RAPID TEST : ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Με δεδομένο ότι η Μετάλλαξη Όμικρον* θεωρείται πλέον κυρίαρχη και εις τα καθ’ ημάς, θέλοντας να πάρεις μια ιδέα για το αν τα rapid tests είναι σε θέση να την ανιχνεύσουν, μπορεί να πέσεις σε μια παρουσίαση όπως η παρακάτω του Έθνους. Εκεί διαβάζεις :
Με βάση τις αρχικές εργαστηριακές ενδείξεις, τα rapid test έχουν έναντι της Όμικρον παρόμοια ευαισθησία με εκείνη έναντι της Δέλτα.
Πού ακριβώς κυμαίνεται όμως αυτή;
Η ευαισθησία των rapid test έχει αξιολογηθεί σύμφωνα με «διάφορες μελέτες» στο 40 με 60%. Πράγμα που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντα, σε επίπεδο οδηγιών των «επιστημόνων» μεταφράζεται ως εξής : Ένα θετικό αποτέλεσμα αποτελεί «κόκκινο φανάρι» για το σταμάτημα των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα όμως
δεν πρέπει να θεωρείται «πράσινο φανάρι» για τη συνέχισή τους **, ιδίως αν υφίστανται συμπτώματα. Άλλωστε «οι αρχές» συνιστούν οι άνθρωποι να κάνουν γρήγορο τεστ μόνο …αν δεν έχουν συμπτώματα, χρησιμοποιώντας αυτά τα τεστ μόνο για έλεγχο ρουτίνας. Αμέσως μετά, στο πλαίσιο του ίδιου πάντα «ρεπορτάζ» [κάποιος πληρώθηκε (;) για να το γράψει…] μαθαίνουμε για «άλλες μελέτες» που δείχνουν ότι τα rapid test είναι πιο ακριβή στο να ανιχνεύουν περιπτώσεις ανθρώπων με συμπτώματα απ’ ότι ασυμπτωματικούς.
Επομένως : τα rapid test λειτουργούν με μεγαλύτερη αξιοπιστία στις περιπτώσεις όπου, κατά τις «αρχές» δέον όπως
αποφεύγονται.
Και φτάνουμε στο εκπληκτικό
conclusion: «Άρα είναι εντάξει αν χρησιμοποιώ rapid test [sic] σε περίπτωση που έχω συμπτώματα; Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να θυμάται κανείς, είναι ότι αν έχει συμπτώματα Covid-19, ένα αρνητικό αποτέλεσμα γρήγορου τεστ δεν δίνει μια βέβαιη αρνητική απάντηση, γι’ αυτό χρειάζεται να κάνει κάποιος και τεστ PCR για να είναι πιο σίγουρος ότι δεν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό. Από την άλλη, τα γρήγορα τεστ σε ανθρώπους με συμπτώματα μπορεί να τους βοηθήσουν όσο περιμένουν να βγει το αποτέλεσμα ενός τεστ PCR που είχαν κάνει προηγουμένως ». Και για να κάνουμε κι εμείς το δικό μας conclusion : η σπορά του χάους, είναι αποστολή πιο εύκολη απ’ ότι φαίνεται. Τοποθετείς απλώς τους «κατάλληλους ανθρώπους» στις «κατάλληλες θέσεις», αφήνοντας τα «skills» να κάνουν τη δουλειά.

ΥΓ1 Σημειωτέον ότι πέραν του οικονομικού σκέλους, rapid test σημαίνει στήσιμο σε ουρά για κάμποση ώρα, χώρια το συγχρωτισμό που «δέον όπως» αποφεύγεται.

ΥΓ2 Σύμφωνα με προχτεσινή ανακοίνωση του FDA, τα rapid test είναι τελικά …λιγότερο ευαίσθητα στην Μετάλλαξη Όμικρον. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, επομένως, αναρωτιέται κανείς γιατί να εμπιστευτεί τα θηριώδη νούμερα που ακούει στην τηλεόραση. Η απάντηση είναι απλή : ξανά, το λάθος αφορά «μόνο σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος».

* So far αξιολογούμενη ως «απλό κρυολόγημα» . Ενδεικτική, χθεσινή αναφορά από Γερμανία : «Εκρηκτική εξάπλωση της Όμικρον, στα 16.800 τα κρούσματα. Ακόμα ένα νεκρός από τη Μετάλλαξη ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους πέντε».

** Πώς λέγαμε παλιά; «κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω»

3
(Visited 70 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. John Pappas December 31, 2021 at 6:02 pm

    Τελειώνει σήμερα το 2021, που μάλλον θα καταγραφεί στην παγκόσμια Ιστορία ως το έτος της απόλυτης ξεφτίλας (α) αφενός πολλών επίορκων-εξωνυμένων επιγόνων του Ιπποκράτους, του οποίου τα κόκκαλα τ’ ακούμε να τρίζουν με τόσο θόρυβο κάθε μέρα, με κάθε τέτοια εντεταλμένη δημοσίευση, και (β) αφετέρου της Δημοσιογραφίας (Journalism) ως πανεπιστημιακού κλάδου σπουδών: Η δημοσίευση του Έθνους θα εθεωρείτο σε άλλες εποχές ως δείγμα απόλυτου παραλογισμού των συντακτών του, περί των οποίων θα ήτο επάναγκες να επιληφθεί η “Επιστήμη” (της Ψυχολογίας ή και της Ψυχιατρικής) με ζουρλομανδύες και τα συναφή.

    To καλό όμως νέο είναι ότι το αναγνωστικό κοινό του (εντεταλμένου) Τύπου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό συρρικνώνεται ταχέως, όλο και περισσότερο μέχρι αφανισμού, διότι τελικά είχε δίκιο ο Abraham Lincoln όταν είπε πριν 170 χρόνια ότι “you may fool people for a time; you can fool a part of the people all the time; but you can’t fool all the people all the time.”

    Καλή χρονιά με υγεία για όλους, νοήμονες και μη, το 2022!

    Reply
    1. Oannes December 31, 2021 at 6:25 pm

      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

      Reply

Leave a Reply