ΝΕΚΡΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ;

Από iefimerida :
Το Twitter τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, έχει ήδη αρχίσει τις αλλαγές μετά την εξαγορά της πλατφόρμας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στις «τάσεις» [trends]. Όχι, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επέστρεψε στο Twitter, ούτε πέθανε, αντίθετα με ό,τι γράφει το σχετικό «χάσταγκ» [hashtag] που βρίσκεται στις τάσεις… «Ο Τραμπ πέθανε» [#TrumpIsDead] είναι η φράση που χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες του Twitter.
Το Twitter τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, έχει ήδη αρχίσει τις αλλαγές μετά την εξαγορά της πλατφόρμας.
Δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για μια… δοκιμή του αλγορίθμου της πλατφόρμας, για να φανεί πώς θα αντιδράσει το Twitter στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, στη στάση του Μασκ απέναντι στην παραπληροφόρηση.
Οι «τουιτεράδες» δοκιμάζουν τον αλγόριθμο, για να δουν πώς θα διαχειριστεί τις ψευδείς ειδήσεις
Ο νέος επικεφαλής του Twitter, ο Έλον Μασκ, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι σκοπεύει να κάνει την πλατφόρμα μια «ψηφιακή πλατεία», στην οποία θα μπορούν οι χρήστες να συνδιαλέγονται ελεύθερα. Οι χρήστες τώρα με την «καμπάνια» αυτή προσπαθούν να δοκιμάσουν τα όρια της «ελευθερίας» που δίνει το Twitter.
Σε μια ανάρτηση που έγινε viral, ο κωμικός Tim Deidecker έγραψε, κάνοντας «tag» τον λογαριασμό του Έλον Μασκ:
Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε: ο Τραμπ είναι νεκρός (πέθανε με άσχημο τρόπο), ο Έλον Μασκ απέκρυψε την είδηση (ή μήπως όχι;) και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ λέγεται πλέον απλώς Ντόναλντ Τραμπ.
«Διαχειριστής της γραμμής παραπόνων» του Twitter ο Έλον Μασκ
Μετά από αντιδράσεις στις πρόσφατες κινήσεις του στο Twitter, ο Μασκ άλλαξε την περιγραφή τού προφίλ του στην πλατφόρμα, για να γράφει πλέον ότι είναι ο «διαχειριστής της γραμμής παραπόνων».
Αρκετοί χρήστες έχουν φύγει ή έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν από το Twitter τώρα που επικεφαλής είναι ο Έλον Μασκ, μεταξύ των οποίων και αρκετοί διάσημοι
Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αναζητήσεις στο Google για το «πώς να σβήσω το Twitter» έχουν δει μια αύξηση της τάξης του 500% από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε την εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η «Daily Mail». Μεγάλη αύξηση υπάρχει και σε άλλες, παρόμοιες αναζητήσεις, όπως το «μποϊκοτάρετε το Twitter».
Ο Έλον Μασκ, νωρίτερα, δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει το Twitter «την πιο σωστή πηγή πληροφοριών στη Γη», χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές πεποιθήσεις.Η βλακεία στην υπηρεσία της κακίας στην υπηρεσία της βλακείας.
Αν κάτι αβίαστα προκύπτει από τον παραπάνω αχταρμά φράσεων, είναι το
οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις παρουσιαζόμενες ως περίπου …αυθόρμητες κινήσεις των “τουιτεράδων”.
Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα σόσιαλ μίντια, ότι κυβερνητικές [των ΗΠΑ] υπηρεσίες όπως το FBI και η CIA εμπλέκονται σ’ αυτά,
“επηρεάζοντάς τα” σε επίπεδο εντοπισμού, υποβάθμισης, ακύρωσης αναρτήσεων και λογαριασμών, και φυσικά καταχωρώντας χρήστες σε αρχεία υπόπτων.
Η σχέση αυτών των κυβερνητικών υπηρεσιών με τον “πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου” δεν φαίνεται αρμονική, δεδομένου του ελέγχου τους [σε μεγάλο βαθμό] από την Biden Administration.
Αυτό δεν αποκαλύπτει ούτε κατά διάνοια κάποιον
ιππότη της ελευθερίας του λόγου πίσω απ’ την μάσκα του Elon Musk.
Αποκαλύπτει όμως κάποιον που μπορεί κανείς περιστασιακά να συμπαθήσει, και να υποστηρίξει, ως εχθρό των εχθρών του.
Γιατί οι εχθροί του Elon Musk, και δικοί μας,
παραείναι κακοί [=ηλίθιοι] άνθρωποι.

4
(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply