DOUGLAS MURRAY : WRITER + PROPAGANDIST

Αρχίζω να αισθάνομαι ενοχές : έχω ξοδέψει χρόνο και χρήμα για τα βιβλία του Douglas Murray, και εξακολουθώ να τον θεωρώ ένα είδος αυθεντίας στο “μεταναστευτικό” και την “woke” ατζέντα. Το τελευταίο που περίμενα ήταν η εξέλιξή του στο τσογλάνι – Ισραηλινό Dr. Goebbels, που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο βίντεο, κάτω.
Το οποίο [τσογλάνι] υποστηρίζει, μαζί με την Rita Panahi
* του αυστραλιανού Sky News, την αφαίρεση του δικαιώματος από Αμερικανούς σπουδαστές να διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων, και την απόλυση ακαδημαϊκών που τους το επιτρέπουν. Επιχειρηματολογώντας ότι η στάση όλων αυτών, είναι αντισημιτική και …γενοκτονική. Αυτά, σε μια επίδειξη εκτυφλωτικής στρεψοδικίας, τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν ** είναι το Ισραήλ που εκτελεί γενοκτονία στη Γάζα, βάσει σχεδίου. Στο οποίο σχέδιο υπάγεται η ίδια η εισβολή της Χαμάς, για την οποία οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν έγκαιρη πληροφόρηση.
Και το οποίο [τσογλάνι] φτάνει στο σημείο [βλ. 3:30] να αντιπαραβάλλει την απροθυμία/ανικανότητα των πανεπιστημιακών να ορίσουν τις φοιτητικές διαμαρτυρίες ως προτροπή σε γενοκτονία,
*** με την προθυμία/ικανότητα του …ChatGPT, στο οποίο έθεσε το ζήτημα, να το κάνει : “οι άνθρωποι που ηγούνται των μεγαλύτερων πανεπιστημίων μας σήμερα, είναι λιγότερο ηθικοί από την A.I.”
“Αυτή είναι μια ανησυχητική εξέλιξη” συγκατανεύει η παρουσιάστρια.
Και οι δυο είναι, εξακριβωμένα, πιο ευφυείς και ενήμεροι απ’ όσο χρειάζεται για να αντιληφθούν το ποιόν των “επιχειρημάτων” τους. Κι όμως τα επικαλούνται, απευθυνόμενοι σε ηλίθιους.
Επειδή άλλωστε τα πράγματα ποτέ δεν είναι απλά : το επόμενο section του βίντεο, με τον Abram X. Kendi, την Critical Theory, τον “εγγενή ρατσισμό του λευκού άνδρα” και τις λοιπές γελοιότητες, εμφανίζει ξαφνικά τους δύο, δημοσιογράφο και συγγραφέα, ως
ήρωες της λογικής και τελευταία ελπίδα για τον πολιτισμό – όχι τον δυτικό μόνο.

* …επίσης συμπαθή μου μέχρι πρότινος.
** Οι αριθμοί των νεκρών προέρχονται αποκλειστικά από παλαιστινιακές πηγές. Όμως, όσο μεγεθυμένοι και αν είναι, το μέγεθος της τραγωδίας δεν είναι αμφισβητήσιμο.
*** Το ότι οι ίδιοι ακριβώς Αμερικανοί ακαδημαϊκοί εφαρμόζουν συστηματική λογοκρισία σε συναδέλφους τους με “συντηρητικές” απόψεις [όπως πχ. ότι υπάρχουν …μόνο δύο φύλα, ή ότι ο Trump δεν είναι ενσάρκωση του Χίτλερ] είναι άλλη υπόθεση.

5
(Visited 92 times, 1 visits today)

10 Comments

 1. stcigar December 13, 2023 at 11:56 am

  Κι όμως υπάρχει μια λογική στην άνευ όρων υποστήριξη των συντηρητικών – των αμερικανών βασικά και ακολούθως των ευρωπαίων μιμητών τους – στις ισραηλινές πρακτικές: οι μουσουλμάνοι γεννιούνται κακοί, άρα όποιος σκοτώνει μουσουλμάνους είναι καλός. Θα πρόσεξες ίσως ότι τελευταία χρησιμοποιώ τον όρο “ακροδεξιός” χωρίς εισαγωγικά. Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή κανείς για να χαρακτηριστεί ακροδεξιός?

