Εν τω μεταξύ, το ότι το προεδρικό ραμολιμέντο βγήκε ξανά θετικό στον κορωνοϊό [κάθε τι σχετικό μ’ αυτό το άτομο πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια δόση γελοιότητας] δεν έχει κινητοποιήσει σκέψεις σε κανένα γύρω από τη φερεγγυότητα των τεστ : η σχολιαστική παπαρολογία ξεκινάει από τη “μικρή μειοψηφία ανθρώπων στους οποίους συμβαίνει αυτό”, περνάει στους κινδύνους που εγκυμονεί η ασυμπτωματική επάνοδος του Covid για την επισφαλή υγεία του “79χρονου” και φτάνει σε επιπλήξεις για την περιφρόνηση του Μ. στις ιατρικές συμβουλές περί μασκοφορίας μετά την απομόνωση…
4Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Να πω την αμαρτία μου δεν έχω καταλάβει το παραμικρό από αυτά που ακούγονται για το ανύπαρκτο θέμα του Μπάιντεν. Απόσο γνωρίζω – από το μικροβιολόγο δηλαδή που μου έκανε το τεστ στο νοσοκομείο – τα PCR σε βγάζουν θετικό για κανά μήνα και βάλε από τη στιγμή που έχεις κολλήσει την παπαριά. Μου φαίνεται ότι ο γέρος το έχει πραγματικά τελείως χαμένο και λέει ό,τι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι και για καρκίνους και για κορωνοϊούς και όλα.
Τελείως χαμένο you can say that again. Πιστεύω ότι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό απλούστατα βλέποντας / ακούγοντάς τον να μιλάει, ή να περπατάει [σαν ξεβιδωμένο ρομποτάκι] έχει πρόβλημα παρατηρητικότητας. Εννοώ βέβαια να τον παρακολουθήσει κανονικά, όχι στα επιλεγμένα δευτερόλεπτα που βάζουν τα κουλοκάναλα. Το ότι υπάρχουν ουκ ολίγοι Αμερικανοί που εξακολουθούν να εμπιστεύονται αυτό τον άνθρωπο είναι νομίζω το πιο ανησυχητικό απ’ όλα.
Βασικά δεν έπρεπε να τον ψηφίσουν in the first place. Ας καθόντουσαν σπίτι τους, δεν ξέρω. Και καλά ο γέρος δικαιολογείται λόγω ηλικίας. Των υπολοίπων το μυαλό ποιος το κατάντησε άμορφη μάζα?
Η διαρκής έκθεση στην υπολογισμένα τοξική επίδραση των μίντια, υποθέτω.
Πράγματι, η αρχή έγινε με το ότι δεν γινόταν αντιληπτό τι ήταν ο “υποψήφιος Μπάιντεν” : ένα υπό κατάρρευση δυσλειτουργικό blob, το οποίο δεν πήρχε περίπτωση υπό συνθήκες άσκησης προεδρίας των ΗΠΑ να μη φτασει στη σημερινή κατάσταση. Πιστεύω, και το είχα σημειώσει από τότε, ότι το σκεπτικό των ανθρώπων πίσω απο την εκλογή του ήταν να αποσυρθεί στα μισά του δρόμου, αντικαθιστάμενος απο την Kamala Harris, δίνοντας έτσι δώρο στην Αμερική την πρώτη έγχρωμη γυναία πρόεδρο, έστω και απ’ την πίσω πόρτα. Έλα όμως που η εν λόγω έχει αναδειχτεί επίσης σε εντυπωσιακά ανίκανο πρόσωπο, σαφώς χειρότερη ως εκδοχή ακόμα και από το “αφεντικό της” – πιστεύω ότι πρόκειται για literally psycho. Οπότε το πράγμα έχει πάει πλέον σε όπως-όπως ολοκλήρωση θητείας, παράλληλα με μια “πυρετώδη” εσωκομματική διαδικασία, απ’ όπου κατά καιρούς διαρρέουν ονόματα όπως της …Μισέλ Ομπάμα ή της …Χίλαρυ Κλίντον. Πιθανότερη εκδοχή αντικαταστάτη του γέρου είναι ο “φωτογενής” Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, ο άνθρωπος που προέτρεπε τους πολίτες να ρουφιανεύουν έναντι αμοιβής τους μη τηρούντες τα “μέτρα για τον Covid”. Τα οποία ο ίδιος πιάστηκε κάποια στιγμη “επ’ αυτοφώρω” να αγνοεί “σκανδαλωδώς”. Μιλάμε για τύπο απίστευτο κι όμως αληθινό από κάθε άποψη.
