ERDOGAN PUPPET MASTER

Είναι ενδιαφέρουσα η …μη σύνδεση της “εξέγερσης των αθλίων” [μη τυχόν και δεν το μυθιστορηματοποιήσουμε, μη τυχόν και δεν αποτανθούμε στο “συναίσθημα”] με τον ρόλο της Τουρκίας στο κόνσεπτ “μουσουλμανικοί πληθυσμοί στην Ευρώπη”, συμπεριλαμβανομένων των Πακιστανο-αφγανο-αφρικανο-you name it ενσωματούμενων όλο και πιο βαθιά κάθε μέρα στη “χώρα μας” – kudos στην κυρία Αγαπηδάκη, έτοιμη να προωθήσει το θέμα από πιο νευραλγικό πλέον πόστο.
Για ο,τιδήποτε μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον
Ερντογάν [κι ας μη μιλήσουμε για αισθητική] εκτός από ανεπάρκεια : ο άνθρωπος έχει μελετήσει το μάθημά του, λέει και κάνει αυτά ακριβώς που πρέπει κάθε στιγμή, προωθώντας τα συμφέροντα της χώρας του.

[αποσπάσματα από
in.gr:]
«Είναι ένα σημάδι ότι η αποικιακή, υπεροπτική και απάνθρωπη νοοτροπία που βασίζεται στην ανωτερότητα των λευκών ανθρώπων υπάρχει ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σύμφωνα με το CNN Turk και τόνισε πως αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε χώρες που είναι γνωστές για το αποικιακό παρελθόν τους και τον πολιτιστικό τους ρατσισμό που έχει εξελιχθεί σε θεσμικό ρατσισμό».
Μάλιστα όπως είπε «η ρίζα των γεγονότων στη Γαλλία οφείλονται στην κοινωνική δομή της Γαλλίας, η οποία οικοδομήθηκε από αυτή τη νοοτροπία. Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν αναγκαστεί να ζουν σε γκέτο και να καταπιέζονται συστηματικά, με τους περισσότερους να είναι μουσουλμάνοι. Δυστυχώς η βία που δημιουργήθηκε πυροδότησε τα σημερινά γεγονότα».
«Η Τουρκία ανησυχεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω καταπίεση των μουσουλμάνων και των μεταναστών» δήλωσε ακόμα ο Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας αφού καταδίκασε τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στη Γαλλία λέγοντας πως «φυσικά δεν εγκρίνουμε την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, το κάψιμο δρόμων και τη λεηλασία καταντημάτων».
Όπως είπε «έγινε ξεκάθαρο ότι οι Αρχές πρέπει να μάθουν το μάθημά τους από αυτή την κοινωνική έκρηξη. Είναι επίσης σημαντικό ότι εκείνοι που μας έδωσαν μάθημα για την αληθινή δημοκρατία, όταν υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις, σήμερα τηρούν βαθιά σιωπή».
Ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες».


Από τις νύξεις περί “υπεροπτικής νοοτροπίας” και “ανωτερότητας του λευκού ανθρώπου” αντιλαμβάνεσαι ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος έχει επεδώσει τις πρακτικές του
virtue signaling.
Αναρωτιέσαι επίσης αν, σε μια “post-truth society”, όπως την ονόμασε προχτές ο …Robbie Williams, έχει νόημα ο σχολιασμός φληναφημάτων όπως τα παραπάνω. Εν συνεχεία θυμάσαι ότι ο ρόλος ανθρώπων όπως ο Robbie Williams, στην παρούσα φάση, είναι να ενισχύουν [όχι αναγκαστικά εν γνώσει τους] αυτή την αίσθηση
ματαιότητας που είναι, κυριολεκτικά, ο δρόμος προς την κόλαση *
Και αποφασίζεις να επαναλάβεις, με ιώβεια υπομονή, τα αυτονόητα : 1. Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για αποικιοκρατικές πολιτικές είναι ο άνθρωπος που ονειρεύεται την επανίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 2. Όντας στενά διαπλεκόμενος με την
Μουσουλμανική Αδελφότητα ξέρει καλά τον ρόλο ωρολογιακής βόμβας με τον οποίο προωθούνται μετανάστες και “πρόσφυγες” στη Δύση. 3. Ο υποκινητικός, δικός του ρόλος σε επεισόδια όπως των τελευταίων ημερών πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Μήνες ολόκληρους χρησιμοποίησε ορδές μεταφερόμενων …προσφύγων για να αλώσει τη “δική μας” χώρα. Το κύρος του κυρίου Μητσοτάκη χτίσθηκε κατ’ αρχήν πάνω στην [έξωθεν εντολή για] προστασία των συνόρων “μας”.
Και εν τέλει, 4. Ουδείς λόγος υφίσταται για τον οποίο η κλασική ατάκα του
Οζάλ δεν θα είχε ισχύ πέρα από αυτά τα σύνορα [“Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από δω μεριά”].
Μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι αν δεν γίνει κάτι, δική μας θα είναι η μερίδα του λέοντος.

* Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, σε συνέχεια προηγούμενου post [βλ. εδώ]
ένα ακόμα στοιχείο που ενοποιεί τα “μείζονα ζητήματα” : απουσία νοήματος, οριστική
απώλεια ελέγχου απ’ το [“πρώην”] κυρίαρχο είδος : ξεκινώντας απ΄την Greta Thunberg και τον πλανήτη που τελειώνει σε 10 χρόνια, προχωρώντας στο ChatGPT που ετοιμάζεται να καταλάβει τα πάντα, και φτάνοντας στους εξωγήινους που είναι εδώ χιλιάδες χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν, το μόνο που δικαιούται να βιώνει ο φουκαράς ο άνθρωπος είναι η ματαιότητα της ύπαρξής του.

6
(Visited 45 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply