TRUMP VS THE GERMANS

Θυμάμαι τη στιγμή που είχε συμβεί αυτό. 2018, Φθινόπωρο, τετ α τετ με γερμανούς αντιπροσώπους, ο Trump να προειδοποιεί για τους κινδύνους της εξάρτησής τους απ’ το ρωσικό αέριο. Το περιστατικό είχε αναμεταδοθεί από τα mainstream media με την καθιερωμένη “καλή πίστη” προς ο,τιδήποτε αφορούσε στον πρώην πρόεδρο.
Τώρα, η ιστορία είναι
…λίγο πιο περίπλοκη από όπως παρουσιάζεται εδώ [“independence from the encroachment of expansionist foreign powers” και λοιπά] αλλά η προφητεία παραμένει. Το χαρτί ούτως ή άλλως είναι η αντίδραση [“τι είπε πάλι ο γραφικός …”], και οι γκριμάτσες στις φατσούλες των φλουφλογερμαναράδων.
Υποθέτω δεν θα είναι τόσο γελαστοί στις μέρες μας.
Εκτός κι αν είναι…

4
(Visited 98 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. stcigar August 29, 2022 at 8:43 pm

  Να σου πω την αλήθεια εμένα δεν μου ακούγεται τόσο σαν προφητεία ή σαν προειδοποίηση όσο σαν απειλή..

  Reply
  1. Oannes August 29, 2022 at 9:35 pm

   Συμφωνώ, συνυπολογίζοντας το ύφος με το οποίο τα λέει. Ο κύριος λόγος που το ανέβασα είναι οι φάτσες των “γερμανών αξιωματούχων”, κατά την άποψή μου άπαιχτες.
   Είναι απίστευτο αλλά ο δημόσιος χώρος κατακλύζεται πλέον οριστικά από χαμοτυπάκια, αφού οι στοιχειωδώς σοβαροί άνθρωποι έχουν αηδιάσει και εγκαταλείψει το παιχνίδι.

   Reply
   1. stcigar August 29, 2022 at 9:59 pm

    Totally true. Από τους Γερμανούς πάντως δεν την περίμενα τέτοια κατάντια. Τους είχα για ψυχρούς εκτελεστές και τα σχετικά και ξαφνικά προέκυψαν αποβλακωμένα γατάκια. Εκτός κι αν γνωρίζουν κάτι που εμείς αγνοούμε. Ή μπορεί τελικά να το έπαιζαν ψυχροί εκτελεστές εκεί που τους έπαιρνε. Γιατί on borrowed time ζούσαν μετά το Β Παγκόσμιο εδώ που τα λέμε όπως και το υπόλοιπο της Ευρώπης..

    Reply
 2. stcigar August 30, 2022 at 5:58 am

  Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: ακόμα και στην ακραία υποθετική περίπτωση που οι “ευρωπαίοι” βάζουν στην άκρη εγωισμούς, αμερικανικές πιέσεις, κλιματικές ανοησίες, φανταστικές ή πραγματικές επιδημίες, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες ρωσοφοβίες και κινεζοφοβίες – είναι άραγε δυνατή μια επιστροφή στην “κανονικότητα”? Η (δι)αίσθησή μου ήταν εξαρχής ότι το point of no return υπήρξε ο χειμώνας του 2019-2020, όπου η προϊούσα διαδικασία οικονομικού/κοινωνικού/πολιτικού/πολιτιστικού εκφυλισμού οδήγησε στο singularity του “κορωνοϊού”. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που, αν και από τη φύση μου εσωστρεφής, έπεσα ξαφνικά – και μάταια – με τα μούτρα στην “πολιτική”. Γιατί τους έβλεπα ότι ετοιμάζονται να καταστρέψουν τα πάντα.

  Reply
  1. Oannes August 30, 2022 at 9:41 am

   Συμφωνώ και επαυξάνω, δεν υπάρχει επιστροφή. Μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε περιόδους ανάπαυλας, όταν τα τέρατα κρίνουν ότι η αντοχή του κόσμου τελειώνει και μαζί η ανεκτικότητά του.
   Επαναλαμβάνω τη στοιχειώδη ανάλυσή μου : Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο pattern που ενοποιεί τις κινήσεις των όντων, αποκαλύπτοντάς τες ως μέρος σχεδίου [“επικαλούμαστε μια ‘κρίση’, εν ονόματι της οποίας μεγιστοποιούμε τις πιέσεις για εκείνα που ούτως ή άλλως επιδιώκαμε”]. Είναι και η χρονική στιγμή στην οποία συμβαίνουν. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που, χάρη στην τεχνολογία * ΜΠΟΡΟΥΝ να συμβούν. Και μόνο το ότι όλα αυτά συμβαίνουν την πρώτη φορά που μπορούσαν να συμβούν, αποτελεί για μένα όχι απλώς ισχυρή ένδειξη, αλλά επαρκή απόδειξη.
   Η άλλη πηγή δυστοκίας προέρχεται από αυτό που έχουμε επίσης ξαναπεί: δεν υπάρχει η “δύναμη” που θα μπορούσε να πολεμήσει για το στοιχειώδες δίκαιο. Το πάπλωμα του καυγά για τις αλληλοσυγκρουόμενες δυνάμεις [αν υποτεθεί ότι υπάρχουν] είναι ποια θα ελέγξει τη “σατανική μηχανή” για το δικό της όφελος. Το πρόβλημα επομένως αφορά στην ίδια τη “σατανική μηχανή”. Η μόνη λύση θα ήταν ένα είδος νεολουδίτικου κινήματος, ανθρώπων με συνείδηση του τι συμβαίνει, και αποφασισμένων να θυσιαστούν για το μέλλον της ανθρωπότητας. Άρα, προφανέστατα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

   * Smartphones ως μέσο ‘στιβάγματος’ του κόσμου, εξαέρωση της κριτικής ικανότητας μέσω των social media που αναβάθμισαν την αποβλακωτική λειτουργία της τηλεόρασης κοκ.
   Οι εν λόγω εφευρέσεις λειτουργούν σαν πυρηνικές εκρήξεις σε slow motion στα “θεμέλια της κοινωνίας” και η δράση τους βαίνει προς ολοκλήρωση.

   Reply
   1. stcigar August 30, 2022 at 10:14 am

    H “λύση” σου ήταν πάντα η πρώτη μου επιλογή από τα τρία εναλλακτικά endings του original DeusEx. Οι άλλες δύο ήταν το merging ανθρώπου-μηχανής και το χιλιόχρονο βασίλειο των illuminati..
    https://www.youtube.com/watch?v=PuPdXrPXWhY&t=231s

    Reply

Leave a Reply