ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν βλέπω μια διατύπωση που με ενθουσιάζει, ακόμα και “στο Twitter”, δεν έχω άλλη επιλογή απ’ το να την αναπαραγάγω…

3
(Visited 80 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Timothy Price July 31, 2022 at 3:50 pm

    So true.

    Reply
    1. Oannes July 31, 2022 at 6:39 pm

      Yes, this guy nailed it!

      Reply
  2. stcigar July 31, 2022 at 5:41 pm

    Εντωμεταξύ όπως έχει απαγορεύσει ουσιαστικά η κυβέρνηση τις αναλυτικές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ (επιτρέπονται μόνο 2-3 στοιχειώδη εβδομαδιαία νούμερα χωρίς αναφορά σε ηλικίες, ποσοστά εμβολιασμένων κλπ) είναι δύσκολο για μας τους “επιστήμονες” – που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα τα επίσημα στοιχεία για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα – να έχουν μια υποτυπώδη εποπτεία της κατάστασης.

    Reply
    1. Oannes July 31, 2022 at 6:50 pm

      Είχα ακούσει την κουραδο-Παγώνη να λέει ότι καλά κάνανε και τα βγάλανε γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει νούμερα. Είναι φανερό ότι ισχύει αυτό που λέμε εξ αρχής : δικό τους είναι το μπουρδέλο, όποτε θέλουν το απλώνουν, όποτε θέλουν το μαζεύουν. Υποθέτω οι “εξελίξεις” από Σεπτέμβριο θα εξαρτηθούν από το πώς θα συνδυαστεί το πράμα με τις συμπαρομαρτούσες υποθέσεις – πόλεμος, οικονομική κρίση, κλιματική μαλακία κοκ.
      Εντωμεταξύ, φτώχεια, κλαψομουρμούρα κλπ. αλλά όλοι σχεδόν ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους για μια δυο βδομαδούλες. The least.

      Reply
      1. stcigar July 31, 2022 at 7:19 pm

        Βασικά δεν τόκαναν για το καλό του κόσμου, αλλά για το δικό τους το καλό. Κατά τάλλα ο κόσμος εννοείται στην κοσμάρα του. Ισχύει απόλυτα η παρατήρησή σου ότι παρακολουθεί τη ζωή του σαν μπλοκμπάστερ ή μάλλον σαν σήριαλ και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή αγωνία για τις εξελίξεις. Την επόμενη βδομάδα εντωμεταξύ πρέπει κι εγώ να πάω 3-4 μέρες “διακοπές” στα πλαίσια των συζυγικών μου καθηκόντων, παρόλο που τα λεφτά έχουν εξανεμιστεί από καιρό και δεν εμπιστεύομαι το αυτοκίνητο ούτε χιλιόμετρο εκτός Αθηνών. Εδώ κοντά θα πάμε βέβαια και υπάρχει πάντοτε και η καβάντζα της πιστωτικής..

        Reply
        1. Oannes July 31, 2022 at 7:48 pm

          Κι εγώ της τάξεως του ενός ΠΣΚ “διακοπές” κάνω εν είδει καθήκοντος. Θέλω να ξαναδιαβάσω το Childhood’ s End (Οι Επικυρίαρχοι) – το είχα διαβάσει στα 18. Άισθησή μου είναι ότι ο “μυημένος” Arthur C. Clarke έχει συμπυκνώσει εκεί μέσα μπόλικη πληροφορία περί τα τότε μελλούμενα, νυν τρέχοντα. Θυμάμαι το εκστατικό τελευταίο section με τον τύπο που περιγράφει στους Διαβόλους – Εξωγήινους το τέλος της Γης – και την παρατήρηση που είχα κάνει αφού το είχα τελειώσει : μου είχε φανεί περίεργα υποβαθμιστικό της εμπειρίας κάποιος να βιώνει το … τέλος του, αναμεταδίδοντάς το live. Κάποιο περίεργο κλικ μου κάνει αυτό με την τελετουργία της virtual reality. Άλλωστε έχω αρχίσει να πιστεύω, όσο ακραίο κι αν ακούγεται ότι είμαστε αυτό που λένε taken by an alien force.

          Reply
          1. stcigar July 31, 2022 at 8:40 pm

            Εγώ το είχα διαβάσει κάπου στο γυμνάσιο, χωρίς να είμαι σίγουρος αν ήταν αυτό ή το 2001 που διάβασα πρώτο και χωρίς να αισθάνομαι την ανάγκη κάποιας επανάληψης, αφού η αρχική εντύπωση διατηρούνταν στη μνήμη μου ανέπαφη για δεκαετίες. Πριν λίγα χρόνια πάντως ξαναέριξα μια ματιά σε ορισμένα κεφάλαια (το βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο) και η εντύπωση που μου έκανε ήταν ομολογουμένως αρκετά διαφορετική, δεδομένου ότι το καθεστώς της πολιτικής ορθότητας που επέβαλαν οι Επικυρίαρχοι – γιατί περί αυτού πρόκειται – παρουσιάζει ανησυχητικές ομοιότητες με σύγχρονες καταστάσεις. Προσωπικά έχω από καιρό καταλήξει ότι we have been taken by allien force (χωρίς να είμαι σε θέση να προσδιορίσω τη φύση της) και ακόμα χειρότερα ότι κάθε resistance is futile.

            Reply
            1. stcigar July 31, 2022 at 9:10 pm

              Η βασική απορία μου είναι γιατί το mind control που έχουν επιβάλλει δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τους πάντες το ίδιο. Προφανώς υπάρχει θέση στο σχέδιό τους και για τους “αντιφρονούντες”, αλλά δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό ή τέλος πάντων – σε περίπτωση που αποτελούμε όλοι test subjects – αν στα μάτια τους οι “ανεξάρτητοι” αποτελούν “αποτυχία” ή “επιτυχία”..

              Reply

Leave a Reply