NO REST FOR THE WICKED

Ο stcigar μου έστειλε το link από το Πρώτο Θέμα, απ’ όπου και αντιγράφω:
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και να “αντέξουν” απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.
“Είναι ένα τεστ αντοχής για τις κοινωνίες μας”, δήλωσε τη Δευτέρα, στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
“Είμαι βέβαιος ότι (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν υπολογίζει στην κούραση των δημοκρατιών. Είμαι βέβαιος ότι πιστεύει πως οι δημοκρατίες είναι αδύναμες. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν έχουν το περιθώριο να κουραστούν”, δήλωσε.
“Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει”, δήλωσε ο Μπορέλ, αναφέροντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να “συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην οικονομία της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική λύση”.
“Πρέπει να το κάνουμε αυτό, ακριβώς όπως πρέπει να στηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία”, δήλωσε “Ασφαλώς υπάρχει αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των διατροφικών προϊόντων. Αυτό είναι η άμεση συνέπεια του πολέμου”, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. “Ευτυχώς δεν βομβαρδιστήκαμε, δεν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τα σπίτια μας. Όμως όλος ο κόσμος υφίσταται τις συνέπειες αυτού του πολέμου”, υπογράμμισε.


Η τοποθέτηση του κυρίου Ζοζέπ μου θύμισε ένα αστείο που κάναμε
παλιά – αναφορά σ’ ένα συγκεκριμένο είδος λαμόγιου : “κρατάτε τους …πάω για ενισχύσεις!”.
Οι άνθρωποι που ζητούν θυσίες από λαούς που “δεν έχουν το περιθώριο να κουραστούν” είναι εκείνοι που δεν κάνουν
καμία – για να μη μιλήσουμε για την ισχύ που συνεπάγεται γι’ αυτούς η κατάσταση ενός κόσμου στα γόνατα. Αξίζει μια ματιά στη μουτσούνα του “επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας”, ιδίως στα σουφρωμένα του χειλάκια.
“Οι κυρώσεις πρέπει να εξακολουθήσουν να ασκούν πιέσεις στην οικονομία της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική λύση”. Παίρνω το θάρρος να διερμηνεύσω τη σκέψη του κυρίου Τζιτζιφιόγκου : το ότι η εξαθλίωση στην οποία οι πολιτικές των ελίτ σπρώχνουν τους λαούς της Ευρώπης ουδόλως λειτουργεί σαν πίεση στη Ρωσική οικονομία, είναι ένα γεγονός που
δεν πρέπει να μειώσει την εμπιστοσύνη των λαών σ’ αυτήν την πολιτική. Άλλωστε, κακά τα ψέματα …δεν υπάρχει μαγική λύση.
Μπόνγκο λοιπόν, μέχρι θανάτου.
Προετοιμάζοντάς μας για τις συνέπειες του πολέμου [φτώχεια, κρύο, πιθανώς πείνα] που “πρέπει να υποστούμε”, για την Ουκρανία [βλ. για τον Ζελένσκι] ρε γαμώτο, ο κύριος Μπορέλ
παρηγορεί : έχουμε αποφύγει τα χειρότερα. “Ούτε βομβαρδιστήκαμε, ούτε αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας”. Άλλωστε, ένα σενάριο σαν κι αυτό ήταν …το πιθανότερο, άρα ας ευχαριστούμε το Θεό [ή μήπως τον κύριο Μπορέλ;] που δεν πραγματοποιήθηκε.

4
(Visited 90 times, 1 visits today)

9 Comments

 1. stcigar July 19, 2022 at 5:38 pm

  Εκεί που όλο λέω να μονάσω και ναγιάσω, στο τέλος με πιάνουν πάλι τα δαιμόνια και γίνομαι κακός. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δυστυχώς τους παίρνει και τα κάνουν. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν ο κόσμος ήταν “ενεργός πολίτης” αντί για υβρίδιο παπαγάλου και προβάτου. Εξαιρουμένων κυριολεκτικά και αποκλειστικά.. ημών και ίσως κάποιων ακόμα που προσωπικά δεν γνωρίζω, μέχρι προχτές ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν ήταν ξεκάθαρα εναντίον των “ρωσικών κυρώσεων”. Ούτε και τώρα είναι στην πραγματικότητα, ψελλίζουν μόνο αερολογίες για “μέτρα κατά του πληθωρισμού”, “εναλλακτικές πηγές ενέργειας” και άλλες ανοησίες χωρίς καμία διάθεση ανάληψης ευθυνών και άμεση αντιστροφή πλεύσης. Έλα όμως που τώρα είναι αργά. Δεν πειράζει όμως, ασκήθηκε καινούρια δίωξη κατά της Πισπιρίγκου. Όλα θα πάνε καλά όσο οι πραγματικοί κακοί θα τιμωρούνται παραδειγματικά..

