COVID 19 ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ : “ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ”

Η αισχρή εκστρατεία “ερχόμαστε για τα παιδιά σας”, όπως όλες του είδους, θα βασιστεί φυσικά που αλλού ; σε μια σειρά “νέων μελετών” που ως διά μαγείας ξεφυτρώνουν τη στιγμή ακριβώς που χρειάζονται.
Μια από αυτές μας παρουσιάζει φιλότιμα το
in.gr, με τη “φιλοτιμία” να περιλαμβάνει τα κραυγαλέα λάθη στα ποσοστά που επικαλείται [βλακεία; κακοήθεια; μπορεί κανείς να τα τσεκάρει και να επιλέξει τον “ενδεδειγμένο” τρόπο αντίδρασης]. Δεν χρειάζονται άλλωστε ιατρικές γνώσεις για να αξιολογήσει κανείς τη σοβαρότητα των ίδιων των συμπτωμάτων, εξ ων προωθείται ο οικουμενικός εμβολιασμός παιδιών από 6 μηνών με αδοκίμαστα εμβόλια.

Ιδού το κείμενο:
Η πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον κοροναϊό δεν εμφανίζουν μόνο τα τυπικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα ή δύσπνοια, αλλά ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει ότι αν και τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να αρρωστήσουν βαριά από Covid-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ, συνήθως έχουν μία πιο ήπια εξέλιξη της νόσου σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς και χαμηλότερη θνητότητα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συχνή απουσία τυπικών συμπτωμάτων στα παιδιά απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, καθώς και συχνή διενέργεια τεστ στους μαθητές.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν στοιχεία για
12.306 παιδιά με διαγνωσμένη Covid-19. Τα 672 (ποσοστό 5,5%) χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο και από αυτά τα 118 (18%) εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ενώ τα 38 (4%) διασωληνώθηκαν. Ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής σε ΜΕΘ και διασωλήνωσης ήταν ίδιος για τα αγόρια και τα κορίτσια.
Διαπιστώθηκε ότι το 18,8% των παιδιατρικών ασθενών ανέφεραν συμπτώματα πυρετού, κόπωσης, πόνων στους μυς ή στις αρθρώσεις, καθώς και διαταραχών όσφρησης ή γεύσης. Το 16,5% είχαν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα, δύσπνοια κ.ά.), το 14% γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, εμετό, διάρροια κ.ά.), το 8% δερματολογικά συμπτώματα όπως εξανθήματα και το 4,8% νευρολογικά (κυρίως πονοκεφάλους).

5
(Visited 110 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Oannes May 14, 2021 at 5:46 pm

   Παράνοια…
   Θα το ψάξω πάντως, γιατί, το ότι πολλοί που κατηγορούνται ως “ψεκασμένοι” δεν είναι, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι.
   Αν είναι αλήθεια αποτελεί ισχυρή ένδειξη για πολλά και διάφορα.
   Θα έχεις δει ίσως το post περί Covid και DARPA [Σεπτέμβριος]. Αν όχι,
   https://oannes.gr/test-covid-%ce%b7-darpa-%ce%bc%ce%b1%cf%83-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9/
   Thanks!

   Reply
  1. Oannes May 14, 2021 at 5:51 pm

   Ε ναι ρε παιδί μου, τι πάμε και σκεφτόμαστε για τους καλούς καγαθούς επιστήμονες που ζουν για να μας προστατεύουν…

   Reply
 1. stcigar May 14, 2021 at 5:55 pm

  Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως οι συνωμοσιολόγοι τους δίνουν ιδέες. Σαν κάτι καθηγητές πανεπιστημίου ή μεγαλοσυγγραφείς που απορρίπτουν επιδεικτικά ορισμένες ιδέες μαθητών ή θαυμαστών τους, για να τις παρουσιάσουν λίγο αργότερα σαν δικές τους.

  Reply
  1. Oannes May 14, 2021 at 6:07 pm

   Η διαστροφή των ατόμων είναι τόσο μεγάλη που για ένα concept σαν αυτό που περιγράφεις δεν θα απαιτείτο παρά το …ένα έκτο της.
   Ευτυχώς απαιτείται ταυτόχρονα και ένας βαθμός ευφυίας και ανεξαρτησίας σκέψης που θεωρώ ότι οι περισσότεροι δεν διαθέτουν. Ελπίζω να μην τσίμπησε την ιδέα κάποιος απ’ αυτούς, μόλις τώρα. 😊

   Reply

Leave a Reply