Και δεν νομίζω ότι η κατάστασή του JB δικαιολογείται λόγω ηλικίας : ο Verdi στα 79 ακριβώς έγραψε μια από τις καλύτερές του όπερες, το υπερ-αριστούργημα “Φάλσταφ”. Πλείστα άλλα παραδείγματα υπάρχουν, για να μην αναφερθώ στη διαύγεια του …παππού μου μέχρι τα 102 οπότε και απεβίωσε εξ ατυχήματος. 😊
Εντάξει δεν είναι όλοι αυτής της ηλικίας νιανιά, οπωσδήποτε όμως τα ποσοστά των ξεμωραμένων μεταξύ τους είναι μεγαλούτσικα. Προσωπικά πάντως δεν θα ψήφιζα επουδενί για τη συγκεκριμένη θέση άτομο που γυροφέρνει τα 80. Δεν είναι τόσο οι διανοητικές τους ικανότητες που έχουν πάρει την κάτω βόλτα, όσο το drive, η αποφασιστικότητα, το ψυχικό σθένος που σβήνει από ένα σημείο και μετά μαζί με τις αντίστοιχες ορμόνες. Δεν είναι σύμπτωση για παράδειγμα ότι ο τρόπος οδήγησης των γέρων δεν διαφέρει από αυτόν των γυναικών ή ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του φύλου οδεύουν προς εξαφάνιση. Θα μου πεις βέβαια ότι σιγά το drive που έχουν σήμερα και οι πολιτικοί των μικρότερων ηλικιών..
Συμφωνώ ως προς τα του drive και της αποφασιστικότητας. Αναρωτιέμαι απλώς αν αυτά είναι τα βασικά ζητούμενα εναός ηγέτη. Γιατί η σαπουνόφουσκα της youth culture και το υστερικό morphing της αιωνίως νέας τεχνολογίας μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε εντελώς το κλασικό pattern του “σοφού γέροντα”. Το οποίο προσωπικά με συγκινούσε από τότε που ήμουν 16 χρόνων – σε αντιπαράθεση με την άγνοια και την κοκορακίστικη αλαζονεία των ατόμων της ηλικίας μου.
Τη λύση στο πρόβλημα μου την είχε παρουσιάσει προ εικοσαετίας ένας γέρος ταξιτζής (τότε θα ήμουνα γύρω στα 30) που αφού στο δρόμο έδωσε μια συγκλονιστική διάλεξη περί της θεμελιώδους διαφοράς ανδρών και γυναικών – η προτίμησή του έκλινε μάλλον προς την πλευρά των γυναικών – μου είπε κατά λέξη και με απόλυτη σοβαρότητα ότι “στη δική μας περίπτωση το ιδανικό θα ήταν το πνεύμα του γέρου στο σώμα του άντρα”🙂
Πάντα υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι, η εν πάση περιπτώσει άνθρωποι που αισθάνονταν / – αι έτσι. Το τι κέρδισαν οι ίδιοι αλλά και ο περίγυρος τους απ’ αυτό, είναι μια άλλη, συνήθως πονεμένη ιστορία.
Ως προς το ζήτημα του “σοφού γέροντα” πάντως διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Απόσο είμαι σε θέση να καταλάβω, κανένας δεν έγινε σοφός με την ηλικία. Οποιος από τα νιάτα του δεν ήταν παρά ένας μικρός μαλάκας, με το πέρασμα του χρόνου γίνεται απλά ένας μεγάλος μαλάκας!
Συμφωνώ. Αλλά (μιλάω από προσωπική πείρα) τα ίδια ακριβώς πράγματα που λέγοντάς τα στα 18 η στα 25 προέκυπτες γραφικός και μαλάκας, αποκτούν άλλο κύρος και πειθώ όταν τα λες στα 50. Ή μάλλον αποκτούσαν. Θέλω να πω, ταυτόχρονα με την έκλειψη έστω ως κλισέ του “σοφού γέρου”, εκλείπει και το “ευήκοον ους” all over.