ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ. AND THE WINNER IS…

Η είδηση για τη γυναίκα που …έδειρε τον άντρα της λόγω κορωνοϊού [sorry αλλά δεν έχω τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες] αποτελεί βήμα προόδου. Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος τι σόι πρόοδος είναι αυτή, να σε ξυλοφορτώνει η μέγαιρα γυναίκα σου; *. Η απάντηση είναι : ο,τιδήποτε αποδυναμώνει το «φεμινιστικό αφήγημα» περί …έμφυλης βίας αποκλειστικά προερχόμενης από άνδρες, αποτελεί βήμα προόδου.
Ενδιαφέροντα είναι τα «γενικής φύσεως» σχόλια των δημοσιογράφων : η πανδημία και τα λοκντάουν, έχουν φέρει στην επιφάνεια πάρα πολλά προβλήματα, έχει διαταραχθεί η οικογενειακή γαλήνη και οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Η δικηγόρος – guest θα συγκατανεύσει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά διαζύγια και επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας,
«και γυναικών προς άνδρες» – με τους παρουσιαστές να εκφράζουν την απορία τους γι’ αυτό το τελευταίο – αν μπορούν ας κάνουν κι αλλιώς.
Θυμάμαι κάτι γλοιώδεις τύπους, όταν ξεκίναγαν τα λοκντάουν [τότε που κάποιοι ψεκασμένοι ισχυριζόμασταν ότι θα κρατήσουν χρόνια] να διαφημίζουν την καραντίνα ως
ευκαιρία να βρεθούμε λίγο παραπάνω με τα μέλη της οικογένειας, να «γνωριστούμε» λίγο βρε παιδί μου… Φαίνεται ότι ενάμιση χρόνο αργότερα …κάποιοι έχουν αρχίσει να παραγνωρίζονται.
Στη συνέχεια, ο εκ των διεκδικητών του τίτλου του πρωταθλητή ασυναρτησίας και χυδαιότητας
, «ερευνητής» κύριος Παυλάκης θα πάρει το λόγο φτάνοντας μια ανάσα πριν τον τίτλο. Ειλικρινά δεν βλέπω ποιος μπορεί να τον παρακολουθήσει στον διάλογο που περιγράφω παρακάτω.
Κύριε Παυλάκη, ας ξεκινήσουμε λίγο με την ιστορία της μάσκας, γιατί έχει ανοίξει η συζήτηση εδώ για το αν θα μπορούσαμε σιγά σιγά οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα να πετάξουμε τη μάσκα.
– Κοιτάξτε, τις μάσκες δεν πρέπει να τις πετάξουμε μέχρι να δαμάσουμε τον ιό. Και δεν θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.
– Το καλοκαίρι θα τη βγάλουμε με μάσκα δηλαδή, κανονικά, δεν θα αλλάξει τίποτα;
– Βεβαίως. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια που δεν μπορούν οι άνθρωποι να φορούν μάσκα συνέχεια. Πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός …γι’ αυτό δεν μιλάει κανένας, μόνο για τις μάσκες φωνάζουν όλοι…
– Για έξω λέμε τώρα κύριε Παυλάκη, για τους εξωτερικούς χώρους. Για μέσα το έχουμε καταλάβει.
Νομίζω ότι πρέπει να πάμε στα ουσιαστικά θέματα και να μην αφήνουμε πολύτιμα λεπτά τηλεθέασης σε επουσιώδη και λεπτομέρειες. Για μένα είναι ψευδοπροβλήματα να μιλάμε για μάσκες, ή πότε θα γίνει η ανοσία αγέλης και τα λοιπά και τα λοιπά. Ούτε μάσκες πρέπει να πετάξουμε τώρα, είναι αναγκαίο εργαλείο, ούτε να συζητάμε για ανοσία αγέλης. Δεν θα γίνει αυτό το καλοκαίρι. Η εκτίμηση η δική μου είναι ότι ακόμα και για να συζητάμε για ανοσία αγέλης, όχι ότι θα γίνει και τότε, πρέπει να περάσουμε το 80% εμβολιασμένους. Έχουν γίνει 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, πρέπει να γίνουν 15 εκατομμύρια τουλάχιστον, για να μπορέσουμε να συζητάμε την πιθανότητα… Δεν πρέπει επ’ ουδενί οι άνθρωποι να φύγουν για διακοπές πριν εμβολιαστούν. Εν ανάγκη, επειδή μπορεί να υπάρξει έλλειψη, δεν χάθηκε ο κόσμος αν η δεύτερη δόση γίνει από διαφορετικό εμβόλιο… Πιστεύω ότι είναι το ίδιο καλό ή και καλύτερο. Αυτή δεν είναι η επίσημη άποψη της επιτροπής, είναι η προσωπική μου γνώμη και νομίζω ότι όλοι οι επαΐοντες θα συμφωνήσουν.

Σχόλιο; δε γίνεται. Όπως και όταν τον πρωτοάκουγα, έτσι και τώρα που κάνω την απομαγνητοφώνηση …έχω αποσβολωθεί.

* Το περί “μέγαιρας” με επιφύλαξη. Μπορεί να είναι μια χαρά γυναίκα, και να είχε και τα δίκια της…




5
(Visited 57 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA ΚΑΙ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ - OANNES

Leave a Reply