TRANS VS SUNAK

Ρεπορτάζ από in.gr
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, σχεδιάζει να αφαιρέσει τη νομική προστασία για τα τρανς άτομα από τον νόμο περί ισότητας του 2010.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Σουνάκ σχεδιάζει να «αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας για να καταστήσει σαφές ότι το φύλο σημαίνει -μόνο- βιολογικό φύλο».
Επί του παρόντος, ο νόμος προστατεύει όλους τους ανθρώπους από τις διακρίσεις, ενώ τα τρανς άτομα προστατεύονται, ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβληθεί, ή σκοπεύουν να υποβληθούν σε ιατρική φυλομετάβαση, και ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν, ή όχι, Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC).
Έτσι, τα τρανς άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χώρους, όπως καταφύγια, τουαλέτες και θαλάμους νοσοκομείων σύμφωνα με το φύλο τους – αλλά ο Rishi Sunak θέλει να τους αφαιρέσει αυτά τα δικαιώματα.
Η Jolyon Maugham, διευθύντρια του Good Law Project, σχολίασε το δημοσίευμα μέσω Twitter, εξηγώντας:
«Αναμφίβολα, το πολιτικό κλίμα είναι εξαιρετικά εχθρικό στην Αγγλία για τους τρανς ανθρώπους. Τα πράγματα πάνε στραβά, και ο νόμος για την ισότητα έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικός. Νομικά, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τους Τόρις να αλλάξουν τον Νόμο για την Ισότητα. Έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και το (απαράδεκτο) αποκαλούμενο «σύνταγμα» λέει ότι ο Sunak, μπορεί, αν το θέλει, να αφαιρέσει τα δικαιώματα, όποιας μειοψηφίας αποφασίσει να στοχοποιήσει.»
Νωρίτερα φέτος, ο Sunak εξέφρασε τα σχέδιά του να «αναθεωρήσει» τον Νόμο για την Ισότητα, λέγοντας σε μια ομιλία του:
«Είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε την πλύση εγκεφάλου, τους βανδαλισμούς, και τις δακτυλοδεικτήσεις. Πολύ συχνά, η υφιστάμενη νομοθεσία χρησιμοποιείται για να ασχοληθεί με την κοινωνική μηχανική, στην οποία κανείς δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Ο χειρότερος παραβάτης από αυτή την άποψη είναι ο Νόμος για την Ισότητα του 2010, που επινοήθηκε την εποχή των σκύλων της τελευταίας κυβέρνησης των Εργατικών. Ήταν ένας δούρειος ίππος, που επέτρεψε σε κάθε είδους ανοησία να διαπεράσει τη δημόσια ζωή. Πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνησή μου θα επανεξετάσει την πράξη, για να διασφαλίσει ότι διατηρούμε νόμιμες προστασίες».


Διαβάζοντας κανείς στοιχειωδώς προσεκτικά, αντιλαμβάνεται ότι η “προστασία” για τα trans άτομα συνίσταται στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καταφύγια, τουαλέτες, θαλάμους ξενοδοχείων [αποδυτήρια, να προσθέσω]
…ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβληθεί ή σκοπεύουν να υποβληθούν σε “ιατρική φυλομετάβαση” [!] και ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν, ή όχι πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου.
Αυτά είναι τα “δικαιώματα” που θέλει να αφαιρέσει ο Ρίσι Σουνάκ, και συνειδητοποιεί κανείς τον κίνδυνο που διαγράφεται για την θητεία του.
Σε ό,τι με αφορά, παρά την τεράστια περιουσία [so what …και ο Trump ζάπλουτος είναι] τις σχέσεις του με
WEF και άλλα όχι ακριβώς ευοίωνα, εξακολουθεί να μου είναι συμπαθής.
Τηρουμένων των αναλογιών πάντα : ιδιότητες όπως οι παραπάνω αποτελούν sine qua non συνθήκη για τη συμμετοχή στα εξουσιαστικά δρώμενα. Αυτό σημαίνει ότι “το μη χείρον βέλτιστον” αφορά αποκλειστικά σε μέλη των ελίτ.
Η ελπίδα είναι ότι το γνωμικό κρατάει κάτι απ’ το νόημά του, ότι μπορούν να υπάρξουν δηλ. ακόμα και εδώ διαβαθμίσεις.

4
(Visited 84 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. stcigar November 3, 2022 at 8:18 am

  Να πω την αμαρτία μου δεν πολυκατάλαβα τι σόι δικαιώματα είναι αυτά που σκοπεύει να καταργήσει ο φίλτατος και σε τι δεκαδικό χιλιοστό ποσοστό ανθρώπων αφορούν. Αλήθεια σε μας πού κατουράνε οι τραβεστί; Μεταξύ μας δε νομίζω να πολυστενοχωρηθούν σε περίπτωση που “πρέπει” να κατουρήσουν σε αντρικές τουαλέτες. Εκτός κι αν είναι λεσβίες τραβεστί, οπότε τέρμα το νομότυπο μπανιστήρι. Τα δικαιώματα των τραβεστί πάντως δεν είναι πρόσφατο ζήτημα. Θυμάμαι που όταν πρωτοπαρουσιάστηκα για κατάταξη, έκαναν ξαφνικά μέσα στο πλήθος την εμφάνισή τους δυο καλλωπισμένοι νεαροί με περούκες και τακούνια γεμάτοι αυτοπεποίθηση ότι θα τη σκαπουλάρουν ως γυναίκες. Προς μεγάλη τους απογοήτευση όμως η αξιολόγηση κράτησε λιγότερο από τη δική μας. Με το που μπήκαν στο κέντρο εξέτασης, βγήκαν τρέχοντας με τον καραβανά πίσω τους να ωρύεται ότι αν δεν τους δει σε πέντε λεπτά με στολή παραλλαγής θα τους κόψει τα πόδια. Εν τέλει αποδείχτηκαν μια χαρά παιδιά.

