ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ HATE SPEECH;

Μια ιδέα του πώς λειτουργούν τα πράγματα “εκεί έξω”, που σημαίνει, πώς θα λειτουργούν οσονούπω, και εδώ:
Ο τίτλος του βίντεο είναι μια απόπειρα a priori επηρεασμού του θεατή:

“Sikh πολιτικός παρενοχλείται από Ισλαμόφοβο. Να πώς αντιδρά…”

Ιδέα εδώ, ο θετικός ρόλος που μπορούν να παίξουν νομοταγείς αλλόθρησκοι πολίτες όπως οι Sikh [θρησκεία έλκουσα την καταγωγή/συνδυάζουσα στοιχεία από Ισλάμ και Ινδουισμό] στη διαμόρφωση μιας ανεκτικής, πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Ξεκινάμε με την παρενόχληση του τουρμπανοφόρου από κάποιον, ο οποίος εκλαμβάνοντάς τον ως οπαδό του Προφήτη, τον ρωτάει, σε έντονο απλώς ύφος αν γνωρίζει ότι ο όρος “ισλαμοφοβία” είιναι ουσιαστικά επινόηση της Οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων. Όσοι ξέρουν 1-2 πράγματα γι΄αυτήν, ξέρουν ότι όχι απλώς ισχύει, αλλά κι ότι αποτελεί παρανυχίδα σε σχέση με το σύνολο της δραστηριότητά της, από το …1928.
Τι του απαντάει ο Sikh politician, κουνώντας το διδακτικό του δάχτυλο; ότι οι ισχυρισμοί του είναι …ρατσιστικοί και …hate speech. Ο Gurratan Sikh είναι, προκύπτει αμέσως μετά, μέλος της Βουλής του Οντάριο, πράγμα που φέρνει στο νου τον κύριο Μπογδάνο, ο οποίος εθεάθη οραματιζόμενος [στο Twitter], “όπως και άλλοι” την εφαρμογή εν Ελλάδι της νομοθεσίας του Justin Trudeau* για το hate speech. Στο οποίο hate speech θα υπαχθεί, κάποια στιγμή με συνοπτικές διαδικασίες, κάθε είδους κριτική περί το μεταναστευτικό [βλ. post “SIN BOY, HATE SPEECH, MIGRATION”].
Κατόπιν τούτου ο πολιτικός μοιράζεται μαζί μας μέρος της σοφίας του:

“Όταν γινόμαστε αντικείμενο ισλαμοφοβίας, δεν πρέπει ποτέ να λέμε ότι δεν είμαστε μουσουλμάνοι. Πρέπει απλώς να λέμε ότι το μίσος είναι λάθος”.

Στη συνέχεια του κλιπ ο …αδελφός του, πολιτικός επίσης, …παρενοχλείται στο πλαίσιο κάποιου λόγου του από μια κυρία. Με έντονο ύφος τον ρωτά για την επικείμενη εξάπλωση σε όλο τον δυτικό κόσμο της Σαρία [ιδιαίτερα ευνοϊκής, ειδικά, για τις γυναίκες]… Απάντηση:

“Δεν θέλουμε να αφήσουμε το μίσος να κυριαρχήσει σε ένα θετικό event, έτσι δεν είναιι;”

Αμέσως μετά πληροφορούμεθα ότι ο Justin Trudeau αυτοπροσώπως …καταδίκασε την επίθεση.
Η ειλικρινής απορία μου: βλέπει κανείς στις δυο σκηνές, κάποια …επίθεση; έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το τι εννοούν αυτοί οι άνθρωποι με τον όρο hate speech, και τι σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν σ’ αυτό;
Και το ηθικό δίδαγμα, το οποίο φροντίζεται με άπειρα retweets του βίντεο, ώστε να γίνει viral:
Το hate speech [= η άσκηση του δικαιώματος στην κριτική] δεν έχει θέση πουθενά. Έχουν όμως θέση, τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων, με την ευγενική ανοχή “νομοταγών” αλλόθρησκων όπως οι Sikh. Και με την πρόθυμη συμμετοχή τους στην …anti-hate speech προπαγάνδα.

* Το τελευταίο που είχα φανταστεί, βλέποντας πρώτη φορά τον υιό Trudeau, ήταν ότι η νομοθεσία του επρόκειτο να χρησιμεύσει ως οικουμενικό πρότυπο…Είναι ένας από τους ανθρώπους που μπαίνεις στον πειρασμό να τους …αγγίξεις, για να βεβαιωθείς ότι υπάρχουν…

2
(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply