GEERT WILDERS Vs ERDOGAN

Οι σύγχρονοι εκπρόσωποι του φασιστικού πνεύματος,* επίσημα γνωστοί ως left-wing libertarians,** πολεμούν με νύχια και με δόντια την αφύπνιση των ευρωπαϊκών λαών. Η τελευταία δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί παρά με υπερψήφιση των συντηρητικών, πατριωτικών κομμάτων, βαφτιζόμενων “ακροδεξιών” με γκεμπελικού τύπου μεθοδεύσεις. Ακολουθεί απόσπασμα από κείμενο στην Washington Post του Ishaan Tharoor, περιγράφοντος τη διαμορφούμενη κατάσταση με …υγειονομικούς όρους :

Εδώ και χρόνια μιλάμε για τη διάβρωση του «cordon sanitaire» [σ.σ. κλοιού υγειονομικής ασφάλειας] στη δυτική πολιτική. Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν κάνει σταθερή διείσδυση στα κοινοβούλια σε όλη την Ευρώπη. Η καταγωγη ορισμένων από αυτά είναι από σαφώς νεοφασιστικά κινήματα, ενώ άλλα αγκάλιασαν ένα σύνολο εξτρεμιστικών απόψεων που κάποτε θεωρούνταν πέραν του ανεκτού, σε μια ήπειρο που εξακολουθεί να καθορίζεται από τη φιλελεύθερη-δημοκρατική συναίνεση του 20ού αιώνα, η οποία γεννήθηκε από τα τραύματα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν τα ποσοστά ψήφου της ακροδεξιάς και οι αριθμοί των βουλευτών του χώρου αυξήθηκαν, τα παραδοσιακά κόμματα συμφώνησαν να μη συμμαχήσουν ποτέ μαζί τους / επιτρέψουν την είσοδό τους στην κυβέρνηση. Αλλά στον 21ο αιώνα, η άκρα δεξιά της Ευρώπης είναι σταθερά εδραιωμένη στην επικρατούσα τάση, και αντικατοπτρίζει πολιτικές συμπεριφορές που δεν φιλοξενούνται πλέον απλώς από μια περιθωριακή μειοψηφία. Οι ολλανδικές κοινοβουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας προσέφεραν την σαφέστερη απόδειξη του νέου status quo. [το κείμενο συνεχίζεται σ’ αυτό το μήκος κύματος]

Μιλάμε για αναλυτή όχι παίξε-γέλασε. Μιλάμε επίσης, για όσους δεν την ξέρουν, για μια από τις πλέον ιστορικές πολιτικές εφημερίδες του πλανήτη [έτος ιδρύσεως, 1870
].
Για τους δημοσιογράφους του είδους, all’s well / nothing to see here, σε Αμερική και Ευρώπη. Απλώς μια μέρα οι πολίτες ξύπνησαν και …μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν, ξεκίνησαν το φλερτ με το ναζισμό ας πούμε. End of story.
Η αληθινή ιστορία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Περί μελλοντικής κυριαρχίας της “ακροδεξιάς” στην Ευρώπη [“ακροδεξιά” είναι ο όρος των leftists για την “κοινή λογική”] έχουμε μιλήσει λίαν εγκαίρως. Νιώθουμε στο πετσί μας όσα συμβαίνουν επί ελληνικού εδάφους, έχουμε γνώση των συντελουμένων σε χώρες “πρωτοπόρες της μεταναστευτικής πολιτικής”, παρακολουθώντας τη σχετική αρθρογραφία και βιβλιογραφία δεκαετίες ολόκληρες…”While Europe Slept” [τίτλος βιβλίου για το μεταναστευτικό του Αμερικανο-Νορβηγού συγγραφέα και gay ακτιβιστή Bruce Bawer – έτος έκδοσης 2006]
Ο στριμωγμένος μέχρι χτες στο περιθώριο
Geert Wilders, θριαμβευτής των Ολλανδικών εκλογών υπόσχεται έλεγχο της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, αναφέρεται σε απελάσεις των radical islamists και δημοψήφισμα περί παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, *** στέλνοντας παλιρροϊκά κύματα σε χώρες όπως Ιρλανδία, **** Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, και θέτοντας σε panic mode τα μίσθαρνα των liberals : οι “μεταναστευτικές” πιέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο από εποχής 2015. Και με τη γενοκτονική δραστηριότητα του Ισραήλ στη Γάζα, αναμένεται να εκτοξευτούν σε αντίστοιχο εκείνης επίπεδο, για να μη μιλήσουμε για τη παράμετρο “Χαμάς”. Οι διαδηλώσεις των υποστηρικτών αυτής της τελευταίας σε διάφορες πρωτεύουσες, δημιουργούν πλέον ρήγματα ακόμα και μεταξύ των οπαδών των open borders. Ηαίσθηση αλλαγής είναι διάχυτη, συμπυκνωμένη σε μια φράση : “δεν πάει άλλο”…
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, με τους λαούς έτοιμους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, εμείς εδώ κάνουμε τεμενάδες στον ΡΤ Ερντογάν, ηγετική φυσιογνωμία των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμμαχο της Χαμάς και ένα από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθρομεταναστών παγκόσμια.
“Γυρίζουμε σελίδα”, σφίγγουμε τη “χείρα συνεργασίας” που μας τείνει, και πανηγυρίζουμε μια “αλλαγή διάθεσης” η οποία ούτε από πουθενά στοιχειοθετείται, ούτε εκ των πραγμάτων μπορεί να υπάρξει.

* …διαπλεκόμενου, δια να μη λησμονώμεθα, από τα μακρυνά 1920’s, με την φουτουριστική μανία της ταχύτητας και της τεχνολογικής καινοτομίας.

** τίτλος γεφυροποιητικός ουσιαστικά των πάντων, από [κάποιους] επίγονους της Thatcher, μέχρι τους αριστεροδικαιωματιστές των μειονοτήτων.
“Μειονότητα” εδώ είναι ό,τι εξαιρείται από μια ανηλεώς διωκόμενη “κανονικότητα”. “Κανονικότητα” είναι ό,τι θυμίζει έστω και από μακρυά, αναλογικό / μη ψηφιακό κόσμο.

*** Μιλάμε για χώρα, την Ολλανδία, που σε αναντιστοιχία με την έκταση της αποτελεί την τρίτη παραγωγό αγροκτηνοτροφικών προϊόντων στον κόσμο. Και της οποίας οι κυβερνήσεις, υπάκουες στις εντολές της EU, σχεδιάζουν το κλείσιμο 3.000
αγροτικών μονάδων, με επιχείρημα τον κίνδυνο για τον πλανήτη από τα λιπάσματα, και τα αέρια των ζώων.
Aυτό, εν μέσω καλπάζουσας ακρίβειας και επερχόμενης επιστισιστικής κρίσης, εξ αιτίας πολέμων που προωθεί η …EU, ως ουραγός των ΗΠΑ.

**** Ως προς το επεισόδιο στην Ιρλανδία : Εντύπωση προκάλεσε το “επιχείρημα” που κάποιοι περιέφεραν στα media, ότι ο μαχαιροβγάλτης της υποθέσεως δεν ήταν λαθρομετανάστης, αλλά Μαροκινός …“ενσωματωμένος” από 20ετίας στην τοπική κοινωνία. Αυτό, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι πυροβολούν τα πόδια τους.

4
(Visited 52 times, 2 visits today)

Leave a Reply