THE CENTRE CANNOT HOLD

Όταν οι ειδικοί ισχυρίζονταν, και εξακολουθούν να ισχυρίζονται, ότι ο κορωνοϊός είναι η μεγαλύτερη απειλή από την εποχή της Ισπανικής Γρίπης [σκότωσε 50.000.000 άτομα] μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ανθρώπους που έλεγαν και λένε, αναίσχυντα, από καθέδρας ψέμματα.
Μετά το lockdwown προέβλεπαν τεράστια αύξηση κρουσμάτων και εκτοξεύσεις θανάτων σε περιοχές όπου ο πληθυσμός αγνοεί τα μέτρα του social distancing, συνεπικουρούμενοι στις κραυγές τους απ’ τα mainstream media [“είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο μέσο μιας οικουμενικής πανδημίας” “αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι” κοκ.] Ωστόσο, οι “απότομες άνοδοι” και οι “εκτοξεύσεις” δεν λένε να συμβούν

“Παρεμπιπτόντως”, δυο μήνες πριν, κυβερνήτες όπως της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της Πενσυλβάνια και της Μασαχουσέτης, έδιναν εντολή σε γηροκομεία να δέχονται ασθενείς με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα χιλιάδες, κυριολεκτικά, τελείως άδικους θανάτους. Ο Άντριου Κουόμο απέσυρε πρόσφατα την απίστευτη εντολή, “δείχνοντας” ως υπεύθυνο γι’ αυτήν …τον Τραμπ. Tο εν λόγω σκουπίδι – κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, πρωτοστατεί σήμερα στο virtue signaling για τις αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον άλλες δολοφονίες καλών μαύρων [όπως ο “άγιος Φλόιντ”] από κακούς λευκούς μπάτσους.
Το θέμα των γηροκομείων ήταν από εκείνα που υπέστησαν έκλειψη από την επικαιρότητα, στο πλαίσιο των …εύλογων μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς πυρπολήσεων, καταστροφών, ληστειών και δολοφονιών αθώων ανθρώπων από τους [“Who’s Lives Matter???”] “Black Lives Matter!!!”
*.
Παρόμοια εξαφανίσθηκαν οι οιμωγές περί social distancing.
Αλλά η “νέα πραγματικότητα”, για την οποία γινόταν λόγος στα media ήδη από καταβολής κορωνοϊού, δεν έπαψε να καλλιεργείται. Ο άνθρωπος που επιλέγει το CNN για την ενημέρωσή του, δεν γίνεται να μην πέσει σε τρέιλερ υμνητικά της πανδημίας που άλλαξε τον κόσμο. “The coronavirus pandemic that changed the world”, ακούγεται η στεντόρεια φωνή της παρουσιάστριας
πάνω από την απροσχημάτιστα …πανδαισιακή υπόκρουση. Επί τη ευκαιρία, λίγα πράγματα μπορεί να είναι τόσο αποκρουστικά όσο η φωνή μιας εκφωνήτριας του CNN που προφέρει τη λέξη “coronavirus”, με το, απαραίτητο ακόμα και εδώ, ναζάκι στο σβήσιμο της λέξης [vocal fry]. “Κορουοναβάιουρουεςς”…
Το σκεπτικό πίσω απ’ τις υμνωδίες; “όπως όλοι είδαμε”, σε τομείς όπως η εργασία και η εκπαίδευση, το lockdown “αποκάλυψε” τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγει η νέα τεχνολογία. Οι δυνατότητες ήταν εκεί από πριν… Τώρα όμως, ας είν’ καλά ο κορωνοϊός, φαίνονται σε όλο το μεγαλείο τους.

Στο μεταξύ, από προχτές, η αστυνομία του Σιάτλ έχει επιτρέψει σε χιλιάδες “ακτιβιστές” της Antifa και των Black Lives Matter να καταλάβουν μια έκταση έξη οικοδομικών μπλοκ, ανακηρύσσοντάς την σε …Police Free Zone. Ο πρόεδρος, που φαίνεται να χάνει, αργά αλλά σταθερά, τον έλεγχο, στέλνει “αυστηρά μηνύματα” στα οποία ο κυβερνήτης της πολιτείας και η δήμαχος του Σιάτλ [δημοκρατικοί αμφότεροι, του χυδαιότερου είδους] απαντούν με το αναμενόμενο θράσος.
Τα media συγκρατούνται να μη πανηγυρίσουν, αναφερόμενα στο γεγονός σαν business as usual, και εστιάζοντας τα βέλη τους στα αυταρχικά tweets του Προέδρου.
Πρόκειται για πολύ δυσάρεστη εξέλιξη της κατευθυνόμενης αθλιότητας που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 εβδομάδες. Της οποίας τα αποτελέσματα θα είναι, προβλέψιμα, απρόβλεπτα.

* Ένα άλλο ήταν η διαδικασία δίωξης της Χϊλαρι Κλίντον που ξεκίνησε εκείνες τις μέρες.

Στο βίντεο κάτω, πολιτιστική εκδήλωση στην Police Free Zone του Σιάτλ: Ο “Christopher Lee”, “ποιητής” των BLM, απαγγέλλει μια σύνθεσή του, αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο: δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός που είναι υπεράνω φυλών και συνόρων. Είναι και η απύθμενη βλακεία και ηλιθιότητα.

5
(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Reply