MOB’S RIGHTS

Από τις προάλλες που το είδαμε και εδώ [βλ. post THE STATE OF THINGS – τίτλος, φωτό είναι παρμένα από το αριστούργημα του Wim Wenders] το βίντεο έχει γίνει “viral”. Μιλάω για τους δικηγόρους Mark & Patricia McCloskey, το ζεύγος των οπλοφόρων [ο κυριούλης με αυτόματο, η κυριούλα με πιστόλι] που υπερασπίστηκαν το σπίτι τους από προελαύνουσα, απροσδιορίστων διαθέσεων ορδή των Black Lives Matter. Οι “ειρηνικοί διαδηλωτές” είχαν ήδη μπει παράνομα στην ιδιοκτησία του ζεύγους, αγνοώντας την πινακίδα “No Tresspassing”, ανοίγοντας την πόρτα και βαδίζοντας σε ιδιωτικό δρόμο, ίσως και με σκοπό τη δημιουργία έκρυθμης κατάστασης.

Ήταν η πρώτη [καταγεγραμμένη] περίπτωση που κάποιοι, επιτέλους, αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας τους από τις διαθέσεις του όχλου.
Αποτέλεσμα: η στάση του ζευγαριού έχει πυροδοτήσει κύμα κατακραυγής και μίσους εναντίον τους, πρωτοφανές ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Ονόματα και διευθύνσεις τους, σπιτιού και γραφείου, βρίσκονται παντού, οι απειλές ενάντια στη ζωή και την περιουσία τους αποτελούν γι’ αυτούς τη νέα κανονικότητα.
Ουδείς έχει μπει στη διαδικασία να τους υπερασπιστεί, από εκείνους που είναι δουλειά τους να το κάνουν, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της πολιτείας [Μιζούρι], ρεπουμπλικανού και πρώην σερίφη [!] Mike Parson.
Αντ’ αυτού, η εισαγγελέας [district attorney] Kim Gardner, υπερήφανα φέρουσα τον τίτλο της …πρώτης μαύρης εισαγγελέως στο St Louis, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τι δυνατότητες υπάρχουν για την άσκηση δίωξης
εναντίον του ζεύγους για …εγκληματική συμπεριφορά. Όπως ανακοίνωσε, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που της παρέχει ο νόμος για να καταστήσει υπόλογους τους McCloskeys γι’ αυτό που έπραξαν.
Η εκδοχή των media; σύμφωνα με την Washington Post, “καθώς ένα πλήθος 500 περίπου φιλήσυχων ατόμων του BLM, βάδιζε κατά μήκος μιας ιδιωτικής οδού, ένα λευκό ζευγάρι εμφανίσθηκε με όπλα στα χέρια, έχοντας προφανώς άλλου είδους διαθέσεις…”. Σύμφωνα με τους New York Times, πρόκειται “αναμφίβολα” για κλασικό hate crime.
Ο διάσημος “περιβαλλοντολογικός ακτιβιστής” και “πολιτικός αναλυτής” Jerry Taylor έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: “αν ήμουν εγώ ανάμεσα στον κόσμο, κι αυτοί οι racist lunatics έστρεφαν τα όπλα τους πάνω μου, …I’d like to think I ‘d crush them, and beat their brains in. And I wouldn’t apologize for it for one goddamn second”.
Ο εν λόγω ηγείται ενός think tank στην Ουάσινγκτον που δίνει συμβουλές γύρω απο περιβαλλοντικά ζητήματα…
Πριν φτάσει κανείς στα δικά του συμπεράσματα για το που οδηγεί η περίπτωση McCloskeys, καλό είναι να την συνδυάσει με την τάση συρρίκνωσης της Αστυνομίας που κερδίζει έδαφος απανταχού των ΗΠΑ – το δημοτικό συμβούλιο της Μινεάπολης ψήφισε ομόφωνα, προχτές, την πλήρη κατάργησή της.
Κάτω, στιγμιότυπο από τη ζωή στην πόλη…

4
(Visited 102 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. Oannes July 1, 2020 at 10:08 pm

   Πράγματι. Ειδικά οι ηλίθιοι Αμερικανοί οι οποίοι από τον 19ο αι. ονειρεύονται τους εαυτούς τους ως σπορείς της “δημοκρατίας” σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εντωμεταξύ ο εν λόγω [αποδιο]Πομπέο, έχει φυσιογνωμία ανθρώπου γεμάτου απίστευτα απωθημένα, που για κάποιο λογο του έφεξε και ετοιμάζεται πλέον να πάρει τη σαδιστική του εκδίκηση.

   Reply
   1. stcigar July 2, 2020 at 6:51 am

    Καλά είναι απαράβατος κανόνας για την αμερικανική εξωτερική πολιτική ότι ανθρώπινα δικαιώματα = $$$$. Εντωμεταξύ ο τύπος για κάποιο λόγο μου φέρνει φοβερά σε Γιέλτσιν αντίστοιχης ηλικίας.

