Ολοκληρώνουμε το μικρό βασιλικό μουσικό μας αφιέρωμα όπως το ξεκινήσαμε : με τον Jan Akkerman, βιρτουόζο κιθαρίστα – συνθέτη των Ολλανδών Focus.
Ακούμε την τζαζίσουσα βερσιόν για ηλεκτρική κιθάρα και ορχήστρα φιλοτεχνημένη απο τον ίδιο και τον ενορχηστρωτή
Claus Ogerman, του Adagio από το Concierto de Aranjuez.
Ο συνθέτης του,
Joaquin Rodrigo, είχε εμπνευστεί το έργο από τους κήπoυς του εαρινού παλατιού της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, στην πόλη που έδωσε στο κονσέρτο το όνομά της.

We finish our little royal musical tribute the way we started it : with
Jan Akkerman, virtuoso guitarist – composer of the Dutch band Focus.
We hear the jazzy version for electric guitar and orchestra, made by him and arranger
Claus Ogerman, of Adagio from Concierto de Aranjuez.
Its composer,
Joaquin Rodrigo, took inspiration from the gardens of the Spanish royal family’s spring palace, in the city that gave its name to the concert.

(Visited 28 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Resa January 17, 2023 at 11:22 pm

    So relaxing. My arm is in trauma, and this helped me relax it.
    Good music can be a medicine. Thank you!


Leave a Reply