ΚΟΡΩΝΟΕΦΙΑΛΤΗΣ : THE SEQUEL

Το ξεκίνημα του βίντεο [κάτω] με το κρεματόριο, αποτελεί κλασικό δείγμα της τέχνης της παραπληροφόρησης.
Είναι ξεδιάντροπα άσχετο : ουδείς θα ισχυριστεί εδώ ότι νεκροί από κορωνοϊό προωθούνται σε κρεματόρια. “Λειτουργεί” όμως, …φτιάχνοντας κατάσταση. Δεν είναι μόνο η εικόνα. Η αναφορά του αφηγητή [πιθανώς ρομπότ] σε τεχνικές περί το κρεματόριο λεπτομέρειες, “περνά” σαν περιγραφή γεγονότων σε
ενεστώτα χρόνο. Είναι το ίδιο σαν να λες ”το αυτοκίνητο τρέχει με 200” αναφερόμενος στις προδιαγραφές του, κι αυτό να εκλαμβάνεται ως “το αυτοκίνητο τρέχει με 200 …τη στιγμή που μιλάμε”.

Η απόσυρση των περισσότερων ταξιδιωτικών μέτρων απ’ την Κίνα “προκαλεί ανησυχία στη Δύση”.
Η παρέλαση των
μαγειρεμένων αριθμών αρχίζει ξανά [“τόσοι στους τόσους επιβάτες μολυσμένοι”]. Ούτε κουβέντα φυσικά για ποσοστά θανάτων & επικινδυνότητας.
Απλώς το all time classic : “ο ιός δε χτυπάει μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά …και τους νεότερους. Σε μικρότερο ποσοστό βέβαια, αλλά
…υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις”.
Οι άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες [Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊβάν, Ν. Κορέα, …Ιταλία…] είναι έτοιμες για τα καθιερωμένα δρακόντεια μέτρα, τεστ, καραντίνα για θετικούς επισκέπτες κοκ. Τα ίδια φυσικά σκέφτεται και η
Αμερική.
Η αιτιολόγηση κάθε κίνησης αυτής της τελευταίας, είναι επιβεβαιωτική του overall επίσημου αφηγήματος : τα μέτρα θα ληφθούν λόγω της …αδιαφάνειας στην παρουσίαση των στοιχείων από το de facto ανελεύθερο, όχι όπως το δικό μας… κινεζικό καθεστώς.
Άλλωστε [φτάνουμε, ίσως, στην ουσία της υπόθεσης ] “Η Κίνα πρέπει να εισαγάγει
mRNA εμβόλια, ώστε να σταματήσει την καταστροφή απ’ τον Covid 19” – λένε οι health experts. “Καταστροφή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για “όλο τον κόσμο”.
Γιατί έτσι είμαστε εμείς οι Αμερικάνοι. Ηγέτρια δύναμη και στον τομέα της υγείας. Και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.
Ένα συγκριτικό τεστ
αφερεγγυότητας μεταξύ προπαγάνδας του CCCP – “εναλλακτικής” πληροφόρησης που βλέπουμε στο βίντεο, θα έβγαζε νικήτρια τη δεύτερη.
Και πώς αλλιώς; το site
China Insights αποτελεί project χρηματοδοτούμενο από το το Kanzhongguo [ελληνικά : “Δείτε την Κίνα”], γνωστό και ως Vision Times, [διαδικτυακή] εφημερίδα απευθυνόμενη στις κινεζικές κοινότητες της Δύσης, και προωθούμενη από το …Hoover Institution σαν μια από τις ελάχιστες πηγές εναλλακτικής πληροφόρησης για την Κίνα.
Υστερόγραφο : Η νέα υπερέξαρση [;] του κορονοϊού συνάδει πιθανώς, ως διάδοχη κατάσταση, με τη διαφαινόμενη [;] τάση για έναρξη διαπραγματεύσεων στο ουκρανικό, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου.
Το μέλλον πρέπει πάση θυσία να μείνει
ανοιχτό. Τόσο για το κακό, όσο και για το χειρότερο.

7
(Visited 86 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. stcigar January 3, 2023 at 2:00 pm

  Τρελοκομείο🤪

  Reply
 2. stcigar January 4, 2023 at 12:20 am

  Can’t speak for others, για μένα πάντως η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Δεν ξέρω τι κακόγουστη φάρσα μας ετοιμάζουν για φέτος, αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχω την υπομονή να ξανασχοληθώ σοβαρά με τις μαλακίες τους.

  Reply
  1. Oannes January 4, 2023 at 9:21 am

   Φοβάμαι ότι το “περίεργον”, to say the least, της χρονιάς πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας απ’ όσους μπορώ να σκεφτώ που να εμπνέει αισιοδοξία. Ούτως ή άλλως δεν εμπιστεύομαι τη συγκεκριμένη διάθεση – παρά μόνο συνοδευόμενη από εκείνη της επιφυλακής. Αλλά ειδικά εδώ το πράγμα βοά ότι υπάρχει χοντρό πρόβλημα.
   Η πλάκα είναι ότι αυτή η αίσθηση που έχουμε οι στοιχειωδώς νορμάλ άνθρωποι αποτελεί, ήδη μια πρώτη νίκη των κτηνόπουστων. Αλλά το να μην την είχαμε θα ήταν ο τελειωτικός τους θρίαμβος.

   Reply
 3. stcigar January 4, 2023 at 10:04 am

  Στο βαθμό που είμαι σε θέση να κατανοήσω πέντε πράγματα, η Δύση πηγαίνει κατά διαόλου με βασικό υπεύθυνο την απληστία της και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Αλλά πρέπει κάπως να το δικαιολογήσουν. Φταίει ο κορωνοϊός, η Ρωσία, η Κίνα, το Κατάρ, η κλιματική αλλαγή, ο πατεραντώνιος, η Πισπιρίγκου, η Καϊλή, εγώ, εσύ.. Μόνο αυτοί δε φταίνε. Και θα το τραβήξουν με τα ψέματα και τις διώξεις μέχρι τελικής πτώσεως.

  Reply
  1. Oannes January 4, 2023 at 10:32 am

   …Ή αυτό, η, αν δώσει κανείς βάση στις καταφρονεμένες [αλλά όχι ακριβώς του πεταμάτου, κατά την άποψη μου] συνωμοσιολογικές θεωρίες, το “σχέδιο”, αναπροσασμοζόμενο στα της εκάστοτε εποχής, σαφώς διατυπωμένο όμως ηδη από 18ου αι. εκτυλίσσεται χωρίς πια ουσιαστικά εμπόδια. Μου κάνει εντύπωση ότι η δημόσια φλυαρία περί Μασονοϊλουμινάτων και τα ρέστα, οργιάζουσα μέχρι πρότινος, έχει ουσιαστικά κοπάσει. Έτσι μου έρχεται να την …επανεγκαινιάσω, με “ντοκουμέντα” και μετά λόγου γνώσεως, όσης μου επιτρέπεται.

   Reply
   1. stcigar January 4, 2023 at 10:44 am

    Κατά τη γνώμη μου όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά είναι και η πρώτη φορά που το.. αντικείμενό της την παίρνει στα σοβαρά και αντεπιτίθεται αναλόγως. Απλώς έχουν αλλάξει τα ονόματα, ενώ η ερμηνευτική της ικανότητα έχει αρχίσει να βάζει σε υποψίες ακόμα και όσους αρχικά την έπαιρναν στην πλάκα.

    Reply
    1. Oannes January 4, 2023 at 11:07 am

     Μακάρι να είναι έτσι. Όπως είπε άλλωστε και ο [ζοφερός παράγων, επιμένω] Elon Musk “δεν υπάρχει συνωμοσιολογική θεωρία γύρω απ’ το Twitter που να μην έχει βγει αληθινή”.
     Ως προς τα σχέδια των όντων [από τον Adam Weishaupt μέχρι τον Klaus Schwab] περί New World Order, ισχύει στον υπερθετικό αυτό που μου είχε πει κάποιος για ένα [όχι δημόσιο πρόσωπο] σουρεάλ μαλάκα – κοινό εχθρό μας : “ο λόγος που ο τύπος περνάει απαρατήρητος είναι ο εξής : Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι είναι τόσο μαλάκας όσο φαίνεται. Τον ακούνε και σκέφτονται, δεν μπορεί να τα εννοεί όσα λέει, κάποιο περίεργο χιούμορ παίζει εδώ, κάποιες παραξενιές, είναι απλώς θέμα να τον συνηθίσεις και να τον καταλάβεις. Δεν μπορούν να φανταστούν το πιο απλό απ’ όλα : ότι είναι ακριβώς τόσο μαλάκας όσο φαίνεται!”

     Reply

Leave a Reply