USA : ΣΥΛΛΗΨΗ TRUMP / ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ BIDEN

Για κάποιον που παρακολουθεί τα “πολιτικά δρώμενα” των τελευταίων πολλών χρόνων επί αμερικανικού εδάφους, η σύλληψη Trump έχει προκύψει ως νομοτέλεια. Νιώθεις μια κούραση [ιδίως αν έχεις αναλώσει ατέλειωτες ώρες γράφοντας για το θέμα από το “μακρινό” 2016] και μόνο να αρχίσεις να αναφέρεσαι στις λεπτομέρειες της υπόθεσης για την οποία ο πρώην πρόεδρος και [το βασικότερο] κύριος αντίπαλος του νυν προέδρου στις επόμενες εκλογές, αντιμετωπίζει τη μανία ενός συστήματος για το οποίο η πιθανότητα επανεκλογής του, αποτελεί απλά “not an option”.
Για να μη μιλήσουμε για την απελπισία που σου προκαλούν οι “αμερόληπτες” και “ενημερωμένες” αναφορές από πλευράς …ελληνικών μίντια.
Όσοι επισκέπτονται το blog ξέρουν τη άποψή μου για τον Trump και την οργανωμένη, non stop εκστρατεία εναντίον του. “Χοντρικά” μιλώντας, όπως έγραφα τις προάλλες με αφορμή σχόλιο του
stcigar, το γελοίον της κατηγορίας με τα διαβαθμισμένα έγγραφα προκύπτει εκ του ότι : τη στιγμή της αποχώρησης απ΄τον Λευκό Οίκο ο [ακόμα, εκείνη τη στγμή] Πρόεδρος μπορεί να πάρει μαζί του όποια έγγραφα θέλει, μετατρέποντάς τα, έτσι απλά, διά της συγκεκριμένης κινήσεως και συνταγματικώ δικαιώματι, σε αδιαβάθμιστα. Πέραν αυτού ο DT, δεν έδειξε ποτέ την απροθυμία συνεργασίας με τις “αρχές” για την επιστροφή τους, που θα δικαιολογούσε τέτοιο ορυμαγδό. Αυτό που συνιστούν οι κατηγορίες περί …κατασκοπίας εναντίον του, είναι η πιο χυδαία περίπτωση πολιτικής δίωξης στην αμερικανική ιστορία.
Μιλώντας για σύστημα του οποίου τη μανία αντιμετωπίζει ο DT, δεν περιοριζόμαστε φυσικά στο Δημοκρατικό κόμμα. Το δίκτυο εκτείνεται σε μέγα μέρος του παραδοσιακά “συντηρητικού” κόμματος, του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος.
Μια ιδέα αυτού μπορεί κανείς να πάρει απ’ τα παρακάτω. Τη μέρα της σύλληψης του Donald Trump, το συντηρητικό
Fox News επέλεξε αυτό τον τρόπο παρουσίασής της : η οθόνη μοιρασμένη στα δυο, στα δεξιά ο DT να σχολιάζει το γεγονός, στα αριστερά ο Joe Biden από πρόσφατο λόγο του στον Λευκό Οίκο. Η λεζάντα στο κάτω μέρος της εικόνας έγραφε :
WANNABE DICTATOR SPEAKS AT THE WHITE HOUSE AFTER HAVING HIS POLITICAL RIVAL ARRESTED.
Η λεζάντα παρέμεινε για
30 δευτερόλεπτα, για να αποσυρθεί εν συνεχεία άρον-άρον. Επιτελείς του καναλιού, σε πανικό, επιτέθηκαν εναντίον του παραγωγού που διέπραξε το ατόπημα. Ο τελευταίος, 24 ώρες αργότερα …παραιτήθηκε, μετά από 10 χρόνια επιτυχημένης καριέρας. Επόμενο βήμα του Fox ήταν η δημοσίευση δημόσιας απολογίας, σημειώνοντας ότι το θέμα διευθετήθηκε όπως έπρεπε.
Θα έλεγε κανείς ότι αυτό θα έκλεινε “επιτόπου” την υπόθεση. Θα έκανε τεράστιο λάθος : ο
σάλος που ξεσηκώθηκε από τους liberals, συμπεριλαμβανομένων των social media influencers, ήταν πρωτοφανής : Η Washington Post μίλησε για …κόκκινη γραμμή που παραβιάστηκε. Το NBC ζήτησε από το Πεντάγωνο να αποκόψει την πρόσβαση στο Fox του προσωπικού όλων των
αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων. Γιατί είναι απολύτως απαράδεκτο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ακούνε ότι ο …commander in chief of the army and navy, είναι ένας δικτάτορας. Ο social media influencer ηθοποιός John Cusack ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύσει τη λειτουργία του Fox – period, για το έγκλημά του να χαρακτηρίσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δικτάτορα. Υπενθυμίζω, για την περίπτωση που κάποιος το χρειάζεται, το κύριο σλόγκαν εναντίον του Trump σε όλη τη διάρκεια της θητείας του : “literally Hitler”.
Μιλώντας για Biden, κατηγορία για παράνομη κατοχή classified documents έχει στοιχειοθετηθεί και εναντίον του για έγγραφα που πήρε μαζί του στο τέλος της θητείας του ως αντιπροέδρου. Η διαφορά είναι ότι η δική του πράξη ήταν
όντως παράνομη : ο απερχόμενος vice president δεν έχει το δικαίωμα μετακίνησης / αποχαρακτηρισμού διαβαθμισμένων εγγράφων, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά ο Πρόεδρος. Επτά μήνες έχουν περάσει από τότε που η υπόθεση ήρθε στην επικαιρότητα – ουδείς έχει ξανακούσειγι’ αυτήν κάτι.
Παρόμοια τύχη θα έχει πιθανώς το νέο θέμα που προέκυψε προχτές, ως προς τις δωροδοκίες […11 μελών της οικογένειας του] Joe Biden από χώρες όπως η Κίνα και η Ουκρανία : σύμφωνα με νεοεμφανιζόμενο στη σκηνή whistle blower [“ιδιαίτερα αξιόπιστο” πληροφοριοδότη του FBI] ο Joe
εκβιάζεται, χρόνια τώρα, από τους Ουκρανούς, με ηχογραφήσεις αποκαλυπτικές παράνομων δραστηριοτήτων του ίδιου και του γιου του στην πιο διεφθαρμένη “δημοκρατία” του πλανήτη. Και αυτή είναι ίσως η εξήγηση της, διαφορετικά ανεξήγητης [;] στάσης του στο θέμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.
Βλ. βίντεο κάτω
:6
(Visited 99 times, 1 visits today)

13 Comments

 1. stcigar June 16, 2023 at 11:01 am

  Προς το παρόν και απόσο γνωρίζω οι μόνες δυτικές χώρες που εφαρμόζουν τακτικές “γιατί έτσι γουστάρω” αποκλεισμού της “ακροδεξιάς” είναι η Αμερική και η Ελλάδα. Σε όλες τις υπόλοιπες η συντηρητική ροπή ανεβαίνει σταθερά.

  Reply
  1. Oannes June 16, 2023 at 11:28 am

   “Μακάρι” να ήταν έτσι. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, της πουτάνας γίνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη. Και γενικεύεται με συγκεκριμένο πακέτο “κανονισμών” βάσει του οποίου ιδεολογικοποιείται πάσα επιχειρηματική δραστηριότης, επί ποινή χρεοκοπίας. Στην κατηγορία “επιχειρηματική” εννοείται, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων των “εθνικών” κυβερνήσεων. We are completely fucked.
   Επ’ αυτού ετοιμάζω εκτενές κείμενο.
   Η μόνη [τρελή] ελπίδα μου είναι, αν θέλεις το πιστεύεις, ότι το περί ιπταμένων δίσκων δεν εντάσσεται στα γνωστά σενάρια [psyops, false flags etc]. Αλλά ότι πρόκειται περί …αλληλέγγυων που βλέποντας τι ετοιμάζεται, βγαίνουν μπροστά για να μας σώσουν. Fat chance, που λεν και στο χωριό μου.

