα.
Ο δρ. Βόθρος ολοκληρώνει την τοποθέτησή του, guess how : “πρέπει απαραιτήτως να εμβολιαστούμε όλοι, είναι η μόνη λύση”.
Μπορεί [;] κανείς να αντιμετωπίσει με κατανόηση τον κύριο Σαρηγιάννη, ως μη ειδικό, τρομοκρατημένο απ’ τα ίδια τα μοντέλα του πολίτη. Μπορεί σίγουρα να καταλάβει τις πανικόβλητες, σπασμωδικές κινήσεις
των μαγαζατόρων στη Μύκονο, όπως πχ. η προσφορά 150 ευρώ [LOL] στους υπαλλήλους τους για εμβολιασμό εδώ και τώρα, ώστε το νησί να επιστρέψει στην ομαλότητα : οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με εκδηλώσεις πρωτοφανούς κυβερνητικής αναλγησίας και αγριότητας. Είναι ως εκ τούτου υπερβολή να περιμένεις να σκεφτούν ότι …αυτός που εμβολιάζεται σήμερα [πρώτη δόση], θ’ αποκτήσει κανονική ανοσία σε ενάμιση μήνα πάνω-κάτω. Και ότι το πρώτο διάστημα μετά την πρώτη δόση [δυο τουλάχιστον βδομάδες] θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στον κορωνοϊό. Και όχι μόνο ευάλωτος, αλλά με πιθανότητες να έχει, σύμφωνα με τον κύριο Βασιλακόπουλο, την τύχη του Κατσανέβα [το ανοσοποιητικό να προκαλέσει μεταλλάξεις του ιού που θα τον σκοτώσουν]
Όταν όμως ακούς τα ίδια περί “εμβολιασμού εδώ και τώρα” εν μέσω “καλπασμού της πανδημίας” από ειδικούς όπως …ο κύριος Βασιλακόπουλος, και από επίσημα, κυβερνητικά χείλη, συνειδητοποιείς δυο τινά : 1. την πλήρη
αδιαφορία τους για την υγεία του κοινού για την οποία τάχα κόπτονται, και 2. ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η προώθηση όσο το δυνατό περισσότερων δόσεων εντός του deadline.


3
(Visited 112 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar July 20, 2021 at 8:28 am

    Προφανώς και δεν ενδιαφέρονται για την υγεία του κόσμου, το αντίθετο μάλιστα. Γιαυτό ακριβώς το λόγο με τη βοήθειά τους η “πανδημία” θα ξαναγίνει “φονική” μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα και αρχίσουν οι πνευμονίες, ενώ συγχρόνως ο “νέος” ιός θα έχει διαδοθεί στους ηλικιωμένους και στα νοσοκομεία, υποκαθιστώντας και πάλι τις τερματικές ασθένειες και τους φυσικούς θανάτους. Και τότε ποιος τους πιάνει..

    Reply
    1. Oannes July 20, 2021 at 9:16 am

      Υπάρχει μια φράση που είχα διαβάσει [και αναδημοσιεύσει] στεγανή στη λογική της: το να θεωρείς ότι big pharma έχουν σκοπό να εξαλείψουν τις ασθένειες, είναι αντίστοιχο με το να θεωρείς ότι το “στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα” θέλει να εξαλείψει τους πολέμους.

      Reply
  2. stcigar July 20, 2021 at 9:43 am

    Δεν είναι μόνο οι φαρμακευτικές, αλλά – το κυριότερο κατά τη γνώμη μου – οι κολοσσοί της πληροφορικής, των οποίων τα κέρδη το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει την πιο αρρωστημένη φαντασία και για τα δικά τους ακόμα δεδομένα. Επιπλέον τα συνεχή λάθη τακτικής του στρατοπέδου των “αρνητών” έχουν αρχίσει να με βάζουν σε υποψίες ότι σε καίριες θέσεις έχουν πιθανότατα εισχωρήσει “πράκτορες της CIA” που αποπροσανατολίζουν το κίνημα με αυτοαναιρούμενες και θνησιγενείς θεωρίες, οι οποίες χαρίζουν στον αντίπαλο άνετα γκολ από ταποδυτήρια, με πρώτο και καλύτερο – εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον και σόρι εκ των προτέρων για την αναφορά – τον Τραμπ.

    Reply
    1. Oannes July 20, 2021 at 11:09 am

      Ου, δυστυχώς συμφωνώ σε όλα, του Τραμπ …προεξάρχοντος. Αφού έχω φτάσει να πιθανολογώ ότι, ολόκληρη η “κόντρα του” με το “σύστημα” αποτελούσε στάχτη στα μάτια εν όψει του real thing – κοινού παρονομαστή για όλους : ιός & εμβόλια.

      Reply
  3. stcigar July 20, 2021 at 6:48 pm

    Ο ρόλος του Τραμπ υπήρξε μοιραίος και καταλυτικός για την παρούσα εφιαλτική εξέλιξη των πραγμάτων από πολλές και διάφορες απόψεις. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ξεκίνησε “με τις καλύτερες προθέσεις” (στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι δυνατό για έναν άνθρωπο του συναφιού του) από ένα σημείο και μετά λειτούργησε κυριολεκτικά σαν πράκτορας των big pharma/tech παρασύροντας με τη στάση του και πολλούς ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν. Όπως ίσως θυμάσαι ότι σου είχα πει και παλιότερα, η σύγκρουσή του με τους κυριάρχους του διαδικτύου υπήρξε σε μεγάλο βαθμό προπέτασμα καπνού, δεδομένου ότι σε οικονομικό επίπεδο η συνεργασία τους υπήρξε περισσότερο από αγαστή. Εκτός κι αν ήταν τόσο κορόιδο που τον χρησιμοποίησαν απλώς για να κάνουν τη δουλειά τους και στη συνέχεια τον πέταξαν σα στιμένη λεμονόκουπα.

    Reply
    1. Oannes July 20, 2021 at 7:14 pm

      Εξακολουθώ να θεωρώ ότι διάφορα θέματα ως προς τον Τραμπ είναι αρκετά περίπλοκα για να μπορούν να εξαχθούν προς το παρόν συμπεράσματα. Γεγονός είναι ότι παρά το όνειδος των εμβολίων [η υπόθεση πιθανώς θα “διευθετείτο” με ή χωρίς αυτόν – αυτό βέβαια δεν τον απαλλάσσει] εξακολουθεί να μου είναι συμπαθής, δεδομένου ιδίως του αντιπάλου δέους. Μπορεί να μην αναφέρομαι συχνά τελευταία στα της διακυβέρνησης Biden λόγω …διαθέσεως [το αυτό και με το ανέβασμα κομματιών – δεν ακούω καθόλου μουσική αυτές τις μέρες, έχω πέσει με τα μούτρα σε κάτι δικές μου μαλακίες] αλλά την παρακολουθώ στενά και, believe me when I tell you, δεν έχεις ξαναδεί τέτοια πράγματα …ούτε στα πιο άγριά σου όνειρα.

      Reply
  4. stcigar July 20, 2021 at 7:00 pm

    Mutatis mutandis κάτι παρόμοιο συνέβη και με την δικιά μας κυβέρνηση, στο επίπεδο φυσικά της Δ’ ερασιτεχνικής που ανήκουν χώρες όπως η Ελλάδα. Το αμήχανο βλέμμα του Κούλη και του Άδωνι στα πρώτα στάδια της “πανδημίας” έδωσε τη θέση του στην κενή αποφασιστικότητα του ανθρώπου που έχει πουλήσει οριστικά την ψυχή του στο Σατανά.

    Reply

Leave a Reply