“ΟΧΙ” ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ SMARTPHONE…

Η πιο σημαντική εκδήλωση για την Apple για το 2019 ολοκληρώθηκε. Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας παρουσίασε στην αίθουσα «Στιβ Τζομπς», στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια, τα νέα της προϊόντα.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αποκαλυπτήρια των νέων smartphones, με την καινούρια σειρά των iPhones να έχει πίσω της τον αριθμό 11. Συγκεκριμένα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, του iPhone 11, καθώς και του νέου Apple Watch.
Οι οπαδοί της Apple, που ανυπομονούσαν να αντικρίσουν τα νέα κινητά τηλέφωνα, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά από τον Τιμ Κουκ και την ομάδα του τόσο την Apple Arcade όσο και την Apple TV+.
Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 11 έχει τις καλύτερες κάμερες που ενσωματώθηκαν ποτέ σε smartphone, με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και βίντεο. Η τιμή της συσκευής που είναι πρακτικά ο διάδοχος του XR, έρχεται με διπλή οπίσθια κάμερα και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, καθώς και με οθόνη 6,1 ιντσών LCD. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 699 δολάρια. κλπ.κλπ.
Από “ειδησεογραφικό” site του διαδικτυακού συρμού

Η λέξη που χρησιμοποιείται για την παρουσίαση κάθε “καινούργιου” Smartphone είναι πολύ ενδιαφέρουσα: “Αποκάλυψη”.
Οι εταιρίες την επιλέγουν με διπλό σκοπό: από τη μια δείχνουν πόσο σημαντικό ήταν το μυστικό που έκρυβαν πίσω από κλειστές πόρτες, παραβιάζοντας οι ίδιες την ιδεολογία του “όλα στο φως” που προωθούν στον …χρήστη. Και το οποίο μυστικό, τώρα που τέλειωσε η δουλειά, ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουν.
Από την άλλη, είναι η πολυθρύλητη “επικοινωνία” και ο “ανθρώπινος παράγοντας” που αποκαλύπτονται τελικά ως απατηλά, καθώς το event αποτελεί τον θρίαμβο του “Αποκαλυπτικού” θεάματος [spettacolo]. Στη σκηνή ο παρουσιαστής, κάποιος CEO ή κάτι τέτοιο, με casual ντύσιμο, ασήμαντος σαν μέγεθος μπροστά στη γιγαντοοθόνη, υμνεί το νέο κινητό, ενώ εκείνο εκτελεί εκμαυλιστικές hi-tech πιρουέτες.
Από επικοινωνιακή άποψη, εκείνο που εκπέμπεται ως μήνυμα δεν είναι κάποια τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Άλλωστε στη συνέχεια, το λόγο έχει το καταναλωτικό πάθος και η ορθοστασία με τις ώρες έξω απ’ το The Mall…
Δεν είναι ενδιαφέρον να πληροφορείσαι ότι στις μέρες μας, μέρες απομυθοποίησης ιδεολογιών και ιδεολογημάτων, μια …συσκευή μπορεί να έχει οπαδούς;
Ετυμολογώντας τη λέξη, συναντά κανείς την αρχαία “οπόζω”, που σημαίνει, ακολουθώ, υποστηρίζω. Που σημαίνει ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι στην επιφάνεια του πλανήτη …ακολουθούν και υποστηρίζουν ένα κινητό τηλέφωνο στις αλλεπάλληλες ψευδοαναβαθμίσεις του. Το οποίο κινητό, …παρεμπιπτόντως, παρακολουθεί και καταγράφει κάθε τους λέξη.


[check εδώ άρθρο των NYT, …από το 2013]

3
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply