SEYMOUR HERSH : ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ NORD STREAM 2 ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ θεωρεί αναγκαία η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα μετά το ρεπορτάζ Αμερικανού δημοσιογράφου, σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται στις εκρήξεις στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream τον Σεπτέμβριο,
Ειδικότερα, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς δημοσίευσε την Τετάρτη άρθρο στο οποίο, επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, καταγγέλλει ότι δύτες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ανατίναξαν του αγωγούς, έπειτα από εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει ως «εντελώς ψευδή και μυθοπλασία» τον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, που μετέφεραν αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Δύση ότι ευθύνεται για τις εκρήξεις στους δύο αγωγούς που μετέφεραν ρωσικό αέριο στη Γερμανία, χωρίς να προσφέρει αποδείξεις. Ερευνητές από τη Σουηδία και τη Δανία –στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των οποίων σημειώθηκαν οι εκρήξεις– έχουν επισημάνει ότι οι ρωγμές στους αγωγούς ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, αλλά δεν έχουν διευκρινίσει ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται για αυτή.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό «δολιοφθορά».
«Υπάρχουν περισσότερα από αρκετά στοιχεία εδώ: η έκρηξη του αγωγού, η ύπαρξη κινήτρου, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει δημοσιογράφοι», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.
«Οπότε, πότε θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για να εξεταστεί η κατάσταση;», διερωτήθηκε.


Η αναπαραγωγή του ανωτέρω “ρεπορτάζ” της Καθημερινής είναι βασικά
υπενθυμιστικής φύσεως …του τι σημαίνει δημοσιογραφία στην Ελλάδα.
Για μια λεπτομερή αναφορά στην έρευνα του Seymour Hersh, παρακολουθείστε το παρακάτω, 8′ διάρκειας,
εκπληκτικά ενδιαφέρον, υποτιτλισμένο βίντεο.
Σημειωτέον ότι ο SH δεν είναι …ένας ακόμα “βραβευμένος με Πούλιτζερ ερευνητής δημοσιογράφος” αλλά ο
σημαντικότερος εν ζωή ερευνητής δημοσιογράφος παγκόσμια, 86 ετών σήμερα, με συγγραφική δραστηριότητα και σερί groundbreakingly αποκαλυπτικών ρεπορτάζ η αποτίμηση των οποίων θα απαιτούσε διατριβή ολόκληρη.

ΥΓ. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η μοίρα της αναφοράς θα είναι εκείνη όλων των συγκλονιστικών, εντός εισαγωγικών η εκτός, αποκαλύψεων που τροφοδοτούν την επικαιρότητα. Και τις οποίες, οι ασχολούμενοι μ’ αυτήν, σπεύδουν να λησμονήσουν συντομότατα.

6
(Visited 84 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. stcigar February 12, 2023 at 1:16 pm

  Εντωμεταξύ όλο κάτι ΑΤΙΑ λένε ότι καταρρίπτουν τελευταία ο Μπάιντεν κι ο Τριντό και δε μου πολυαρέσει το σκηνικό..

  Reply
  1. Oannes February 12, 2023 at 2:15 pm

   Οι συμπτώσεις που λέμε. Αυτό έγραφα.
   Ειδικά η εμπλοκή του συγκεκριμένου cyborg [Trudeau] είναι λίαν δυσοίωνη. Ο τύπος δεν ορρωδεί προ ουδενός μιλάμε. Ειναι ο ιδανικός για να σκηνοθετήσει fake alien invasion και να μας πηγαίνουν πίπα-κώλο για …τη σωτηρία του πλανήτη!

   Reply

Leave a Reply