“COVID”: THE WORST IS YET TO COME

Οι αρμόδιοι για θέματα υγείας στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Anthony Fauci * ήσαν τελείως απόντες, στη διάρκεια της αιχμής των “διαμαρτυριών για την δολοφονία του George Floyd”. Επί εβδομάδες, ουδείς αισθάνθηκε υποχρεωμένος, ως επιστήμων, να πει μια λέξη για τους κινδύνους επαναδιασποράς του ιού εξ αιτίας τους.
Με την επανεμφάνιση προσφάτως του κυρίου F. και της κουστωδίας του, οι διαδηλώσεις των Black Lives Matter ως παράγων επαναδιασποράς του ιού, εξακολουθούν να είναι απούσες. Αντ’ αυτών, τα σχόλια των “ειδικών” αφορούν στις κυβερνητικές πρακτικές που οδηγούν τη χώρα στην λάθος κατεύθυνση, όπως η κατάργηση του lock down πριν την ώρα του, η μη αυστηρή επιβολή της μάσκας, η χαλαρότητα του social distancing κοκ. Επιφανείς της επιστημονικής κονότητας μιλούν για …disproportional αύξηση κρουσμάτων στις φτωχότερες συνοικίες, ιδίως εκείνες των αφροαμερικανών [!], κάνοντας εφιαλτικές/σπραξικάρδιες εκτιμήσεις για μαζικούς θανάτους στο κοντινό μέλλον.
Το επιφανές μέλος της αφροαμερικανικής κοινότητας, δήμαρχος της Washington DC, Muriel Bowser, συνιστά στο κοινό να περάσει την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου …μένοντας σπίτι, αποφεύγοντας μετακινήσεις και συγκεντρώσεις που συνιστούν “υψηλού ρίσκου δραστηριότητα”. Είναι η ίδια που 2-3 βδομάδες πριν διαδήλωνε με τα πλήθη των Black Lives Matter στο κέντρο της πόλης με minimum έως ανύπαρκτες προφυλάξεις…

Οι ειδικοί διατυπώνουν εν πλήρει σοβαρότητι, ισχυρισμούς όπως “μπορεί ο ιός να προσβάλλει πιο σοβαρά τους ηλικιωμένους, αλλά απ’ τη στιγμή που θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη, ο κίνδυνος για νεαρούς και ηλικιωμένους είναι ο ίδιος”, χωρίς αυτό να προκαλεί κάποια απορία στο “δημοσιογράφο” – συνομιλητή [ο οποίος προφανώς θεωρεί δεδομένο ότι, στα δημόσια νοσοκομεία, αφού πρώτα “βαφτιστείς” coronavirus patient με το έτσι θέλω, περνάς με συνοπτικές διαδικασίες σε αναπνευστήρα + καταστολή, πράγμα που οδηγεί εσένα, ανεξαρτήτως ηλικίας, στο θάνατο, και το νοσοκομείο στην ενθυλάκωση του “έκτακτου” ποσού για κάθε ασθενή με κορωνοϊό + extra bonus για τον αναπνευστήρα (βλ. post ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ)].
Εννοείται ότι οι κραυγές των media εστιάζουν, όλως τυχαίως, στους αριθμούς κρουσμάτων [φυσιολογικά περισσότερα, μια και, συν τοις άλλοις, έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των τεστ] παραλείποντας τους αριθμούς των νεκρών που βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Την “ανησυχία” τους έχουν αρχίσει να συμμερίζονται τα ανδρείκελα των δικών μας media, τα οποία δείχνουν αποφασισμένα να μη μας αφήσουν στιγμή να χαλαρώσουμε ούτε το καλοκαίρι, προειδοποιώντας διαρκώς ότι “είμαστε μακρυά απ’ το τέλος αυτής της ιστορίας”, ότι “ο κορωνοϊός είν’ εδώ” και ότι “τα χειρότερα έπονται”. Άλλωστε, αυτό δεν είναι καν το δεύτερο κύμα, αλλά μια επανέξαρση του πρώτου.

* τον άνθρωπο εναντίον του οποίου έχουν διατυπωθεί βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε χρηματοδότης του εργαστηρίου της Wuhan, απ’ όπου ξεπήδησε ο coronavirus.

4
(Visited 81 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar June 30, 2020 at 2:39 pm

    Δεν ξέρω Σωκράτη, εμένα η όλη φάση με τον κορωνοϊό με αποτελείωσε. Ξαφνικά οι χειρότερες υποψίες μου έγιναν πραγματικότητα and then some. Για να παραφράσω τον Αντόρνο, “η λογική σκέψη μετά τον κορωνοϊό αποτελεί ματαιότητα”. Δεν έχω καν τη διάθεση για μια υποτυπώδη αντίσταση στη νέα κατάσταση πραγμάτων. Ό,τι και να προκύψει, εγώ απέξω θα είμαι. Ας πιστεύω τουλάχιστον ότι το έκανα με τη θέλησή μου.

  2. Oannes June 30, 2020 at 3:06 pm

    Το ότι αυτό αντανακλά και τη δική μου διάθεση ούτε λόγος. Έχω αρχίσει να ανακαλύπτω μέσα μου τάσεις ηττοπάθειας που δεν ήξερα ότι είχα.
    Εν πάση περιπτώσει, η ατάκα περί νοήματος της ποίησης μετά το Άουσβιτς, δεν ανήκει στα highlights της σκέψης του Α.
    Και απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα πράγματα είναι όπως φαίνονται και ότι μπαίνουμε σ’ αυτό το “πράμα” που φαίνεται ότι μπαίνουμε. Καθότι είναι στην κυριολεξία “απίστευτο”.

Leave a Reply