DELENDUS EST

Προσπαθώντας να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, κάνοντας κάποιες λογικές σκέψεις, θυμάται το point system που εφαρμόζεται στην κομμουνιστική Κίνα, για το οποίο μιλάγαμε δυο χρόνια πίσω [ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ MEDIA].
Μετά λοιπόν απ’ την «προκαταρκτική» εφαρμογή του [δωροδοκία των νέων ώστε να κάνουν το εμβόλιο και εν συνεχεία να αναμιχθούν με το πλήθος των παραθεριστών …και όποιος ζήσει] έχουμε πλέον το real thing, με το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αφιερώνω σε όλους εκείνους με τους οποίους έχουμε συζητήσει γι’ αυτόν, γνωστούς ή φίλους, και οι οποίοι με ανακαλούσαν στην τάξη όταν τον έβριζα.
Να επαναλάβω απλώς ότι …και η κατάρα μορφή προσευχής είναι. Κι όταν υπάρχει λόγος, όπως και η προσευχή, εισακούεται.
Στο πρότυπο του …Κάτωνα του Τιμητή
*, που μου τον θύμισε ο stcigar τις προάλλες, δεν βλάπτει για ένα διάστημα να ολοκληρώνουμε, αν όχι κάθε φράση, κάθε νοηματική ενότητα, μ’ αυτό το ρεφρέν:
«Ο Μητσοτάκης πρέπει να καταστραφεί».

* Για μεγάλο διάστημα, οι αγορεύσεις του Ρωμαίου συγκλητικού, ανεξαρτήτως θέματος, τελείωναν με τη φράση : «Carthago delenda est» – «Η Καρχηδών πρέπει να καταστραφεί». Ο Κάτων, βασικός υποκινητής του Τρίτου Καρχηδονιακού Πολέμου πέτυχε το σκοπό του : Η εχθρική πόλη ισοπεδώθηκε και οι κάτοικοί της εξανδραποδίστηκαν.

5
(Visited 99 times, 1 visits today)

9 Comments

 1. stcigar December 1, 2021 at 2:34 am

  Δεν ξέρω αν έχεις ποτέ αποπειραθεί να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά του εν λόγω με “βιογραφικά” κριτήρια – πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη φωτογραφία γενικά βοηθάει..

  Reply
  1. Oannes December 1, 2021 at 8:00 am

   Κάτι θυμάμαι να έχω κάνει κάποια στιγμή σε ένα κείμενο, μεταξύ αστείο και σοβαρού. Εννοείται ότι ακόμα και ένα ψυχολόγος θα καταλάβαινε τι γίνεται στην ψυχή ενός ατόμου με πατέρα τον Μητσοτάκη και στη σκιά της Ντόρας.
   Αλλά το τελευταίο που θέλω να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να “ψυχολογήσω” αυτό τον πούστη.
   Αυτό που Θέλω είναι να τον σβήσω.

   Reply
  2. Oannes December 1, 2021 at 9:41 am

   Sorry αν ήμουν κάπως “απότομος” πριν αλλά με πέτυχες σε παροξυσμό μίσους γι’ αυτό τον καριόλη. Δεν ήξερα ότι μπορώ να μισήσω τόσο πολύ άγνωστό μου άνθρωπο.

   Reply
   1. stcigar December 1, 2021 at 11:11 am

    Take it easy. Anyway κατά πολλούς το γενεαλογικό του δέντρο είναι λιγάκι συγκεγχυμένο..😉

    Reply
    1. Oannes December 1, 2021 at 12:13 pm

     Υποθέτω εννοείς τα περί
     …Τέρρη Χρυοού και Ντόρας. Θα υπηρχε περίπτωση να δώσω βάση για πλάκα έστω, αν δεν υπήρχε μια διαφορά ύψους της τάξεως του ..μισού μέτρου μεταξύ των imaginery parents του στρουθοκαμηλάνθρωπου. Του οποίου ο αληθινός πατέρας (παρατήρηση “εικαστικού” πάλαι ποτέ φίλου) έμοιαζε, κανονικά με καμήλα.

     Reply
 2. stcigar December 1, 2021 at 11:59 am

  Δεν ξέρω αν σε πιάνει τώρα η συγκεκριμένη διάταξη, αλλά προσωπικά είμαι σίγουρος ότι τα ηλικιακά όρια θα πέσουν. Στο είχα πει εξάλλου από την άνοιξη ακόμα ότι με τον α’ ή β’ τρόπο δεν θα το γλιτώσουμε στο τέλος..

  Reply
  1. Oannes December 1, 2021 at 12:07 pm

   ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΝΩ ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΑΛΛΑ Η 88ΧΡΟΝΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ 600 MINUS ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΤΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ. ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

   Reply
 3. stcigar December 1, 2021 at 12:19 pm

  Παρεμπιπτόντως ο Στραβελάκης αρρώστησε και το γύρισε πνευμονία δύο μέρες μετά την τρίτη δόση. Ασχέτως με το τι λέει ο ίδιος και οι γιατροί του, είμαι σίγουρος ότι συνέβη αυτό που σου περιέγραφα προχτές, ότι δηλαδή ο τύπος ήταν ήδη φορέας του ιού χωρίς να το γνωρίζει και το εμβόλιο τον επιβάρυνε περαιτέρω. Γιαυτό ποτέ ως τώρα δεν συστήνονταν εμβολιασμός εν μέσω επιδημίας. Μιλάμε για ολοκληρωτική ανευθυνότητα.

  Reply
  1. Oannes December 1, 2021 at 1:46 pm

   “Επέτρεψέ μου” να σε διορθώσω που έλεγε και ο Γιώργος Παπαδάκης. Όχι “ολοκληρωτική”. Εγκληματική και κτηνώδη.

   Reply

Leave a Reply