ΜΠΑΪΝΤΕΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ

…Να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα χτες στην παρουσίαση της πολιτικής του «Προέδρου Μπάιντεν» και της εικόνας που αυτή του φιλοτεχνεί. Μου το θύμισε ο ίδιος, στην δεύτερη [!] από ενθρονίσεως επίσημη συνέντευξή του στα μίντια, χτες : πέρα απ’ τις συνήθεις απειλητικές γελοιότητες περί μασκών & εμβολιασμών, οικονομίας που …επανέρχεται χάρη στα αλλεπάλληλα boosting κτλ., ο «Πρόεδρος» διατράνωσε την απόφαση του να υπερασπιστεί «at any cost» την πολύτιμη σύμμαχο της χώρας, Ουκρανία, από την επιθετικότητα του Προέδρου Πούτιν.
Τα
liberal media παροτρύνουν αδίστακτα σ’ αυτό [όπως είχε πει πριν χρόνια ο Γ. Μάζης,* ίσως σε μια υποτονική προσπάθεια υπεράσπισης του Trump : «οι Δημοκρατικοί ήταν πάντα το κόμμα του πολέμου»] με κραυγές του τύπου «πρέπει να είμαστε επιθετικοί στην υπεράσπιση των συμμάχων μας… Είναι καιρός ο κύριος Μπάιντεν να πάρει ξεκάθαρη θέση…».
Δημοκρατικοί ιέρακες του κύκλου Μπρεζίνσκι σπρώχνουν τον «Πρόεδρο» να αναλάβει πρωτοβουλία, εισβάλλοντας στην Κριμαία προς εκδίωξη των Ρώσων.
Το όλο θέμα, ως γνωστόν με την Ουκρανία έχει να κάνει με την «σύσφιξη» των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ επί Ομπάμα. Αυτό, ενώ μετριοπαθείς αναλυτές τόνιζαν από δεκαετίες ότι κάθε είδους απόπειρα
επέκτασης του «Συμφώνου» θα συναντούσε, εύλογα, αντίδραση.

Προχτές μόλις, η Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ [NCI Agency] και η Ουκρανία υπέγραψαν Μνημόνιο ανανέωσης της συνεργασίας τους σε μια σειρά από πρότζεκτ, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και …δεξιότητες. Το ΝΑΤΟ ειδικά αναλαμβάνει να εφοδιάσει τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων «διαδραστικών» συστημάτων αποτροπής αεροπορικών επιθέσεων. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπογραψάντων, Nataliia Galibarenko, επικεφαλής της Ουκρανικής Αποστολής στο NATO και του Ludwig Decamps, Γενικού Διευθυντή της NCI Agency [φωτό] … η σχέση των δυο πλευρών καθίσταται «στενότερη από ποτέ».
Στις
ρωσικές απειλές για αντίποινα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δυνάμεων σε Κούβα [θυμίζει τίποτα;] και Βενεζουέλα…

* Θυμίζω άλλη μια «πρόβλεψη» που έγινε απο δω, τον Νοέμβριο του 2020 : ότι ο κύριος Μάζης επρόκειτο να εξαφανιστεί από τα mainstream μέσα. Πράγματι, ουδέποτε πλέον εμφανίζεται σε κάποιο από αυτά.
Βλ. post ΜΑΖΗΣ ΓΙΑ KAMALA HARRIS

3
(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Reply