Ο ΚΥΡΙΟΣ GATES ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ…

Και μια γεύση από δημοσιογραφία τύπου Καθημερινής, υπό τη διεύθυνση του κυρίου Παπαχελά του Σκάι. Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο [αντιγραφή από Reuters] με πλάγια γράμματα, με σχόλια δικά μου, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Άναυδος από τον όγκο των “τρελών και κακόβουλων” θεωριών συνωμοσίας, που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον ίδιο και τον κορωνοϊό δηλώνει ο Μπιλ Γκέιτς. 
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας»τόσο για τον ίδιο, όσο για και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι ίσως βρήκαν εν μέρει απήχηση λόγω «του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».
«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες» σχολίασε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για κάτι που του προκαλεί μεγάλη εντύπωση.
Από τις αρχές της πανδημίας, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορωνοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία, για να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.
«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς.


Ομολογουμένως, μένουμε οι ίδιοι άναυδοι από την παιδική αθωότητα του κυρίου Gates, και από τον βαθμό στον οποίο εκπλήσσεται ανακαλύπτοντας ξαφνικά το διαδίκτυο σαν χώρο ανάπτυξης τρελών και κακόβουλων θεωριών. Ακόμα περισσότερο, όταν τον θυμόμαστε, προ κορωνοϊού, να εκφράζει …κατανόηση για την υπερπαραγωγή συνωμοσιολογικών θεωριών περί το άτομό του, «δεδομένης της θέσης του ως high tech μεγιστάνα»
.

«Ειλικρινά, πρέπει να εκπαιδευτούμε πάνω σε αυτό, ώστε να κατανοήσουμε πώς προέκυψε η αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων και τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για να περιοριστεί το φαινόμενο» πρόσθεσε.

Ουπς! εδώ είμαστε. Το “τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για να περιοριστεί το φαινόμενο” αποτελεί αποτυχημένη μετάφραση του “how should we have minimized this” [Reuters]. Ο κύριος Gates, εμμέσως πλην σαφέστατα, δίνει το thumbs up στην εκστρατεία τρομοκράτησης των Twitter, Facebook et al εναντίον των Trump supporters και των συντηρητικών χρηστών του διαδικτύου.

Παράλληλα, ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Φράνσις Κόλινς, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους και υπέροχους ανθρώπους».
Όπως είπε, ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν. «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν, για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση» σχολίασε και δήλωσε ικανοποίηση που οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
«Ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται πλέον», επεσήμανε.


Ίσως πιο θλιβερό κι απ’ την υπαναχώρηση του Trump στο θέμα του Covid και των εμβολίων ήταν το αποτέλεσμά της : οι τύποι αφού πρώτα καρπώθηκαν τα δισ. απ’ την κυβέρνηση για την οικουμενική τους μπίζνα, τον πούλησαν στεγνά για τους αντίπαλούς του. Θλιβερό και …διδακτικό συνάμα.

Ο Γκέιτς, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί -μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς- τουλάχιστον 1,75 δισεκ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ποσό περιλαμβάνει στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και πιθανές θεραπείες.

“Στήριξη” : ωραίος τρόπος για να περιγράψει κανείς το συμφέρον, με τη μορφή μετοχών που ο κύριος Gates έχει σε όλες τις εταιρίες παρασκευής εμβολίων, “ιδίως” βέβαια στην Moderna, η οποία εν ολίγοις του ανήκει.
Το απόσπασμα [screen shot] της
Wall Street Journal έρχεται από το 2002.

3
(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Reply