   Reply
  2. Oannes June 16, 2023 at 11:44 am

   Ως προς το ότι παντού ανεβαίνει η συντηρητική τάση συμφωνώ. Αλλά και στην Αμερική συμβαίνει αυτό, άσχετα απ’ το τι παρουσιάζουν τα media. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που παρουσιάζουν τα media έχει ξεφύγει προ πολλού από το πλαίσιο του “Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.”
   Το σλόγκαν του κυρ-Lincoln είναι τελείως παρωχημένο. Σήμερα πλέον, μπορείς να τους ξεγελάς όλους για πάντα – εννοώντας μ’ αυτό ότι, οι υπόλοιποι, απλώς “δεν υπάρχουν”.
   Εξ ου πιστεύω ότι κάποιο είδος “τελικής αναμέτρησης” αποτελεί νομοτέλεια. Το πράγμα δεν λύνεται αλλιώς […ούτε έτσι λύνεται δηλ. αλλά τέλος πάντων]

   Reply
   1. stcigar June 16, 2023 at 11:52 am

    Δεν το πολυβλέπω αυτό με τους εξωγήινους. Ούτε και μπορούν όμως να κρατάνε το “συντηρητικό” ρεύμα πίσω για πάντα. Κινήσεις απελπισίας όπως του Μπάιντεν ή του Μητσοτάκη καθυστερούν απλώς το αναπόφευκτο. Κρατάω μια επιφύλαξη για τον τελευταίο, επειδή στο “τα έχει όλα και συμφέρει” κόμμα του έχει καταφέρει να ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό και αρκετούς “ακροδεξιούς” από κεκτημένη ταχύτητα. Πράγματι το εικονικό επικρατεί προς το παρόν έναντι της απτής πραγματικότητας. Και η πραγματικότητα όμως αναμένεται να γίνει εξαιρετικά πιεστική το επόμενο διάστημα.

    Reply
    1. Oannes June 16, 2023 at 12:06 pm

     Καλά κι εγώ μισοαστεία μισοσοβαρά το λέω για τους aliens, άσε που μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης μαζί “τους”, κοντεύω να πιστέψω ότι το όλο κόλπο είναι ακριβώς αυτό : ένα κόλπο.
     Η ιστορία ξεκινάει ούτως ή άλλως [σε επαγγελματικό, βλ. μιντιακό επίπεδο] μετά τον ΒΠΠ’ και το Project Paperclip. Κεφάλαιά της αφορούν σε επαφές των Ναζί με εξωγήινους ή …αλλοδιαστατικές οντότητες. Το γιατί δεν έλαβε ο Αδόλφος την “έξωθεν” βοήθεια που προσδοκούσε παραμένει μυστήριο. Στο αφήγημα εμπλέκονται περιώνυμοι μάγοι εποχής [ο Άλιστερ Κρόουλι ανάμεσά τους] και γενικώς, αν ισχύει το 1/5 από όσα λέγονται, ζούμε κυριολεκτικά στη χώρα των θαυμάτων.

     Reply
    2. Oannes June 16, 2023 at 12:10 pm

     Ως προς την αισιόδοξη εκτίμησή σου, έχω τρομάξει τόσο με διάφορα που “μεθοδεύονται” [με αποδείξεις και ονόματα] που το μόνο που έχω να πω είναι “από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί”, literally!

