ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ…ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Στο ερώτημα “γιατί η διαφωνία ανάμεσα στους ειδικούς γύρω από την αποτελεσματικότητα ή όχι της Χλωροκίνης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού”, ο Didier Raoult απαντά: “υπάρχει ένα έλλειμμα κατανόησης για όσους δεν γνωρίζουν από αυτά τα θέματα, ως προς το τι σημαίνει “ειδικός”.
Το expertspace, είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο site για τέτοια θέματα. Ψάχνοντας κάποιος εκεί, θα διαπιστώσει ότι το πιο ειδικευμένο προσωπικό παγκοσμίως σε θέματα επιδημιών, αντιβιοτικών κλπ. υπάρχει στη Μασσαλία [ο DR είναι διευθυντής του εκεί εδρεύοντος Mediterranean institute of infection poses]. Θα διαπιστώσει επίσης ότι ο Didier Raoult θεωρείται ο Νούμερο Ένα ειδικός στο χώρο της επιδημιολογίας [μπορεί κανείς να διαβάσει γι’ αυτόν στην Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Didier_Raoult]
Αυτό δίνει μια ιδέα του πόση βάση πρέπει κανείς να δίνει σε συγκεκριμένους Έλληνες επιστήμονες που έσπευσαν να χαρκατηρίσουν “απαράδεκτη” την ανακοίνωσή του, ή να …κατσαδιάζουν τον κόσμο για το ότι έσπευσε να προμηθευτεί το Πλακενίλ, προειδοποιώντας ότι μπορεί να τους σκοτώσει επειδή είναι τοξικό… Υπάρχουν βλέπεις και φάρμακα που δεν είναι τοξικά σε μεγάλες δόσεις, ή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τόσο απερίσκεπτοι που δεν θα έκαναν μια στοιχειώδη κουβέντα με τον γιατρό τους πριν το χρησιμοποιήσουν.
Ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι το Food And Drug Administration ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου για χρήση εναντίον του ιού. O  FDA “μετρίασε” τον ισχυρισμό του, με τη διόρθωση ότι οι γιατροί μπορούν μεν να το χρησιμοποιούν άπαξ και ισχύει για ασθένειες όπως ο λύκος και η ελονοσία [επομένως …όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει και για τον Covid-19],  όχι όμως και για τον Κορωνοϊό μέχρι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές. Οι οποίες ευτυχώς, μετά από εντολή DT διεξάγονται αυτή τη στιγμή με διαδικασία κατεπείγοντος.  https://www.businessinsider.com/trump-undercuts-fauci-on-whether-chloroquine-can-treat-coronavirus-2020-3
Εδώ, ως αποτέλεσμα των “έξαλλων αντιδράσεων της επιστημονικής κοινότητας” το Πλακενίλ έχει αποσυρθεί. Θα διατίθεται πλέον, άμα τη επανεμφανίσει του, μόνο με ιατρική συνταγή. Το φάρμακο διατίθεται μόνο στα νοσοκομεία, και μόνο σε ασθενείς στο τελευταίο στάδιο. Σε απλά ελληνικά, και χωρίς ίχνος ειδημοσύνης, αυτό μπορεί και να σημαίνει: χάνουμε πρώτα πολύτιμο χρόνο, και χρησιμοποιούμε το φάρμακο την τελευταία στιγμή, ελαχιστοποιώντας την απόδοση.

 

2
(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Reply