  Reply
  1. Oannes November 3, 2022 at 9:16 am

   Το κεντρικό σημείο είναι ακριβώς αυτό που επισημαίνεις : σε τι ασήμαντο ποσοστό του πληθυσμού αντιστοιχούν.
   Η συγκεκριμένη πατέντα, “παίρνουμε τις ανάγκες μιας μειονότητας, αληθινές ή υποτιθέμενες, και τις μεταφέρουμε στο σύνολο του πληθυσμού ως υποχρεώσεις” βρίσκεται πίσω σχεδόν από τα πάντα, από τις μαλακίες των δικαιωματιστών μέχρι τις πολιτικές της πανδημίας : μήπως τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων [μια επίμονη επισήμανση θα αρκούσε πιθανώς για να τα πάρουν από μόνοι τους] δεν μεταβλήθηκαν σε “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” για όλο τον πλανήτη;

   Reply
   1. Oannes November 3, 2022 at 9:20 am

    Αλλά μεγάλη πλάκα έχει και η παράμετρος “…ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβληθεί ή σκοπεύουν να υποβληθούν σε ιατρική φυλομετάβαση”.
    Δηλ. ξυπνάει ένα ωραίο πρωί o “x” καραγκαγκούρης, αποφασίζει ότι …είναι γυναίκα, και από εκείνη τη στιγμή αποκτά προσβαση σε γυναικείες τουαλέτες και αποδυτήρια.
    Για να μη μιλήσουμε για τη “φυλομετάβαση”.

    Reply
 2. stcigar November 3, 2022 at 10:35 am

  Μετά την Πισπιρίγκου τείνω πολύ προς τη θεωρία του distraction. Ασήμαντα ή ανύπαρκτα προβλήματα όπως η “πανδημία”, η “κλιματική αλλαγή”, ο πατριαρχικός μπαμπούλας, τα δικαιώματα των βλαμμένων, το επικείμενο animation της AI κλπ έχουν εξοβελίσει εντελώς από το δημόσιο.. μονόλογο πραγματικότατα υγειονομικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά προβλήματα που λίγα χρόνια πριν βρίσκονταν στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος. Ο πλανήτης έχει μεταμορφωθεί σε μια τερατώδη εκδοχή του ντετέκτιβ Μονκ που ασχολείται 24/7 με υποβολιμιαίες υποχονδρίες για να μη σκέφτεται τα πραγματικά του προβλήματα. Και μιλάμε για προβλήματα που θα τον ξεκάνουν αν δεν ασχοληθεί με αυτά το συντομότερο. Θα περιλάμβανα και την πυρηνική απειλή στον κατάλογο των κατά φαντασίαν προβλημάτων, αν δεν την άκουγα πρωτίστως από το στόμα του Πούτιν..

  Reply
  1. Oannes November 3, 2022 at 11:19 am

   Συμφωνώ, με μια επιφύλαξη ως προς το τελευταίο, η οποία προκύπτει από την πρόσφατη είδηση ότι “κύκλοι” του Πενταγώνου συζητούν την περίπτωση ενός πρώτου πυρηνικού κτυπήματος από πλευράς ΗΠΑ [!] Αυτό κατόπιν διαβεβαίωσης του Π. ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ατομικά όπλα – για ποιο λόγο θα το έκανε άλλωστε; θέμα απόφασης είναι τους πάει πίπα-κώλο με “συμβατικά” μέσα.
   Το ζοφερό σενάριο μιλάει για ισοπεδωτική προέλαση του ρωσικού στρατού, ακολουθούμενη από χρήση πυρηνικών εκ μέρους των “Συμμάχων” γιατί “αυτός είναι ένας πόλεμος του ΝΑΤΟ” [!] το οποίο δεν μπορεί να εμφανιστεί να υφίσταται μια τέτοια ταπεινωτική ήττα.

   Reply
   1. stcigar November 3, 2022 at 11:43 am

    Παραδοσιακά τα στρατιωτικά επιτελεία των ΗΠΑ εξετάζουν και τις πιο εφιαλτικές πιθανότητες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε τους παίρνει με τίποτα. Με τις κλιμακούμενες βέβαια προκλήσεις εις βάρος της Ρωσίας δεν μπορείς να είσαι και σίγουρος. Ο Πούτιν πάλι διατηρεί την ψυχραιμία του, αλλά για πόσο ακόμα; Έτσι και στη θέση του βρισκόταν κανένας οξύθυμος, να δεις για πότε θα γίνονταν όλα γης μαδιάμ. Και τέτοιοι άνθρωποι πάντα υπάρχουν, απλώς παλιά δεν είχαν τα μέσα.

    Reply

Leave a Reply