ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΕΜΗΣ [ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ]

Από τον καιρό που ο Στέλιος Κούλογλου …έγραφε ιστορία, με ντοκιμαντέρ για τις κατά τόπους “Αραβικές Ανοίξεις”, υμνώντας τες ως …θρίαμβο των social media, τον είχα κατατάξει εκεί που ανήκει: κάτω απ’ το θλιβερό επίπεδο στο οποίο κινείται ο “μέσος” Έλληνας δημοσιογράφος. Η ανέλιξή του ΣΚ στην πολιτική, με τα φτερά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν αναμενόμενη. Ήταν νομοτέλεια. Αλλά η ζωή έχει τη συνήθεια να εκπλήσσει. Κι αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν το επίπεδο στο οποίο μπορούσε να φτάσει ο, πολιτικός ανήρ πλέον, από τα έδρανα της Ευρωβουλής, Στέλιος Κούλογλου.
Για περισσότερα, αντιγράφω από την “Εφημερίδα” των “Συντακτών” [έμαθα πρόσφατα ότι γράφει αμισθί, σ’ αυτήν και ο …Γιώργος Βέλτσος. Ακόμα μια νομοτέλεια…]

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ερωτήσεις του προς την Κομισιόν, είχε επισημάνει πως οι δηλώσεις της κας Κεραμέως ότι η εκμάθηση της ιστορίας «δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα κοινωνιολογικό, αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση», αντίκεινται στα ευρωπαϊκά ιδεώδη αλλά και στα προγράμματα σπουδών του δυτικού κόσμου, που υιοθετούν ως σκοπό της ιστορίας την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και σκέψης. «Η “εθνική συνείδηση” θεωρείται υπεύθυνη για τον εθνικισμό και συνιστά εμπόδιο για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη, όπως προκύπτει και από τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης», τόνιζε ο ευρωβουλευτής στις ερωτήσεις του.
Ο κ. Κούλογλου είχε εγείρει, επίσης, το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, υπενθυμίζοντας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την οποία «με τη διδασκαλία των θρησκευτικών πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης» και ότι «το μάθημα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές». Ο ευρωβουλευτής είχε δηλώσει πως «αυτή η απόφαση, που αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελεί διάκριση σε βάρος των μαθητών που ακολουθούν άλλα θρησκευτικά δόγματα και για τους οποίους δε διασφαλίζεται η εκμάθηση των Θρησκευτικών. Παραβιάζει επίσης τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που θα πρέπει να δηλώνουν το θρησκευτικό τους δόγμα». Είχε ζητήσει μάλιστα από την Κομισιόν να εξηγήσει τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, προκειμένου να υποστηρίξει τη θρησκευτική ελευθερία και να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων μαθητών.

Οι [παιδαριώδεις] απαντήσεις της Κομισιόν δεν ενδιαφέρουν εδώ. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως ευρωβουλευτή ο Στέλιος Κούλογλου [όπως και έτεροι διαπρεπείς του ΣΥΡΙΖΑ, Παπαδημούλης, Αρβανίτης κλπ]. Ως ανθρώπου που ρουφιανεύει τη χώρα του στους “ευρωπαίους εταίρους”, διαρκώς δυσφημίζοντάς την και ζητώντας τους να λάβουν μέτρα εναντίον της.

2
(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply