MEIMARAKIS, THE WARMONGER

Μετά τον …Κασσελάκη, άλλος πολέμαρχος μας προέκυψε.
Μίλα για τον
εαυτό σου, Καραγκιόζη.

5
(Visited 94 times, 1 visits today)

11 Comments

 1. stcigar April 15, 2024 at 9:20 pm

  Όσο κι αν θέλω να ελπίζω πάντως ότι θα επικρατήσει τελικά η λογική, τα τελευταία χρόνια οι διεθνείς εξελίξεις πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς. Ήταν που μετά το “τέλος της πανδημίας” θα γυρίζαμε λέει στην κανονικότητα. Δεν ξέρω για τους άλλους, εμένα πάντως η επίσημη λήξη της μου έφερε τρόμο. Τόσοι τρελοί να τριγυρίζουν ελεύθεροι!

  Reply
  1. Oannes April 15, 2024 at 9:51 pm

   Η πλάκα είναι ότι αυτός, αν θυμάμαι καλά δηλ. γιατί δεν έχω πολυασχοληθεί, ήταν απ’ τους “σοβαρούς” και “μετρημένους” του συγκεκριμένου κόμματος.
   Ως προς την επιστροφή στην κανονικότητα πάντως, αυτό το έλεγαν οι πολιτικοί μας. Εκείνοι που ήξεραν (δηλ. αποφάσιζαν) έλεγαν ακριβώς το αντίθετο :”This is not going to happen” – Klaus Schwab. Ο οποίος παρεμπιπτόντως βρίσκεται στο νοσοκομείο – σύμφωνα με τα social media. Το πράγμα διαψεύδεται, προσωπικά δεν αποκλείω να είναι αλήθεια, δεδομένου του ότι διανύουμε και την ωροσκοπιακή του περίοδο – ό,τι πιο σοβαρό (ευχάριστο / δυσάρεστο) μπορεί να συμβεί σε κάποιον, σ’ αυτήν συμβαίνει συνήθως, και στην αντιδιαμετρική της.

   Reply
  2. Oannes April 15, 2024 at 10:04 pm

   Πρέπει πάντως να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο κόσμος βαίνει προς κατάσταση τρελάδικου. Το βλέπεις όχι μόνο στην πολιτική και τα (σόσιαλ) μίντια, αλλά στις στοιχειώδεις εκδηλώσεις της καθημερινότητας. Στο πώς οδηγάνε, πώς μιλάνε, πώς περπατάνε κοκ. Αρκεί να έχεις στοιχειώδη μνήμη και να θυμάσαι καταστάσεις προ ελαχίστων ακόμα χρόνων.
   Έπεσα τις προάλλες πάνω σε μια μελέτη (θα ασχοληθώ εκτενώς αν έχω καιρό και διάθεση) που καταδεικνύει, υποτίθεται, ότι ένα από τα τμήματα του οργανισμού που έχει προσβάλλει ο κορωνοϊός – και το εμβόλιο – σε πολλούς ανθρώπους, είναι ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα τεράστια διασπορά των mental cases, του Αλτσχάιμερ etc. Και στις πιο “ήπιες” περιπτώσεις, σύγχυση και παθητικότητα.

   Reply
   1. stcigar April 15, 2024 at 10:41 pm

    Δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά κάτι συνέβη το 2020. Κάτι άλλαξε.

    Reply
    1. stcigar April 16, 2024 at 7:11 am

     ..και η αλλαγή αυτή πρέπει να έλαβε χώρα πριν τη μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού και των εμβολίων. Εννοείται ότι έχω σκεφτεί τις πιο πιθανές και απίθανες θεωρίες για την πραγματική φύση αυτής της αλλαγής, μεταξύ των οποίων και αυτή που αναφέρεις, αλλά είναι αδύνατο να καταλήξω σε κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Τα εμβόλια έκαναν σίγουρα μεγάλη ζημιά, μεταξύ άλλων και στο χαρακτήρα του κορωνοϊού και των ιώσεων γενικότερα, δεν μπορεί να είναι όμως μόνο αυτά. Είναι κάτι πιο ύπουλο.

