YOUTUBE’S LAW

Για τα global media [και τα εν Ελλάδι παραρτήματά τους] το θέμα του “46ου προέδρου” είναι λήξαν από την επομένη της ψηφοφορίας. Το ότι αυτή χαρακτηρίζεται, με πλήθος ενδείξεων / πιθανών αποδείξεων, ως η πιο νόθα εκλογική διαδικασία στην ιστορία των ΗΠΑ θα ήταν περίεργο να τους συγκινεί, δεδομένου του ότι από τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας DT, δεν έχουν πάψει να εκτοξεύουν εναντίον του λάσπη και ψέματα.
Σ’ αυτό είχαν συνεργούς ακόμα και κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος [μέλη του διακομματικού “Swamp”] τα οποία εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παίζουν το ίδιο παιχνίδι.
Πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται μήπως μια κήρυξη …
στρατιωτικού νόμου εκ μέρους του DT [κάποιοι του έχουν προτείνει αυτό ως λύση] θα ήταν δικαιολογημένη.

Από “ηθικής απόψεως”, θα ήταν: το εναλλακτικό σενάριο εδώ έχει να κάνει με την υφαρπαγή της εξουσίας από ένα θλιβερά ακατάλληλο γι’ αυτήν “πρόεδρο” – μαριονέτα και με τον …στρατιωτικό νόμο των Antifa, Black Lives Matter.
Σαν κίνηση σε real time θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για το ίματζ του προέδρου.
Εν πάση περιπτώσει, για να περάσουμε στην επικαιρότητα, με 18 πολιτείες των ΗΠΑ να
μηνύουν το Michigan, την Georgia, το Wisconsin και την Pennsylvania για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος *, το YouTube ανακοινώνει ότι αρχίζει να αφαιρεί περιεχόμενο μέσω του οποίου διαδίδεται “ψευδώς” ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι παραπλανητικό και αποτελεί προιόν εκτεταμένης απάτης. To “ψευδές” των διαδόσεων αξιολογείται από το YouTube αυτοπροσώπως, και η αξιολόγηση θα αφορά κάθε νέο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων βίντεο του, με το έτσι θέλω …“απερχόμενου” προέδρου.
Προηγούμενο βήμα της εταιρίας σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν η τοποθέτηση της ένδειξης “potentially misleading” σε δημοσιεύσεις, και η προσθήκη συνδέσμων που κατεύθυναν τον χρήστη σε …“ακριβέστερες πληροφορίες”. Το ίδιο ακριβώς εφαρμόζει όλο αυτό τον καιρό και το Twitter – αναμένεται να σκληρύνει παρόμοια τη στάση του.
Ο λόγος που το
YouTube προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση είναι υποτίθεται η κριτική που δέχεται από τους δημοκρατικούς ότι …δεν κάνει αρκετά για να μειώσει τα fake news και τις “θεωρίες συνωμοσίας”.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του μέσου [νούμερο ένα πυλώνα του ψηφιακού ολοκληρωτισμού, για να κρατάμε τη Μεγάλη Εικόνα], ο Trump και οι συνεργάτες του έχουν κάνει επανειλημμένα αστήριχτους ισχυρισμούς ότι η εκλογή υπήρξε νοθευμένη, αποτυγχάνοντας να προσκομίσουν αποδείξεις γι’ αυτό.

Αυτό λέγεται τη ίδια στιγμή που τα ανώτατα δικαστήρια των υπό
αμφισβήτηση πολιτειών αρνούνται την εξέταση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί μέσα από χιλιάδες, κυριολεκτικά, μαρτυρίες.

* Σύμφωνα με τη μήνυση, που ξεκίνησε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Τέξας Ken Paxton, οι 4 πολιτείες παραβίασαν το Σύνταγμα αλλάζοντας τον εκλογικό τους νόμο λίγο πριν τις εκλογές με πρόσχημα την “πανδημία”. Αυτό άνοιξε την πόρτα σε πλήθος ατασθαλιών [απαγόρευση σε παρατηρητές των Ρεπουμπλικάνων να πλησιάσουν τα μηχανήματα, καταμετρήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων που έφτασαν ώρες μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας – τελείως συμπτωματικά, όλων σχεδόν του Biden – χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που πηγαίνοντας να ψηφίσουν μάθαιναν ότι δεν μπορούν γιατί …«είχαν ήδη ψηφίσει ταχυδρομικά» κλπ. Το Τέξας και οι υπόλοιπες πολιτείες ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα πρέπει να κηρυχθούν άκυρα, ζητώντας ειδική εκλογή για τον διορισμό εκλεκτόρων στις συγκεκριμένες πολιτείες ή και την αναστολή εκεί της εκλεκτορικής διαδικασίας.
3
(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Reply