COVID ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Μετά την ΕΦΣΥΝ, τη σκυτάλη παίρνει ένας ακόμα στυλοβάτης της παραδημοσιογραφικής ανωμαλίας, ο ιστότοπος in.gr.
“Ρεπορτάζ” όπως αυτό και το προηγούμενο [βλ. post ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ] σε κάνουν να βγαίνεις κυριολεκτικά απ’ τα ρούχα σου – εκτός αν είσαι “κάτι” σαν τον Γ. Ψαριανό, ας πούμε. Καλό είναι, ως εκ τούτου, να “ελέγχεις το θυμικό σου” και να χειρίζεσαι το θέμα λογικά …όσο γίνεται.
Ο αξιοθρήνητος τρόπος με τον οποίο τελειώνει και αυτό το κείμενο, όπως το προηγούμενο “σε βάρος του 26χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.” δεν αφήνει αμφιβολίες για το διατεταγμένο της υπηρεσίας εκφοβισμού που εκτελούν τα παραπληροφορούντα media.
Θα είχα μεγάλη περιέργεια να διαβάσω τη …δικογραφία.
Καθότι, κατ’ αρχήν, δυσκολεύομαι να θυμηθώ από πότε έχει καθιερωθεί
να αποφασίζουν οι γιατροί αν θα παραμείνει κάποιος στο χώρο ενός νοσοκομείου ή όχι …αφήνοντάς τον μάλιστα να περιμένει ώρες σε κάποια αίθουσα αναμονής.
Σε περίπτωση μόλυνσης από κορωνοϊό, υπάρχει η πρακτική της καραντίνας, η οποία επιβάλλεται στον ασθενή – υπάρχει και τα γνωστό πρόστιμο σε περίπτωση παραβίασής της. Από που κι ως που μπορούν κάποιοι να σου δίνουν …εντολή να παραμείνεις στο νοσοκομείο για νοσηλεία; Κι από που κι ως πού το να φεύγεις, περιγράφεται σαν να “το σκας, αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα”;
Εννοείται ότι “βάζει το δαχτυλάκι της” εδώ η αγραμματοσύνη του “δημοσιογράφου”. Αλλά η κακοβουλία αυτού και των ομοίων του δεν κρύβεται πίσω απ’ την αμορφωσιά,ή την ηλιθιότητά τους.
Δυο λόγια άλλωστε ως προς την ίδια την διαδικασία της καραντίνας: οι μάσκες επιβάλλονται, υποτίθεται, για όλους, ακόμα κι αν έχουμε βγει αρνητικοί σε τεστ την προηγούμενη μέρα. Αυτό, γιατί μπορεί να έχουμε κολλήσει …την επομένη του τεστ και, όντας ασυμπτωματικοί, να μην το ξέρουμε. Όπως είπε μια από τις “ειδικούς” της τηλεόρασης: ο μόνος τρόπος να είμαστε σίγουροι είναι να κάνουμε τεστ κάθε μέρα.
Ας μη σταθούμε σε απορίες όπως “γιατί όχι κάθε ώρα;” ή “γιατί να υπάρχει κατ’ αρχήν το τεστ;” Ας πάμε ένα βήμα παρακάτω:
Η λογική της πανταχού παρουσίας μασκών, που προστατεύουν όχι εκείνους που τις φορούν αλλά τους γύρω τους, είναι μια λογική που θέλει τους πάντες να συμπερφέρονται σαν να είναι μολυσμένοι. Νομίζω άλλωστε ότι έχω ακούσει ακριβώς αυτή τη φράση από “ειδικό” [“πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να είμαστε μολυσμένοι”]. Αλλά και λάθος να κάνω, δεν αλλάζει τίποτα.
Το θέμα είναι το εξής: αν ούτως ή άλλως θεωρούμαι μολυσμένος, και ως εκ τούτου συμπεριφέρομαι δεόντως [φοράω μάσκα] τι νόημα έχει η καραντίνα;

3
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Reply