“ΕΥΧΡΗΣΤΟΙ” ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ…

Όταν το θρασύτατο ανθρωπάριο – “πρωθυπουργός της χώρας” ανακοινώνει ότι “δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μας διχάσει”, αυτό που εννοεί είναι ότι θα φέρει την ενότητα, εξαφανίζοντας κάθε αντίθετη απ’ τη δική του άποψη.
Τα
επιταγμένα media και ο γαλαζοπολτός “του Twitter” παίζουν μέχρι τελικής πτώσεως ένα συγκεκριμένο περιστατικό βίας, όταν η περίσταση είναι τέτοια που θα μπορούσε κάλλιστα το θύμα να είναι ο θύτης. Δεν συνέβαινε το ίδιο με τον νεαρό που φώναζε “πονάω” ξυλοκοπούμενος από 4-5 όργανα. Δεν επρόκειτο εκεί για εκδικητική βία, αλλά για βία από θέση ισχύος, πιθανώς διατεταγμένη. Δεν πλέκουμε εδώ το “εγκώμιο της βίας”, ή της “ανοχής στη βία”, λέμε απλώς ότι για περιστατικά λιντσαρίσματος όπως το συγκεκριμένο του αστυνομικού, ευθύνη έχουν εκείνοι που διαλύουν ζωές ανθρώπων με σύστημα και μέθοδο, προσθέτοντας τελευταία στις τακτικές μιντιακού σοκ και δέους, την αστυνομική βία.
Ο λόγος για τον οποίο διαλύουν ζωές ανθρώπων, είναι …ο ίδιος για τον οποίο εκείνοι δεν μπορούν καν να διαμαρτυρηθούν: η “υπερμετάδοση” του ιού.
Κυβέρνηση και media απορούν και εξίστανται
…πώς είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να ενθαρρύνει “εκδηλώσεις διαμαρτυρίας”, όταν ξέρει ότι σ’ αυτές θα παρεισφρήσουν οι γνωστοί άγνωστοι. Που σημαίνει “σκάσε και κολύμπα, δεν είναι μόνο ο ιός, αλλά και ο μπαχαλάκιας που …καραδοκεί να μπει στο παιχνίδι.
Ο τελευταίος είναι
το ίδιο χρήσιμος και στην αντιπολίτευση. Είναι εκείνος που αμαυρώνει “ειρηνικές πορείες οικογενειαρχών, δίκαια διαμαρτυρόμενων”.
Αυτό που κάνουν πως δεν βλέπουν, οι μεν και οι δε, είναι ότι …οι “ειρηνικές ” πορείες
μόνο ειρηνικές δεν είναι. Και ότι οι “οικογενειάρχες”, έχουν πολύ μεγαλύτερη οργή συσσωρευμένη μέσα τους από οποιονδήποτε, ασχέτως του αν μπορούν να συμμετέχουν σε μάχες εκ του συστάδην με κρανοροπαλοφόρους.
Και ότι κανένα πρόβλημα δεν έχουν με τους …μπαχαλάκηδες, οι οποίοι τείνουν να γίνουν
η φωνή τους.
Στο βίντεο οι άνδρες της ομάδας Δίας, έχοντας μάθει τον τραυματισμό του συναδέλφου τους και ετοιμαζόμενοι να επιβάλλουν
τον νόμο και την τάξη
[προς χάριν αντικειμενικότητος, αφήνω μια μικρή πιθανότητα, οι φωνές που ακούγονται να είναι …εμβόλιμες].

2
(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Reply