  Reply
  1. Oannes December 13, 2023 at 12:14 pm

   Όχι μόνο το έχω προσέξει αλλά και έχω απαντήσει ότι δεν συμφωνώ με το ρίξιμο συλλήβδην στον Καιάδα της “ακροδεξιάς” όσων είναι αντίθετοι με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την ελευθερία της γυναίκας να σκοτώνει το παιδί που κυοφορεί στον 7ο ή και τον 9ο μήνα κοκ.. Αυτές είναι μερικές από τις “certified” περιπτώσεις …ακροδεξιών σύμφωνα με τη σύγχρονη παρωδία αριστεράς, στο λεξικό της οποίας “ακροδεξιά” είναι ο όρος για την κοινή λογική και μόνο. Οι πρώτοι που τρίβουν τα χέρια τους με τις φρικαλεότητες των Ισραηλινών στη Γάζα είναι, φοβάμαι, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Οι διαδηλώσεις γι’ αυτές αποτελούν τον τέλειο φερετζέ για το σχέδιό τους που [επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι] είναι η “μαλακή [ή όχι τόσο] διείσδυση” / κατάκτηση της Δύσης.

   Reply
   1. stcigar December 13, 2023 at 12:26 pm

    Μην κρίνεις εξ ιδίων ή από κάποιες εξαιρέσεις που ακολουθώντας την κοινή λογική κατέληξαν συνοδοιπόροι των εν λόγω: η πλειονότητα των “ακροδεξιών” είναι όντως ακροδεξιοί και η λογική δεν αποτέλεσε ποτέ το βασικό τους κίνητρο. Την χρησιμοποιούν κατά καιρούς όταν οι αντίπαλοί τους εκτρέπονται σε απροκάλυπτους παραλογισμούς και την απεμπολούν όταν δεν εξυπηρετεί την ατζέντα τους. Στο έχω πει και παλιότερα: δεκάρα δεν δίνουν για την ελευθερία του λόγου, τα δικαιώματα των εμβρύων, την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ, τα καταναγκαστικά εμβόλια, τις υποχρεωτικές μάσκες και δε συμμαζεύεται. Απλά τα επικαλούνται όταν απειλούν τα θρησκευτικά τους κολλήματα και το τερατώδες καπιταλιστικό ιδανικό τους ή απλά και μόνο για να κοντράρουν τους αντιπάλους τους.

    Reply
    1. Oannes December 13, 2023 at 1:01 pm

     Με την περιγραφή σου των του είδους συμφωνώ και επαυξάνω, και ιδίως για το “τερατώδες καπιταλιστικό ιδανικό τους” [η Βίβλος των διαφόρων Elon Musk και, δυστυχώς, Alex Jones].
     Αλλά και για το ότι ο τίτλος του ακροδεξιού αποδίδεται καταχρηστικά και με συνοπτικές διαδικασίες, δεν το συζητάω. Δεν νομίζω δηλ. ότι οι εξαιρέσεις στις οποίες ανήκω είναι τόσο λίγες. Αντίθετα είναι τόσες που ίσως δεν απέχουν απ’ το να μην είναι εξαιρέσεις.
     Απλώς δεν παύει να με καταπλήσσει η πολυπλοκότητα της κατάστασης : άπαντες οι υποστηρίζοντες Παλαιστίνη + Χαμάς είναι ταυτόχρονα υποστηρικτές της woke ατζέντας. Αλλά από όλες τις χώρες τη Δύσης, αν υπάρχει μια που αποτελεί [κατά προσέγγιση έστω] εφαρμοσμένη εκδοχή της woke ατζέντας, αυτή είναι το Ισραήλ. Υποθέτει κανείς ότι το πρόβλημα αφορά σε συγκεκριμένες πολιτικές φατρίες, εκ των οποίων εκείνη στην οποία συνανήκουν οι Netaniahu, Trump, πρέπει να φύγει απ’ το παιχνίδι.
     Ή μήπως συνανήκαν; γιατί ο Trump, απ’ τις 7/10 και μετά, διαχώρισε τη θέση του από τον κύριο BiBi.
     Άδραξε το αυγό και κούρευέ το.

     Reply
     1. stcigar December 13, 2023 at 1:16 pm

      Προσωπικά δεν το βλέπω και τόσο περίπλοκο. Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι απανταχού ακόλουθοί τους υποστηρίζουν χαιρέκακα το Ισραήλ (δεν λέω “τους εβραίους” γιατί αμφιβάλλω αν στην πλειονότητά τους υποστηρίζουν οι απανταχού εβραίοι τις παρούσες πρακτικές) για το λόγο που περιέγραψα προηγουμένως και.. όλος ο υπόλοιπος κόσμος αυτονόητα το κατακρίνει. Όσον αφορά δε το πραγματικό ποσοστό των “φωτισμένων ακροδεξιών”, κατά τη γνώμη μου δεν έχει και μεγάλη σημασία: όπως έγραφα και χτες, δεν είναι αυτοί που θα πάρουν ή έστω θα επηρεάσουν τις κρίσιμες αποφάσεις.

      Reply
     2. stcigar December 13, 2023 at 1:28 pm

      Περιττό να επαναλάβω εντωμεταξύ ότι ο Τραμπ δεν ανήκει στην χορεία των “φονταμενταλιστών” συντηρητικών. Θα τον χαρακτήριζα μάλλον ως.. “φωτισμένο καιροσκόπο”.

      Reply
 2. stcigar December 13, 2023 at 4:58 pm

  Ασχέτως πάντως από το ηθικόν του ζητήματος (που ο καθένας βλέπει από τη δική του σκοπιά) και τα βαθύτερα – στο βαθμό που υπάρχουν τέτοια – κίνητρα των ρεπουμπλικάνων, έχω την ειλικρινή απορία: πιστεύουν πραγματικά ότι με τον εκτοπισμό και τη σφαγή μερικών χιλιάδων ή εκατομμυρίων αμάχων θα εξαλείψουν οριστικά τη μουσουλμανική απειλή? Δεν φαντάζονται ότι μπορεί να συμβεί το αντίθετο? Ή μήπως δεν τους ενδιαφέρει, αφού κατά την όχι ακριβώς αβάσιμη εκτίμησή τους η Ευρώπη θα πληρώσει και πάλι τα σπασμένα? Την οποία Ευρώπη άμα λάχει θα εγκαταλείψουν όταν σφίξουν τα πράγματα, όπως έχει απειλήσει ο Τραμπ λέγοντας ότι έχει το ΝΑΤΟ γραμμένο?

  Reply
  1. Oannes December 13, 2023 at 6:09 pm

   Οι Ρεπουμπλικάνοι ειναι απλώς περισσότερο δέσμιοι του Ισραηλινού λόμπι απ’ όσο οι δημοκρατικοί, που επίσης είναι – το κόμμα τους εμφανίζεται “βαθειά διχασμένο” ως προς το φλέγον ζήτημα.
   Δεν νομίζω άλλωστε ότι άπαντες οι ανωτέρω ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο πέρα από την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου λόμπι, των αφεντικών τους του military-industrial complex [διαπλεκόμενων με αυτό, και με το πανίσχυρο επίσης ισραηλινό αντίστοιχό του], και φυσικά την επανεκλογή τους : με τη γειτνίαση των εκλογών, οι στόχοι αρχίζουν να αποκλίνουν ανάλογα με τις προς τήρησιν ισορροπίες.
   Η εκλογική “αριστερών” προσανατολισμών πελατεία των Democrats είναι παραδοσιακά αντι-ισραηλινή. Αντίθετα με εκείνη των Ρεπουμπλικάνων : για κάθε ένα Εβραίο σιωνιστή υπάρχουν 10 Χριστιανοί Ευαγγελιστές σιωνιστές. Για να μη το χοντρύνω λέγοντας ότι ο Σιωνισμός υπήρξε εξ αρχής χριστιανική υπόθεση, μισό αιώνα τουλάχιστον πριν την επίσημη διακήρυξη του από τον Herzl.

   Reply
   1. Oannes December 13, 2023 at 6:29 pm

    …Όταν λέω “χριστιανική”, εννοώ φυσικά ξεκινημένη από Χριστιανούς, χρηματοδοτημένους by you know who.

    Reply
 3. stcigar December 13, 2023 at 6:58 pm

  Καλά και στο (εδώ) αντισιωνιστικό στατόπεδο συναντάς από κνίτες μέχρι παλαιοημερολογίτες που σιγά μην τους πήρε ο πόνος για τους Παλαιστίνιους. Κατά πάσα πιθανότητα χαίρονται κιόλας που τους δόθηκε μια ουρανοκατέβατη ευκαιρία για ένα θριαμβευτικό “σας τα λέγαμε!”

  Reply

Leave a Reply