Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ

Η τάση της οποίας δείγμα βλέπουμε*, είναι από τις κυρίαρχες στα σόσιαλ μίντια. Και δείχνει αποκομμένη κατά ελαφρώς τραγικό τρόπο απ’ την πραγματικότητα : τα άτομα λειτουργούν λες και “όλο αυτό” είναι ήδη παρελθόν, κι εμείς το βλέπουμε από απόσταση ασφαλείας, αποτιμώντας καταστάσεις και ανθρώπους, φωνάζοντας συνθήματα του τύπου “never forget” κτλ. κτλ.
Φοβάμαι ότι
δεν είναι έτσι. Ακόμα κι αν τα εμβόλια μας εγκαταλείψουν **, αυτό θα έχει συμβεί για λόγους τακτικής, εν όψει των χειρότερων που έρχονται : επί της ουσίας, του ανοίγματος του κουτιού της Πανδώρας – ολικής αντικατάστασης της πραγματικότητας με virtual στοιχεία απ’ τους κόλπους της “Επιστήμης”, μη επιδεκτικά ανυπακοής ή, καν, συζήτησης : το ρεύμα δεν φτάνει για τα στοιχειώδη, τρόφιμα και νερό τελειώνουν, ο πλανήτης θα είναι μη βιώσιμος σε πέντε χρόνια κοκ : καταστάσεις εικονικής εκτάκτου ανάγκης όπως αυτές και άλλες, μπορούν εύκολα να επιβληθούν, όπως φάνηκε απ’ την πρόβα “Πανδημία”, αρκεί να υπάρχει η κυβερνητική βούληση και η προθυμία των media.
Υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν;

* Δεν μπόρεσα ν’ αντισταθώ στον πειρασμό να βάλω ένα ακόμα βίντεο με το
αχρειότερο ανθρωπάριο επί Γης από καταβολής πανδημίας, “τίτλος τιμής” όταν μιλάμε για υπόθεση γεμάτη άτομα του είδους του : τον “πρωθυπουργό” της Βικτόρια, πολιτείας της Αυστραλίας, Daniel Andrews.

** …πράγμα που δεν αποκλείεται εντελώς, με βάση τα γεγονότα. Θυμηθείτε ότι το διαβάσατε πρώτη φορά
εδώ : τα περίφημα …επικαιροποιημένα εμβόλια (“καλύπτοντα” τη Μετάλλαξη Όμικρον) ετοιμάζονται πυρετωδώς για διανομή, χωρίς ίχνος κλινικής δοκιμής – μια ακόμα παγκόσμια καινοτομία των Pfizer – Moderna. Αυτό, ενώ η δεύτερη (αποκλειστικά σχεδόν Bill Gates συμφερόντων) ετοιμάζεται να μηνύσει την πρώτη για κλοπή της πατέντας των “εμβολίων” mRNA…

4
(Visited 97 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar August 29, 2022 at 8:41 pm

    Όσον αφορά στο παρόν, το υποτιθέμενο “τέλος της πανδημίας” είναι κάτι καλό ασχέτως προθέσεων. Προφανώς δε γίνεται να μας πουν “αποτύχαμε παταγωδώς και τα παίρνουμε όλα πίσω” ούτε “πρέπει να κάνουμε χώρο γιατί σας ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο”. Επομένως καταλήγουν στο “πετύχαμε το στόχο μας και τώρα μπορούμε να χαλαρώσουμε”. Δεν πειράζει όμως, αφού και πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε. Όσον αφορά στο άμεσο μέλλον όμως, το “τέλος της πανδημίας” αποτελεί το χειρότερο σημάδι. Γιατί αποδεικνύει περίτρανα ότι ο κόσμος καταπίνει αμάσητο κάθε ψέμα που θα του ξεφουρνίσουν.

    Reply
  2. stcigar August 29, 2022 at 10:19 pm

    Προσωπικά πάντως δεν είμαι πεπεισμένος ότι ξεμπλέξαμε οριστικά με τα μέτρα και τα σχετικά. Βασικά τα ίδια μας λέγανε και τα προηγούμενα καλοκαίρια για να επανέλθουν ξανά δριμύτεροι το χειμώνα. Ελπίζω αυτή τη φορά να το εννοούν, για λόγους άσχετους εννοείται με την πραγματική εξέλιξη της “πανδημίας” η οποία εξάλλου ποτέ δεν ενδιέφερε κανένα.

    Reply
    1. Oannes August 29, 2022 at 10:25 pm

      Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω, οι τύποι θα το κρατάνε σταθερά σαν μαγική εικόνα, σε συνδυασμό με τα πουστριλίκια του Climate Change και του Ζελένσκι.

      Reply

Leave a Reply