ΤΟ …ΜΑΥΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ!

Η νομοτέλεια με την οποία ακολουθείται το “σχέδιο”, όπως τουλάχιστον το έχουμε, κάποιοι, περιγράψει* είναι εντυπωσιακή: χτες βράδυ, ακούω τον δεύτερο τη τάξει [μετά τον Ευαγγελάτο] promoter του project “Be very afraid” Πάνο Παναγιωτόπουλο να επικαλείται την κυρία Λινού, “της οποίας την επιστημοσύνη εκτιμά ιδιαιτέρως”, λες και έχει τα προσόντα, ως …υπερεπιστήμων, να αποτιμήσει την επιστημοσύνη ατόμων που κινούνται σε γνωσιολογικά πεδία άσχετα με το δικό του.
Τι δήλωσε η κυρία Λινού, διά στόματος ΠΠ; ότι η μείωση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών “μπορεί να” είναι
παραπλανητική, γιατί τον τελευταίο καιρό …δεν γίνονται τα τεστ που έπρεπε να γίνονται. “Αυτά που αποκαλύπτει η κυρία Λινού αποτελούν βόμβα. Οι ειδικοί της επιτροπής πρέπει, εδώ και τώρα, να δώσουν απαντήσεις”, θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει την κυρία Λινού και τον εαυτό του ο δημοσιογράφος.
Κατά τρόπο αξιοσημείωτο, δεν έχω δει στα ελληνικά media ούτε μια αναφορά στην πρόσφατη
ανακοίνωση του WHO περί των τεστ [για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο προχτεσινό post με τίτλο …Ο WHO ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ…].
Ο Π. Παναγιωτόπουλος θα κλείσει το θέμα, εκφράζοντας την ελπίδα “να μην επαναληφθεί το θέαμα που είδαμε αυτό το
…μαύρο Σάββατο [sic] που πέρασε, με πλήθη κόσμου στους δρόμους να μη δίνουν σημασία στα μέτρα του social distancing.
Και …φυσικά, διαβάζω σήμερα στο in.gr: η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφτηκε χτες, φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα, βάζοντας σε δεύτερες σκέψεις, τα μέλη της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγειας, με τη λήψη μέτρων να είναι
ορατή σε περίπτωση που χρειαστεί. Οι ειδικοί θα συνεκτιμήσουν μια σειρά από παράγοντες, όπως η πίεση στις; ΜΕΘ, ο αριθμός των νοσηλευμένων σε απλές κλίνες – covid, αλλά και το ποσοστό θετικότητας στη χώρα και στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές. Επίσης, …πάλι στο in.gr: Σκληρός και ύπουλος αντίπαλος αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο κοροναϊός, καθώς τη στιγμή που η κοινωνία μας κάνει μερικά βήματα προς την…ελευθερία, εκείνος δείχνει τη δύναμή του. Οι ειδικοί μετά και από την απότομη έξαρση των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ αντιλαμβάνονται πως είναι πολύ πιθανό το «ένα βήμα μπροστά να μας οδηγήσει δύο βήματα πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χαράλαμπος Γώγος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία”.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης, κατά την άποψή μου, κάτι άλλο: ότι ενώ η κυρία Λινού
δεν είναι μέλος της επιτροπής, πράγμα για το οποίο δεν παύει να διαμαρτύρεται [;] ο κύριος Παναγιωτόπουλος, φαίνεται να προλαβαίνει, ή και να επιβάλλει τις εξελίξεις, πηγαίνοντας κόντρα σ’ αυτήν. Τις πολιτικές διασυνδέσεις της τις έχει επισημάνει ο stcigar: η κόρη της ήταν υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος στις προηγούμενες εκλογές. Η περίπου σκανδαλώδης προώθησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει κάτι…Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουμε υπόψη το …mask mandate που, ανάμεσα στα άλλα, εξέδωσε ο Προέδρος – Τηλεκατευθυνόμενη Μούμια για τις επόμενες 100 μέρες.

* Κάθε φορά που τα πράγματα λασκάρουν, κάθε φορά που ο “πολίτης” πάει να αναπνεύσει, νέες εξελίξεις θα ανατρέπουν τα δεδομένα, και φτου κι απ’ την αρχή.

4
(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Reply