“ACTIVISTS” VS VAN GOGH : KΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ Γ******Α ΚΝΩΔΑΛΑ!

[Από το in.gr – ασχολίαστο όπως, σχεδόν, τα πάντα:] Επίθεση με ντοματόσουπα κατά του πίνακα «Ηλιοτρόπια» του βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Ακτιβίστριες για την κλιματική αλλαγή πέταξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα Heinz στο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, ανακοίνωσε η οργάνωση Just Stop Oil.
Βίντεο που αναρτήθηκε από την οργάνωση, η οποία έχει οργανώσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην βρετανική πρωτεύουσα, δείχνει τις δύο γυναίκες να πετούν την σούπα στον πίνακα, μία από τις πέντε εκδοχές του που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα επί τόπου στην Εθνική Πινακοθήκη σήμερα το πρωί αφού δύο ακτιβίστριες της Just Stop Oil πέταξαν ουσία σε πίνακα και στην συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter. Και οι δύο συνελήφθησαν για εγκληματική φθορά και διακεκριμένη καταπάτηση.

Να επισημάνω το όνομα της συζύγου του de facto Κλιματικού Τσάρου των ΗΠΑ και του Πλανήτη, John Kerry, ανενάως περιοδεύοντος με το σούπερ ρυπαντικό της ατμόσφαιρας ιδιωτικό του τζετ και παραδίδοντος διαλέξεις. Πρόκειται για την Teresa Heinz Kerry, κληρονόμο του αυτοκράτορα της Βιομηχανίας Τροφίμων John Heinz και προέδρου των φιλανθρωπικών [γέλιο…] οργανισμών Heinz Endowments και Heinz Family Philanthropies. Να ήταν άραγε συμβολική η επιλογή της συγκεκριμένης μάρκας τοματόσουπας απ’ τις δυο πατσαβούρες; Ή απλώς τις εφοδίασε ο boss απ’ το απόθεμά του;

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, να επαναλάβω απλώς τον τίτλο…

ΥΓ. Σε ερώτηση, πρόσφατα, γιατί δεν αναλαμβάνει κανείς να πείσει την Κίνα για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ο John Kerry απάντησε ότι η Κίνα έχει αναλάβει τη δέσμευση για την παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ως Νο 1 παραγωγός τους στον πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο …εκπληρώνει το χρέος της στην υπόθεση του Climate Change. Αλλιώς διατυπωμένο : αφήνουμε τους Κινέζους ανεξέλεγκτους σε ένα θέμα για το οποίο εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να λιμοκτονήσουμε, καθότι αποτελεί “θέμα ζωής και θανάτου”, και τους πληρώνουμε αδρά [τα δισεκατομμύρια με τα οποία οι Κινέζοι επιχειρηματίες λειτουργούν τα εργοστάσιά τους προέρχονται από την κυβέρνηση και, κυρίως, από “διεθνείς επενδυτές” ] ώστε να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία οι πολίτες μας αδυνατούν να αγοράσουν.

5
(Visited 95 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. Timothy Price October 14, 2022 at 11:19 pm

  They are all hypocrites. The protestors should have been naked. Oil is used in and to make the clothes they are wearing.

  Reply
  1. Oannes October 15, 2022 at 7:29 am

   They’re probably on John Kerry’s payroll. They even used Heinz tomato soup.

   Reply
   1. Timothy Price October 15, 2022 at 5:23 pm

    Idiots.

    Reply
 2. stcigar October 15, 2022 at 9:36 pm

  Εντωμεταξύ αυτό που τώρα ονομάζουμε κλιματική αλλαγή παλιότερα είχε διάφορα ονόματα μεταξύ των οποίων και το γνωστό: https://www.youtube.com/watch?v=NyrJ51FcV4E που περιέργως είχε θετική σημασία και σήμερα θεωρείται πολιτικά μη ορθό.

  Reply
  1. stcigar October 15, 2022 at 9:59 pm

   Από δω και πέρα η Ασία θα βρωμίζει τον πλανήτη με το αζημίωτο και η Ευρώπη θα τον καθαρίζει αμισθί. Για την πρώτη αυτό αποτελεί μια ευχάριστη γεωπολιτική αλλαγή, για τη δεύτερη μια δυσάρεστη κλιματική..

   Reply
   1. Oannes October 15, 2022 at 10:05 pm

    Κάπως [δηλ. …ακριβώς] έτσι.

    Reply
  2. Oannes October 15, 2022 at 10:04 pm

   Ένα άλλο θέμα το οποίο ουδείς έχει μελετήσει ενδελεχώς όσο χρειάζεται, ειναι η επίδραση στο κλίμα των ηλικακών κύκλων.
   Παρεμπιπτόντως, έχουμε μπει στην περίοδο ισχυροποίησης της ηλιακής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο του ’19 [ένα περίεργο πράμα] και το φαινόμενο συνεχίζει να ανεβαίνει, και να ανεβαίνει, και να μας πηγαίνει πίπα κώλο, μέχρι να να κορυφωθεί [solar maximum] το 2025 κι όποιος ζήσει.
   Δεν θυμάμαι πού έχω διαβάσει [ούτε το έχω ψάξει όσο θα έπρεπε – κάποια στιγμή θα το κάνω], ότι μια εντυπωσιακά μεγάλη σειρά “καθοριστικών” γεγονότων της ιστορίας έχουν συμβεί σε περιόδους solar maximum.

