ISLAMOPHOBIA VS TRANSPHOBIA …Ή ΠΩΣ Η BARBIE ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ

Μη έχοντας [φυσικά] δει την ταινία δεν έχω προσωπική άποψη. Γεγονός είναι ότι η Barbie, περιέχουσα …ομοφυλοφιλικά μηνύματα, απαγορεύτηκε σε “συντηρητικές” χώρες όπως η Αλγερία και το Κουβέιτ. Αυτό, σε κοντράστ με “προοδευτικές” χώρες όπως η Αγγλία και η Ισπανία, με μέλη βασιλικών οικογενειών και κυβερνήσεων να δίνουν το thumbs up διά της παρουσίας τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αξίζει να αναλογιστούμε πώς και από πότε η λέξη “συντηρητισμός” απέκτησε a priori αρνητικό πρόσημο,* όπως και γιατί η λέξη “αλλαγή” ταυτίσθηκε, ξανά a priori, με την έννοια της προόδου. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα :

Πάμε στον Καναδά, όπου η κυβέρνηση Trudeau, πάντα στην πρωτοπορία, προωθεί [διοχετεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια] την ατζέντα της LGBTQ “κοινότητας” στα σχολεία της χώρας. Η απεύθυνση σε παιδιά με αντωνυμίες όπως “αυτός” και “αυτή” απαγορεύεται πλέον διά νόμου, με τα παιδιά να ενθαρρύνονται να αποφασίσουν τα ίδια πώς θέλουν να αποκαλούνται…Στο θέμα της gender dysphoria έχουμε αναφερθεί διεξοδικά απ’ αυτό το blog.
Το “νέο” που είναι άξιο επισήμανσης, αφορά στην αντίδραση, οι ισχυρότερες φωνές της οποίας προέρχονται από τη
μουσουλμανική κοινότητα. Είναι οι δικοί της εκπρόσωποι που βγαίνουν μπροστά, απαιτώντας την εγκατάλειψη πρακτικών όπως οι παραπάνω : “κάτω τα χέρια απ’ τα παιδιά μας”. Επόμενο λογικό βήμα, η σύμπηξη συμμαχίας της κοινότητας με εκείνη των “συντηρητικών” Χριστιανών, και όχι μόνο. Το πράγμα βρίσκεται εν τη γενέσει : σειρά διαδηλώσεων σε καναδικές πόλεις έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, με συμμετοχή πιστών όλων των δογμάτων. Κεντρικός διοργανωτής κάποιος Kamel El-Cheikh, και κεντρικό σύνθημα αυτού το …“enough is enough”. Ο ίδιος μιλά για σκόπιμη στόχευση των μουσουλμάνων μαθητών, στους οποίους το εκπαιδευτικό σύστημα επιχειρεί να περάσει ότι υπάρχει …ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στο να είσαι μουσουλμάνος και να ανήκεις στην LGBTQ “κοινότητα” [!]
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι, πιθανώς, ο κύριος Trudeau θα βρεθεί υποχρεωμένος να διαλέξει / πετάξει στα σκουπίδια ένα από τα δυο αγαπημένα του συνθήματα : islamophobia vs transphobia.
Αυτό που διαφαίνεται …πίσω από όλα αυτά, είναι η σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα σε αντίπαλες μέχρι χτες θρησκευτικές κοινότητες. Και είναι ενδιαφέρον ότι κάποιοι μιλούν από δεκαετίες ήδη για σχέδιο δημιουργίας μιας
“συγκρητικής” θρησκείας [“πανθρησκείας”], συγχωνευτικής των παραδοσιακών δογμάτων, ιδέας περίεργα εναρμονισμένης με το κόνσεπτ της παγκοσμιοποίησης. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να εντάξει κανείς εδώ τις χυδαιότητες του κυρίου Harari περί νέας θρησκείας που θα επινοήσει μια προοδευμένη …Artificial Intelligence. Το concept της “πανθρησκείας” είναι επίφοβο από μόνο του.
Σε κάθε περίπτωση, μέσα απ’ το παραπάνω πρίσμα διαφαίνεται μια πιθανή, παρεμπίπτουσα [αν όχι επιδιωκόμενη] συνέπεια της woke culture : αναβάθμιση των μουσουλμάνων σε
ηγετικό επίπεδο στις κοινωνίες της Δύσης, εν ονόματι της διάσωσης των …παραδοσιακών της αξιών.
Προσωπικά δεν μπορώ μπορώ παρά να αναρωτιέμαι ποιο είναι πιο εφιαλτικό ως προοπτική : το πρόβλημα ή η λύση που προτείνεται.

* …Μαζί και η όποια απαγόρευση βασιζόμενη σε “παραδοσιακούς”, “παρωχημένους” κώδικες ηθικής. Αυτό με τη φροντίδα μιας κάστας ανθρώπων, οι οποίοι εννοούν να απαγορεύουν οι ίδιοι ό,τι αντιβαίνει στα οικονομικά / πολιτικά τους συμφέροντα.

7
(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply