ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΖΕΛΕ;

Το νέο trend που κρατάει σε εγρήγορση τα “σόσιαλ” αφορά στα βίντεο του Προέδρου Κρεατοζελέ. Η αυθεντικότητά τους αμφισβητείται. Είναι αληθινά ή όχι;
Αντιγράφω από
in.gr:

Μπορεί να μην έχουν αποδείξεις, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι χρήστες του διαδικτύου που επιμένουν πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν βγαίνει στους δρόμους του Κιέβου όπως φαίνεται, αλλά από green room. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου βασίζονται στο γεγονός πως δεν φαίνεται καθόλου η σκιά του ουκρανού προέδρου στο έδαφος με αποτέλεσμα να θεωρούν πως πίσω του το φόντο είναι τεχνολογικά παραποιημένο. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί από ειδικούς στην τεχνολογία, ωστόσο οι παρακάτω εικόνες έκαναν τους χρήστες του Twitter να αναρωτηθούν.

Μάλιστα. Λες και εκεί αρχίζουν και τελειώνουν τα “θέματα” με τον εν λόγω. Μιλάμε για άνθρωπο βουτηγμένο μέχρι τα μπούνια στο ψέμα, που η λέξη
“διαφθορά” διακρίνεται ως χάραγμα στο κούτελο του. Που ο ίδιος ο ερχομός του στην εξουσία ήταν η μετατροπή ενός επικοινωνιακού γεγονότος [του σίριαλ “Ο Υπηρέτης Του Λαού”] σε “αληθινό”. Η μετατροπή δηλ. του virtual σε reality.
Και αυτός ο άνθρωπος μονοπωλεί τα μίντια ως ήρωας, “μεταφέροντας εικόνες” και βγάζοντας φλογερές ανακοινώσεις, ενώ η ανθρωπότητα παρακολουθεί βουβή από συγκίνηση.
Μιλάμε για ιστορία που γράφεται στην
πειραματική ψυχολογία των μαζών, αντίστοιχη εκείνης της δεκαετίας του ’60 – με τα “πορίσματα” των τότε πειραμάτων να παραμένουν κρυφά απ’ το κοινό. Φαντάζομαι κάποιους σήμερα να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς η επιτυχία ξεπερνά τις πιο τρελές τους φαντασιώσεις
…μαλώνοντας τους εαυτούς τους για το ότι περίμεναν τόσο.

Παρεμπιπτόντως, ως προς το βίντεο κάτω, θα στοιχημάτιζα ότι ο τύπος είναι “ξεγυρισμένος”.

3
(Visited 142 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar March 21, 2022 at 6:53 pm

    Δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα, όμως το συγκεκριμένο βίντεο βγάζει μάτι και δεν χρειάζεται ειδικός επί των “τεχνολογικών” για να κάνει τη διάγνωση. Ακόμα και το zoom στην τζαμπέ του εκδοχή βγάζει πολύ πιο πειστικά σκηνικά έτσι για την πλάκα του θέματος. Δηλαδή σοβαρά ο τύπος ισχυρίζεται ότι το γύρισε στους δρόμους του Κιέβου? Τέλος πάντων όπως είπες κι εσύ το πρόβλημα δεν είναι η γνησιότητα των βίντεο, είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με 500% ανθυποκαραφέικ ανθρωπάριο που στέλνει με τις πλάτες των πατρώνων του συνειδητά έναν ολόκληρο λαό στην αυτοκτονία. Δεν ξέρω αν με ανησυχεί περισσότερο η εκδοχή να τον πιστεύουν ορισμένοι πραγματικά ή να παριστάνουν απλώς ότι τον πιστεύουν.

    Reply
    1. stcigar March 22, 2022 at 6:20 am

      Προσπαθώ κατά καιρούς να μη γίνομαι απαισιόδοξος, αλλά πραγματικά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε αυτό το πράγμα που ξεκίνησε με την ελληνική κρίση χρέους – η Ελλάδα συνεχίζει προφανώς να είναι το κέντρο του κόσμου – συνέχισε με τον πόλεμο ενάντια στον αόρατο εχθρό του κρυολογήματος (μέχρι που τελικά έγινε ορατός) και κλιμακώθηκε σε σύγκρουση Δύσης – Ανατολής μέσω Ουκρανίας, να λήξει με τρόπο ανθρωπίνως αποδεκτό.
      There’s evil in progress here και ο κόσμος υπνωτισμένος το ακολουθεί στα τυφλά..

      Reply
      1. Oannes March 22, 2022 at 9:38 am

        Παρόμοια ατμόσφαιρα “κακού” που εξαπλωνόταν στον κόσμο υπνώτιζε τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς πριν την έναρξη του Α’ΠΠ, ο οποίος στη συνέχεια χαιρετίσθηκε με κραυγές αγαλλίασης απ’ όλες τις πλευρές. Πέρα από τις οποιεσδήποτε πολιτικο-οικονομικές αναλύσεις, αίσθηση μου είναι ότι αυτό ήταν απότοκο μιας διαδικασίας επιτάχυνσης, προϊόντος της Β΄Βιομηχανικής Επανάστασης η οποία σαν έμβλημά της είχε τον ηλεκτρισμό. Πολύ απλά, ένα είδος “μπριζώματος” του κόσμου σε μαζική κλίμακα.
        Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα απ’ την ανάποδη : προϊούσα μαλθάκωση / αποβλάκωση μέσω της …4ης Βιομηχανικής Επανάστασης με αιχμή του δόρατος τους αλγόριμθους και τη virtual reality. Η επιτάχυνση πλέον εδώ, σε “εξωανθρώπινους” ρυθμούς, παίζει το ρόλο ενός δίσκου του Νεύτωνα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του ματιού να διακρίνει αλλαγές συντελούμενες ταχύτερα από ένα όριο [μετείκασμα] μετατρέπει σε λευκό όλα τα χρώματα.

        Reply
    1. Oannes March 23, 2022 at 7:35 am

      Sure. Take care.

      Reply

Leave a Reply