   Reply
   1. stcigar October 15, 2022 at 10:27 pm

    Μη μασάς. Άλλοι λένε ότι στην πραγματικότητα διανύουμε περίοδο ύφεσης της ηλιακής δραστηριότητας για να δικαιολογήσουν τη.. μη έλευση της πολυπόθητης καταστροφής. Κάτι σαν την πανδημία που απλώνεται και μαζεύεται κατά το δοκούν. Αν ποτέ ξανασυναντήσω ένα παλιό μου συγκάτοικο που σήμερα είναι world class expert σε θέματα ηλιακής φυσικής, θα τον ρωτήσω για το ζήτημα με την ελπίδα ότι θα μου πει την αλήθεια for old times sake. Η ανύπαρκτη πάντως προς το παρόν – αν και όχι εντελώς απίθανη στο μέλλον – υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί τη μικρότερη κατά τη γνώμη μου περιβαλλοντική απειλή. Άλλο πράγμα είναι να μολύνει τον πλανήτη μια μικρή λευκή μειψηφία και άλλο πράγμα να τον μολύνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί.

    Reply
    1. Oannes October 15, 2022 at 10:51 pm

     Καλά ως προς την υπερθέρμανση του πλανήτη το πράγμα είναι επιπέδου laughing stock. Υπάρχει μια στοιχειώδης αυξηση της θερμοκρασίας, μη εμπνέουσα φόβο παρά σε όσους τρων την προπαγάνδα των Αλ Γκορ, Τζον Βουλοκέρι. Και η ανθρώπινη συμμετοχη σ’ αυτό είναι μη ακριβώς προσδιορίσιμη και κατά πάσαν πιθανότητα [ή μάλλον βεβαιότητα] αμελητέα.
     Αυτοί που λένε για ύφεση της ηλιακής δραστηριότητας πάντως είναι απλεροφόρητοι – είναι “διασταυρωμένο” ότι κατευθυνόμαστε προς solar maximum.

     Reply
     1. stcigar October 15, 2022 at 11:19 pm

      Εννοείται ότι δεν επιμένω στο ζήτημα των ηλιακών κύκλων, περί του οποίου δηλώνω παντελώς άσχετος, μέχρι τουλάχιστο να μάθω τη άποψη του νεανικού μου φίλου, για τον οποίο δυστυχώς ακούω φήμες ότι έχει πάρει τον κατήφορο τελευταία, όπως και πολλοί άλλοι εξάλλου. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα πάντως κατά τη προφητεία του Μεγάλου Δασκάλου Παναγιώτη Κονδύλη αποτελεί το γεγονός ότι το καταναλωτικό πρότυπο που αποτέλεσε τον Δούρειο Ίππο της επικράτησης του δυτικού πολιτισμού έναντι όλων των υπολοίπων, έχει γυρίσει πλέον όχι απλώς εναντίον του – αφού τώρα το ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι έχοντας μάλιστα τα μέσα να το πετύχουν – αλλά εναντίον του πλανήτη συνολικά που για κακή τους τύχη δεν αρκεί για τόσους μαλάκες.

      Reply
      1. Oannes October 16, 2022 at 12:11 pm

       Είχα μια ελπίδα ότι κάτι μου είχε διαφύγει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πολυαντέχω τις ελληνικές ειδήσεις, αλλά…
       Ποιος Χίτλερ και ποιος Όργουελ, είναι εντελώς ασύλληπτο αυτό που βιώνουμε.
       Εννοείται ότι έχουν ήδη ξεπροβάλλει έξω διάφοροι …fact checkers, σε στιλ “για ποια αποκάλυψη μας λέτε, ποτέ δεν είχε μιλήσει η Pfizer περί περιορισμού της μεταδοτικότητας” κοκ.
       Το χειρότερο δεν είναι φυσικά η ερπετοπρέπεια των εν λόγω (όλη η επιχείρηση “γαμείστε τους ανεμβολίαστους” είχε βασιστεί στο χρέος μας στην κοινωνία) αλλά το ότι, ακόμα και τώρα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα βγει να τους υποστηρίξει.

       Reply
       1. stcigar October 16, 2022 at 12:48 pm

        Κατά τη γνώμη μου πάντως το θέμα των εμβολίων θα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Στη συνείδηση του κοινού θεωρούνται πλέον τόσο δεδομένα όσο η ασπιρίνη. Κανένας δεν θυμάται ποιες ήταν οι αρχικές τους υποσχέσεις και ποια τα πραγματικά τους αποτελέσματα. Η απροθυμία που παρατηρείται τελευταία για περαιτέρω δόσεις δεν οφείλεται σε κάποια νίκη των “αρνητών” και των “ανεμβολίαστων” αλλά στο γεγονός ότι όλοι έχουν εκπληρώσει το “καθήκον προς την κοινωνία” και ακόμα περισσότερο στις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα της πανδημίας τελείωσε.

        Reply

Leave a Reply