ΣΤΟΙΧΗΜΑ & ΛΥΤΡΩΣΗ

Έχοντας διαβάσει την είδηση και χορτάσει με στοιχήματα και «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» ίσως και να εντοπίσει κάποιος την απουσία μιας λεπτομέρειας: της εξήγησης του …γιατί η καθυστέρηση, των εμβολίων και της λύτρωσης.
Έψαξα με όση υπομονή μπορούσα σε κάποια ρεπορτάζ για να βγάλω μια στοιχειώδη άκρη.
Τον Ιούλιο λοιπόν
«η Ευρώπη» απέρριψε την πρόταση των Pzizer / BioNTech για 500 εκατ. δόσεις. Αυτό, πρώτον, γιατί η αρχική πρόταση κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη, δεύτερον, γιατί «η Ευρώπη» αισθανόταν χαλαρή απ’ την εξασθένιση της πανδημίας και, τρίτον, γιατί υπολόγιζε στα εμβόλια και άλλων εταιριών – τα οποία ως γνωστόν βρίσκονται σε φάση καθυστέρησης. Λεπτομέρειες περί συμφωνιών με άλλες εταιρίες δεν είναι γνωστές, πλην εκείνης με την Moderna που αφορά …80 εκατ. δόσεις με δυνατότητα για άλλες τόσες.
Το σύνολο λοιπόν των 200 εκατ. δόσεων που δικαιούται, ζητά τώρα εσπευσμένα από Pzizer / BioNTech
«η Ευρώπη», με τις εταιρίες να δίνουν άμεσα τα πρώτα 100 εκατ., ενώ κάνουν κόνξες για τα υπόλοιπα 100 εκατ. …ως προς το χρονοδιάγραμμα. Όπερ σημαίνει: χρονοβόρες πιθανώς διαπραγματεύσεις.
Μια επιπλέον, κοινότοπη απορία ως προς την «Ευρώπη». Τι υποτίθεται σημαίνει ο όρος; ή, όπως το είχε θέσει ο …Kissinger : «τι τηλέφωνο παίρνω για να μιλήσω με Ευρώπη;» … ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και από που κι ως που υποτίθεται ότι με αντιπροσωπεύουν; ποιος @%$#@#*@%&! κλείνει συμφωνίες, έχοντας πρώτα ενημερώσει ποιον; όχι ότι έχω κάποια πρεμούρα με το κωλοεμβόλιο το οποίο δεν πρόκειται να κάνω. Απλώς, ερχόμενος στη θέση του ευπειθούς πολίτη, υποθέτω ότι θα αισθάνεται οργή για τη «συμφωνία» ένεκα της οποίας «η λύτρωση απομακρύνεται». Και απορώ, ας πούμε:
αυτή την οργή σε ποιον την κατευθύνει;

ΥΓ. Who the fuck is …Μάριος Θεμιστοκλέους;

1
(Visited 64 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. dnk December 22, 2020 at 11:47 pm

    Ισως να υπάρχει πρόβλημα με την “διάθεση” των διαθέσιμων “αυτοφωράκηδων”. Αν έχω καταλάβει σωστά,εμβολιαζόμαστε με απόλυτη ” ατομική ευθύνη”,με το “συμβόλαιο” που υπογράφουμε να έχει,ουσιαστικά,έναν συμβαλλόμενο και πιθανές συνέπειες αθέτησης των όρων του(απρόβλεπτες παρενέργειες) να αφορούν τον ένα και μονάδικο συμβαλλόμενο(συγνώμη για την “άτσαλη” νομική περιγραφή,αλλά “συμβόλαιο ενός με τον ευατό του”;).Θα μπορούσα,ίσως,να ζητήσω να πάρω το εμβόλιο,όπως οι ινσουλινοεξαρτώμενοι τις συσκευασίες ινσουλίνης,απο ένα φαρμακείο και να το κάνω(“χορηγήσω στον εαυτό μου”),ο ίδιος,ο ” ατομικά υπεύθυνος”; Όπως είναι γνωστό,η χρήση ινσουλίνης είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου” για πολλούς διαβητικούς.Αυτούς πώς τους εμπιστευόμαστε να “πράττουν ιατρικά” οι ίδιοι στο ευατό τους και μετά να εργάζονται ή να οδηγούν,καθώς οι “κοινωνικές συνέπειες” κακής ή και μή χορήγησης του φαρμάκου,μπορεί να είναι αντίστοιχες του “μεθυσμένου οδηγού”.Αν πάλι είναι ” ευνόητη” η απαραίτητη πιστοποίηση- υπογραφή του “επαγγελματία υγείας” ,πάντα για το “κοινό καλό”,τότε πώς εξασφαλίζεται η αποφυγή της πιθανότητας να ” πειστεί” να πράξει “αντιεπαγγελματικά”; Θα ” υποχρεώσουμε”,”υποχρεωτικά”,εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας; Ο Darth ξύνει το κράνος του κι ο Obi Wan “αναβοσβήνει” το “φωτόσπαθο” γελώντας…

    Reply

Leave a Reply