  Reply
  1. Oannes July 19, 2022 at 6:30 pm

   Όπως τα λες ακριβώς. Ελπίζω πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, με τη βοήθεια κάποιας αντίδρασης απ’ τον κόσμο, τα φολιδωτά ερπετά να μαζευτούνε. Ένα από τα πολλά που έχω “αμελήσει” να κάνω [πρέπει να είμαι ο πιο πολυάσχολος …απλήρωτος εργάτης, της μουσικής τουλάχιστον] ενώ το έχω τσεκάρει εδώ και δυο μήνες, είναι αναφορά σε μια δήλωση του Τσόμσκι, που λέει το right thing με το νι και με το σίγμα, συμπεριλαμβανομένης επισημάνσεως ότι ο μόνος που έχει αναζητήσει διπλωματική λύση με τον Πούτιν αντί να τεντώνει το σχοινί δι’ ίδιον όφελος είναι ο Trump!
   Ιδού : https://twitter.com/ggreenwald/status/1520751923355398144?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1520751923355398144%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.infowars.com%2F

   Reply
   1. stcigar July 19, 2022 at 8:19 pm

    Οι τύποι πάντως πρέπει να προετοίμαζαν την κατάσταση τουλάχιστον από την εποχή των γελοίων κατηγοριών περί ρωσικού δακτύλου στην ανάδειξη Τραμπ. Για τους λόγους της αποτυχίας του τελευταίου δεν χρειάζεται βέβαια να τα ξαναλέμε, πιθανότατα όμως μια επανεκλογή του να είχε καθυστερήσει κάπως τις εξελίξεις.

    Reply
    1. Oannes July 19, 2022 at 10:13 pm

     Σίγουρα το προετοίμαζαν. Και σίγουρα κάτι καλύτερο θα είχε πετύχει ο καημένος ο Τραμπ με το “φίλο του”.
     Τα περί εγκατάλειψης των fossil fuels προς χάριν “ανανεώσιμων πηγών ενέργειας” αποτελούσαν αιχμή της προεκογικής ατζέντας του re-animated corpse. Το πρώτο που έκανε αυτός ο αχρείος ως Πρόεδρος ήταν να ξαναβάλει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία των Παρισίων για το Climate Change. Το δεύτερο ήταν να τερματίσει τις άδειες για νέες εξορύξεις και το τρίτο, ο τερματισμός των εργασιών για τον Keystone XL Pipeline.

     Reply
     1. Oannes July 19, 2022 at 11:25 pm

      …Απορεί κανείς ποιοί δεν βλέπουν την αναλογία ανάμεσα στον “πόλεμο του Πούτιν” που έκανε …ακόμα πιο επιτακτική την “ανάγκη” για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την “πανδημία” που …επιτάχυνε το Great Reset για το οποίο δουλεύουν τα παλικάρια του Νταβός χρόνια ολόκληρα. Η πιθανότερη απάντηση : αυτοί που δεν βλέπουν κανένα από τα σκέλη της αναλογίας.

      Reply
 2. stcigar July 22, 2022 at 6:36 am

  Τελευταία πάντως – τον τελευταίο μήνα δηλαδή που άρχισε να διακρίνεται καθαρότερα η εκ των έσω επερχόμενη καταστροφή – διαπιστώνω μια όλο και μειούμενη διάθεση για “πράσινες” μεγαλοστομίες, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι φωνές που αμφισβητούν τις αντίστοιχες ενεργειακές πολιτικές. Οι Ευρωπαίοι μάλιστα σχεδόν παρακαλούν τη Ρωσία να μη διακόψει εντελώς τη ροή του φυσικού αερίου, ο δε Κούλης απέδωσε τις πυρκαγιές όχι στην “κλιματική κρίση” αλλά σε – άκουσον, άκουσον – εμπρησμούς!

  Reply
  1. Oannes July 22, 2022 at 9:02 am

   Νομίζω ότι η άποψή σου ενισχύεται από κινήσεις [πανικού] όπως του Ζοζέπ Μπορέλ [“οι δυτικές κοινωνίες δεν έχουν περιθώριο να κουραστούν” – μιλάμε για δήλωση επιπέδου Αντουανέτας] ή του “Προέδρου Μπάιντεν” ο οποίος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για το κλίμα [“Code red for humanity”!]. Το ευτύχημα είναι ότι έτσι όπως τους πάει πίπα κώλο ο “κοντός” δεν βλέπω πώς δεν θα ανακρούσουν πρύμναν συνολικά και σε όχι μεγάλο διάστημα. Το ότι ουδέποτε πλέον εμφανίζονται ειδήσεις περί πολέμου στην Ουκρανία ή η βδελυρόφατσα του Ζελένσκι, υποκρύπτει την επιτακτική ανάγκη να ξεχαστεί “ο ηρωισμός του ουκρανικού λαού”, οι άμαχοι, τα παιδάκια κτλ. ώστε να περάσουμε ευκολότερα στην επόμενη φάση που [ελπίζω ότι] θα είναι “ό,τι πεις Βλαδίμηρε, μόνο μη μας γαμάς”.

   Reply
   1. stcigar July 22, 2022 at 11:20 am

    Καίριες ψυχοκοινωνικές επισημάνσεις διατυπωμένες μάλιστα με την απαιτούμενη τεχνική ορολογία!😁

    Reply
    1. Oannes July 22, 2022 at 1:06 pm

     Ε…τεχνοκράτες είμαστε τι να κάνουμε. 🙂

     Reply

Leave a Reply