     Reply
     1. Oannes April 16, 2024 at 7:59 am

      Δεν υπάρχει λόγος (για να μην πω “δεν υπάρχει περίπτωση”) να είναι ΕΝΑ πράγμα συγκεκριμένο, του στιλ, το τάδε drug ή η τάδε συχνότητα. Πρόκειται για μαλθουσιανό πλάνο μείωσης του πληθυσμού και “σ’ αυτό τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει”. Ο ίδιος ο Bill Gates παραδέχεται ότι η εμβολιαστική εκστρατεία του σε χώρες του “αναπτυσσόμενου” κόσμου αποσκοπεί στη μείωση του πληθυσμού τους. Όχι φυσικά μέσω της εξόντωσής τους απ΄τις παρενέργειες, αλλά μέσω της “ολιγοτεκνίας” στην οποία οδηγεί η μακροβιότητα των προστατευμένων από τα εμβόλια. Σ’ αυτό φτάνει με πολύπλοκους υπολογισμούς, η εγκυρότητα των οποίων αμφισβητείται. Ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού Ασίας κι Αφρικής πάντως βαίνει σταθερά μειούμενος.
      Σε ό,τι με αφορά, αν ήθελα να βάλω ένα πράγμα στην κορυφή της πυραμίδας, θα ήταν αυτό το οποίο, και φανερά …τοξικό είναι, και χρονολογικά αποτελεί το ground breaking event από τα ’00s και εντεύθεν, ένα πρόσθετο δηλ. ενοχοποιητικό στοιχείο : Η ανάδυση / κυριαρχία στο mainstream της διαδικτυακής κουλτούρας. Οι περισσότεροι από τους παραδοσιακούς κριτικούς της είπαν ό,τι είχαν να πουν και έχουν σιγήσει – το θέμα έχει πάψει να πουλάει προφανώς. Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση της. O άνθρωπος που θεωρεί φυσιολογικό το περιβάλλον των κινηματογραφικών ταινιών : όλοι μπροστά σ’ ένα κομπιούτερ, και από δίπλα ο “genius hacker” με τα δαχτυλάκια να τρέχουν στο πληκτρολόγιο ενώ τσιρίζει “I’m in! I’m in!”, ο άνθρωπος (…επαναλαμβάνω) που το έχει αποδεχτεί αυτό ως φυσιολογικότητα, έχει πρόβλημα.
      Anyway, ώρες – ώρες αναρωτιέμαι αν έχει καν νόημα να ασχολείται κανείς με τις αιτίες του ο,τιδήποτε. Είναι …αυτές οι ανεξερεύνητες που είναι. “Άλ δηζ αρ λάηζ”, που έλεγε και ο …Παττακός. 🙂 Βασική αιτία θανάτου είναι η ζωή, ας πούμε.

      Reply
      1. stcigar April 16, 2024 at 5:51 pm

       Μπα δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη διάθεση απεξάρτησης από το διαδίκτυο. Ευκολότερα μου φαίνεται ότι θα κόψει ο κόσμος το φαΐ. Κι εγώ εξάλλου έχω κάνει κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες, όπως πχ να στοιβάξω στο κομοδίνο μου κάποια βιβλία που θα ήθελα να ξαναδιαβάσω.. ματαίως.

       Reply
       1. Oannes April 16, 2024 at 6:10 pm

        Διάθεση σίγουρα δεν υπάρχει, το πράγμα είναι στα ντουζένια του. Κι εγώ που τα λέω αυτά, το μισό διάβασμα (βιβλία) στην οθόνη το κάνω, πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο. Αλλά όταν υπάρχει real stuff εν όψει δεν μου λείπει καθόλου, όσες ώρες / μέρες κι αν περάσουν. Και Χίο που πήγαινα μέχρι πριν κάποια χρόνια για κάνα 3ημερο, ούτε λάπτοπ δεν έπαιρνα μαζί. Που σημαίνει ότι δεν είμαι εθισμένος. Ελπίζω δηλ.

        Reply
        1. stcigar April 16, 2024 at 6:20 pm

         Κι εμένα δεν μου λείπει καθόλου όταν πηγαίνω για λίγο στο “χωριό”. Βασικά δεν μου λείπουν και άλλα πράγματα που έχω συνδέσει με τη ζωή στη μεγαλούπολη. Αν πάλι έμενα μόνιμα εκεί.. δεν ξέρω.

         Reply
 2. stcigar April 16, 2024 at 7:55 am

  Παρεμπιπτόντως αυτό που ονομάζουμε “τέλος του κόσμου” μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Πάντα εύρισκα περίεργο για παράδειγμα το γεγονός ότι στα Ευαγγέλια – μέρες που έρχονται – δεν φαίνεται να εκπληρώνεται η προφητεία του Ιησού ότι το τέλος θα έρθει “πριν παρέλθει ακόμα η παρούσα γενιά”. Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα έπεφτε μέσα. Όπως δείχνει ξεκάθαρα όμως η αντικειμενική ανάγνωση των Συνοπτικών, ο Χριστός έβλεπε τον εαυτό του πρωτίστως ως εβραίο προφήτη χωρίς ρητές αξιώσεις οικουμενικότητας. Και το τέλος του Ισραήλ ήρθε το 70 μΧ με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και το ανεμοσκόρπισμα των εβραίων. Ούτε κουβέντα φυσικά για το “ουδείς προφήτης εν τη πατρίδι αυτού”..

  Reply
  1. Oannes April 16, 2024 at 8:18 am

   Ενδιαφέρουσα επισήμανση. Και συνδυάζεται περίεργα με θεωρίες όπως η του Καίσλερ στην ‘Δέκατη Τρίτη Φυλή’ : οι αυτο-ονομαζόμενοι σήμερα Εβραίοι, δεν είναι Εβραίοι αλλά, κατά βάσιν, εξιουδαϊσμένοι Χαζάροι. Εν πάση περιπτώσει εκεί πήγε αυτομάτως το μυαλό μου.

   Reply

Leave a Reply