     Reply
     1. stcigar June 16, 2023 at 1:02 pm

      Ως γνωστόν οι “αισιόδοξες” προβλέψεις μου ποτέ δεν φημίζονταν για την επιτυχία τους. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για αισιόδοξη εκτίμηση και ο λόγος δεν είναι ότι φοβάμαι την “ακροδεξιά”. Είναι ότι τα προβλήματα που θα οδηγήσουν στην επικράτησή της είναι τόσο μεγάλα και περίπλοκα, που δεν γίνεται να λυθούν με τρόπο “πολιτισμένο” – χωρίς με αυτό να υπονοώ απαραίτητα εμφύλιο ή παγκόσμιο πόλεμο. Επιπλέον θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να μπορέσει το αργόσυρτο συλλογικό IQ να συλλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δράσει αναλόγως. Και ναι μεν το συλλογικό IQ είναι απλώς λίγο μεγαλύτερο από αυτό της Φύσης – που, για να θυμηθούμε τον Kurzweil, είναι κοντά στο μηδέν – αλλά μακροπρόθεσμα και μέσω απειράριθμων σφαλμάτων είναι κι αυτό περίπου αλάνθαστο. Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που προκρίνω γενικά τις λαϊκές προκαταλήψεις ως τυφλοσούρτη απέναντι στην “απόκρυφη” γνώση κάποιων πραγματικά ή κατά φαντασίαν “φωτισμένων”. Οι καλύτεροι από αυτούς απλώς επαναδιατυπώνουν τη συσσωρευμένη γνώση/διαίσθηση αιώνων με τρόπο λογικά κατανοητό. Οι χειρότεροι πρωτοτυπούν για χάρη της πρωτοτυπίας.

      Reply
      1. Oannes June 16, 2023 at 5:27 pm

       Αλλά το “συλλογικό ασυνείδητο” δεν είναι αυτό που ήταν. Και πρόκειται να γίνει ακόμα λιγότερο. Μέρος του κόσμου έχει όχι απλώς παρασυρθεί, αλλά στερηθεί την οξύτητα των αισθήσεων / εγκεφαλικών λειτουργιών του.
       Το μακροπρόθεσμο άλλωστε της υποθέσεως, μέσω απειράριθμων σφαλμάτων, δεν αποτελεί ακριβώς παρηγορία. Η μόνη λύση θα ήταν, τώρα κοντά, ένα είδος αναμέτρησης “ζόμπι” & ανθρώπων σε οικουμενικό επίπεδο – δεν θα αφεθεί να γίνει, υπάρχουν πλέον τα μέσα γι’ αυτό.

       Reply
       1. stcigar June 16, 2023 at 5:56 pm

        Δυστυχώς έχεις δίκιο σε όλα και υπό αυτή την έννοια η άποψη που εξέθεσα παραπάνω είναι σχετικά αισιόδοξη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε δημιουργούνται πλέον μακροχρόνιες παραδόσεις που μόνες αυτές θωρακίζουν τον άνθρωπο απέναντι στην προϊούσα μετατροπή του σε πλαστελίνη. Ακόμα και στην περίπτωση που επικρατήσει τελικά ο “συντηρητισμός” το αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδιαίτερα θεαματικό, γιατί αφενός μεν εδώ που φτάσαμε η απλή συντήρηση δεν αρκεί, αφετέρου δε και το κυριότερο οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πραγματικά συντηρητικοί.

        Reply
     2. stcigar June 16, 2023 at 1:18 pm

      Για τα σχέδια των δυτικών ελίτ πάντως επιμένω ακόμα ότι λαμβάνουν χώρα εν κενώ. Λεφτά δεν υπάρχουν και αυτό τους ωθεί σε ακόμα πιο περίπλοκες και ακατανόητες μηχανορραφίες που δεν οδηγούν πουθενά. Οι τύποι απλώς ανακατεύουν την τράπουλα ξανά και ξανά σαν αντιστάθμισμα του γεγονότος ότι έχουν παίξει τα ρέστα τους προ πολλού και ο αντίπαλος έχει πλέον στα χέρια του άσους και παπάδες.

      Reply
 2. stcigar June 16, 2023 at 6:17 pm

  Ας βάλω παρεμπιπτόντως κι εγώ ένα.. αισιόδοξο κομματάκι με αφορμή το αφιέρωμα στους γεννηθέντες περί το θερινό ηλιοστάσιο🌞
  https://youtube.com/watch?v=4yXTPO0GMIA&feature=share8

  Reply
  1. Oannes June 16, 2023 at 6:21 pm

   Ευχαρίστως! [περίπτωση κι αυτή …διάσημος μετά θάνατον]

   Reply
   1. stcigar June 16, 2023 at 6:43 pm

    Το ύστατο παιχνίδι της μοίρας!

    Reply

Leave a Reply