    Reply
    1. Oannes July 2, 2020 at 7:56 am

     Όντως. Αλλά απαλλαγμένο από το τοξικό νέφος που περιέβαλε τον μέθυσο Γιέλτσιν, πακέτο με την αύρα απλού ανθρώπου του λαού, ο οποίος διασκέδαζε με τα καμώματά του. Αυτός εδώ είναι, πιστεύω, ένα πιο συγκροτημένο / επικίνδυνο ανθρωπάριο.
     Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι κωλοκινέζοι δεν πάνε πίσω, ούτε και πήγαν ποτέ τα τελευταία …4.000 χιλιάδες χρόνια από ιμπεριαλιστικής απόψεως.
     Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που είχα πρωτοδιαβάσει την ομιλία των Αθηναίων προς Μηλίους [μια απ’ τις μετρημένες στα δάχτυλα life changing experiences που είχα ως αναγνώστης].
     Η λογική ήταν τόσο “απάνθρωπα” αδιαπέραστη, κι όμως κάτι στον τρόπο με τον οποίο είναι διατυπωμένο σε “παρηγορούσε”: δεν μπορεί, αν ο Άνθρωπος μπορεί να μιλά “μ’ αυτό τον τρόπο” για τέτοια θέματα, είναι ζήτημα χρόνου να ξεπεράσει τη φύση του…
     Μια παρηγοριά δηλ. τελείως παραπλανητική.

     Reply
     1. stcigar July 2, 2020 at 8:16 am

      Τώρα μεταξύ μας εδικά για τον Θουκυδίδη, τον Πλάτωνα, τον Ηράκλειτο και λοιπούς Ίωνες συναδέλφους των, αλλά συγχρόνως και για Κινεζοϊνδούς της ίδιας ακριβώς εποχής όπως τον Λάο Τσε και τον Βούδα, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το αν ήταν άνθρωποι in the first place..

      Reply
      1. Oannes July 2, 2020 at 10:07 am

       Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά, η απάντηση στην ορθή παρατήρησή σου μπορεί να είναι ότι …εμείς δεν είμαστε άνθρωποι.
       Θέλω να πω ότι ένα ον πχ. το οποίο σπικάρει διαφημίσεις, ή λέει τις ειδήσεις στην τηλεόραση, βρίσκεται “εξελικτικά” σε μεγαλύτερη απόσταση από τον Λάο Τσε, απ’ ότι από μια κατσαρίδα.
       Το πράγμα αναδεικνύεται με τον πιο εκθαμβωτικό τρόπο στις τέχνες. Πχ. στη μουσική. Όταν είχα ακούσει, σπόρος ήμουνα, τον [μετέπειτα αγαπημένο μου] μαέστρο Carl Bohm να δηλώνει: “εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με είδη όπως το ροκ, η ποπ ή η τζαζ, …αρκεί να μην ονομάζονται μουσική! Για μένα μουσική είναι μόνο αυτή που στηρίζεται στους κανόνες των κλασικών”, είχα αγανακτήσει. Γιατί δεν είχα το μυαλο που απαιτείται για να διακρίνω …between the lines το δίκιο του ανθρώπου . Σιγά-σιγά κατάλαβα.

       Reply
       1. stcigar July 2, 2020 at 10:38 am

        Η ανωτερότητα των κατσαρίδων σε σχέση με τα όντα που αναφέρεις είναι ότι αυτές τουλάχιστον δεν παριστάνουν τους ανθρώπους ωθώντας μάλιστα τους ούτως ή άλλως υπό εξαφάνιση κανονικούς ανθρώπους να αισθάνονται συχνά σαν κατσαρίδες (για να θυμηθούμε και τον Κάφκα που αύριο θα είχε τα γενέθλιά του..)

        Reply
        1. Oannes July 2, 2020 at 10:41 am

         Φοβάμαι ότι …εγώ το εννοώ πιο literally από σένα. Συμπεριλαβανομένου του τι θα μπορούσα να κάνω σε κάποιους από αυτούς…

         Reply
         1. stcigar July 2, 2020 at 10:48 am

          Μην ανησυχείς, κι εγώ κυριολεκτικά το εννοώ.. απλώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να το χωνέψω.

          Reply
 1. Mary Jo Malo July 1, 2020 at 6:29 pm

  The reason the media has excoriated the armed couple is because they broke the code of silence, or rather hypocrisy, regarding gun rights. The elite, affluent, celebrities, politicians, media, etc. who want to take guns away from other citizens, don’t want it publicized they have guns and security!

  Reply
  1. Oannes July 1, 2020 at 10:07 pm

   I agree 100%. These people have little armies protecting them, while at the same time they advocate for gun control and police abolition…

   Reply

Leave a Reply