“YOU HAVE BEEN WARNED”

Θα έλεγα να προσέξουμε αυτή τη φυσιογνωμία. Λέγεται Αθηνά Λινού και είναι καθηγήτρια επιδημιολογίας. Από την πρώτη στιγμή που την είδα / άκουσα να μιλάει, μου φάνηκε ιδιαίτερη περίπτωση, για το politically correct, κόσμιο ύφος, τη “μαμαδίστικη”, προς …σταλινική σκαιότητα που διακρίνεται πίσω του, και για όσα δεν παραλείπει να πει, μη παραλείποντας να χαμογελάει. Το “ένστικτό μου” [μπορεί να κάνω λάθος] με ειδοποιεί ότι προορίζεται για ρόλο σοβαρότερο από εκείνον του από καθέδρας σχολιαστή που έχει τώρα.
Μια από τις φράσεις της που έχω συγκρατήσει είναι:
«πρέπει να καταλάβουμε ότι …η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη αποτελεί απειλή»
Ακολουθούν αποσπάσματα από προχτεσινή συνέντευξή της σε κρατικό κανάλι:
«Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Ο ΠΟΥ μίλησε αρχικά για τις μάσκες όχι γιατί δεν προστατεύουν, αλλά για να τις διαφυλάξει για το υγειονομικό προσωπικό»
* .
«Άκουσα τον κ. Χαρδαλιά καθησυχαστικό. Έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρός».
«Η μάσκα πρέπει να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο σε όλους τους κλειστούς χώρους».
«Οι μάσκες με το πλαστικό που φορούν αρκετοί εργαζόμενοι είναι ψευδομάσκες που δεν προστατεύουν κανέναν».
[σ.σ. εννοεί τις διαφανείς, εκείνες που …δεν κρύβουν το πρόσωπο]
«Σήμερα το πρωί ήμουν σε γνωστό πολυκατάστημα. Από τους 50 εργαζόμενους μόνο οι 20 τη φορούσαν σωστά. Ακόμα και η κοπέλα που με εξυπηρέτησε. Της είπα ότι αν νοσώ εγώ θα κολλήσει. Και μόνο που δεν με έδειρε».


* Εν ολίγοις, η κυρία μας λέει, εν πλήρη σοβαρότητι στο πλαίσιο της επιστημοσύνης της, ότι οι άνθρωποι αφήνονταν να νοσήσουν και να μπουν στο νοσοκομείο, για να προστατευτεί το προσωπικό που επρόκειτο στη συνέχεια να τους νοσηλεύσει. Κι ότι αυτό κρυβόταν απ’ τον κόσμο, με ωμά ψέματα περί μασκών όχι απλώς άχρηστων, αλλά επικίνδυνων. Εκείνο που δεν μας εξηγεί είναι γιατί να πιστέψουμε από κει και πέρα ο,τιδήποτε κι αν λέει.

5
(Visited 76 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar July 23, 2020 at 12:34 pm

    Να σου πω την αλήθεια πρώτη φορά βλέπω τη φάτσα της – αλλά δε μου χρειαζόταν: με το που διάβασα τις πρώτες λέξεις από δημόσια δήλωσή της προ εβδομάδων διαισθάνθηκα τα χειρότερα. Και αμέσως ακολούθησε υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ και δε συμμαζεύεται. Είτε η γυναίκα έχει τις άκρες είτε προσωποποιεί κάποια γενικότερη τάση, το ένστικτό σου δε σε ξεγελάει καθόλου. Παρεμπιπτόντως η κατάσταση δεν έχει καμία λογική. Κανονικά το καλοκαίρι αποτελεί μοναδική ευκαιρία να διαδοθεί εντελώς ακίνδυνα ο ιός σε ευρύτερα στρώματα, ώστε να επιτευχθεί πληθυσμιακή ανοσία και να βγάλουμε το χειμώνα σαν άνθρωποι. Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ ο ιός. Είναι αστείο, αλλά συγχρόνως και τρομακτικό να διαπιστώνεις τη γοητεία που ασκεί η εξουσία σε ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν φανταστεί ότι θα παρουσιαζόταν ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω για μια θλιβερή ζωή αφιερωμένη στην “επιστήμη”..

  2. Oannes July 23, 2020 at 12:56 pm

    Ακριβώς. Και δεν κρατιέμαι να μην πω ότι μερικοί από τους πιο ακατέργαστους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ανήκουν στο …ιατρικό προσωπικό. Μιλάμε για κανονικούς σκυλάδες & καραχοντράνθρωπους με το απαραίτητο ex cathedra ύφος του επιστήμονα. Υποθέτω τον λόγο: η πλειονοτητά τους δεν θα έπρεπε καν να είναι γιατροί. Αυτό, πλην άλλων συνεπάγεται ότι: στην ανεπάρκειά τους να καλύψουν την “διαδακτέα ύλη”, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο: να διαβάσουν ένα βιλίο, ν΄ακούσουν λίγη μουσική κτλ. Το ότι “υπάρχουν και εξαιρέσεις” εννοείται. Είναι εκείνοι που έγιναν γιατροί μετά λόγου γνώσεως.

Leave a Reply