CHRISTINE LAGARDE IS ONE OF US…

Επί της ουσίας σχόλια επί του ψηφιακού νομίσματος, έχουμε κάνει προ πολλού – δεν φαίνεται να έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να συνεχίσουμε να κάνουμε. Να προσθέσω απλώς προς το παρόν ότι η “ανεπίσημη” προκήρυξή του [Οκτώβριος τρέχοντος έτους] γίνεται προς άγραν αντιδράσεων, με βάση τις οποίες θα αποφασισθεί η επόμενη κίνηση – ουδόλως αποκλειομένης φυσικά ως τέτοιας της πιστής εφαρμογής αυτών που λέει [κάτω] η κυρία Lagarde.
Αυτό στο οποίο αξίζει να εστιάσει κανείς για λίγο είναι οι
casual τόνοι του βίντεο. Είναι της ίδιας υφής / νοοτροπίας που χαρακτηρίζει την πανσπερμία συνομιλιών του Elon Musk με διάφορα διαδικτυακά non entities, με τα οποία “εκκοινωνιζόμενος” περνάει έντεχνα το ίματζ του guy next door, ιδιότητα με την οποία δεν έχει καμιά σχέση. Όπως και η κυρία Lagarde άλλωστε, παρά τις προσπάθειές της να μας πλησιάσει.
Η συγκεκριμένη τακτική αναμένεται να γενικευθεί, υποκαθιστώντας τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις μέσω των [υπό …αναδόμηση, βλ. προηγούμενο post] mainstream media.
Επικοινωνώντας μαζί μας απ’ την κρεβατοκάμαρά τους, με do-it-yourself μεθόδους, τα μέλη των ελίτ θα είναι πλέον, όχι μόνο unelected, όχι μόνο beyond criticism, αλλά και …literally
beyond reach.

7
(Visited 100 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. stcigar April 26, 2023 at 9:57 pm

  Κάτσε.. Πίσω της βλέπω κάτι παιδικά σχεδιάκια με καρδούλες και δε συμμαζεύεται και μια πινακίδα παρόμοιας φιλοσοφίας που γράφει peace? Αυτό τώρα δεν είναι λίγο.. cringe που λέει και η νεολαία!?

  Reply
  1. Oannes April 26, 2023 at 10:25 pm

   Κάπως έτσι. Δεδομένου του ότι το ον έχει δυο γιούς γύρω στα 30, υποθέτει κανείς ότι μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στις ερωτήσεις από το δωμάτιο κάποιου εγγονακίου της. Εκτός κι αν πρόκειται για σκηνοθεσία from scratch.

   Reply
  2. Oannes April 26, 2023 at 10:40 pm

   …Εκτός πια κι αν είναι …ξεμωραμένη σαν τον Biden.
   Μιλάμε ότι ως προς τον εν λόγω αναρωτιέμαι πώς πρέπει να αισθάνομαι : το πρώτο κείμενο όπου αναφέρεται ως Dementia Joe έχει δημοσιευθεί από δω προ των εκλογών, στις 25 Ιουλίου του 2020
   https://oannes.gr/joe-biden-%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%83/
   Σήμερα, 3 χρόνια μετά, και ενώ “κατέρχεται” για δεύτερη φορά, οι ψηφοφόροι του …αρχίζουν να αποστασιοποιούνται, δεδομένου του ότι σε περίπτωση επανεκλογής θα τερματίσει τη θητεία στα 86. Εν ολίγοις το τι παίζεται με τον τύπο, δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη.
   Και εν τω μεταξύ, όοολο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζεται εν πλήρει σοβαρότητι ως “προεδρος Biden” απ’ τα απανταχού μιντια.
   Μήπως αυτό δεν είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς σε τι πλανήτη – ανέκδοτο ζούμε;

   Reply
  3. Oannes April 26, 2023 at 10:52 pm

   …Από την άλλη, το ότι κατεβαίνει ξανά αποτελεί “καλό” και “κακό” νέο ταυτόχρονα – θα …αναπτύξω το θέμα Θεού θέλοντος,αύριο.

   Reply
   1. stcigar April 26, 2023 at 11:31 pm

    For what it’s worth ο Μπάιντεν είναι ξεμωραμένος hands down. Για τη Langard δεν μπόρεσα ομολογουμένως να εντοπίσω έγκυρες πληροφορίες, η παρουσία όμως των συγκεκριμένων διακοσμητικών σε μια συζήτηση περί αεριτζίδικου ευρωπαϊκού κρυπτονομίσματος καθιστά την όλη φάση ακόμα πιο cringe αν όντως αποτελούν έργο των ανύποπτων απογόνων της.

    Reply
    1. Oannes April 27, 2023 at 9:34 am

     Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση απ’ το δωμάτιο κάποιου εγγονακίου για το, όντως cringe, “πασιφιστικό” background – το οποίο ως στοιχείο προς σχολιασμό μου είχε διαφύγει. Κάτι του στιλ δηλ., έτυχε να είναι εκεί την ώρα της συνέντευξης και ως εκ τούτου την έκανε από κει. Στην καλύτερη περίπτωση.
     Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αποτελεί ένα είδος μηνύματος, του τύπου “για το αγγούρι που ετοιμάζεστε να φάτε στον κώλο, δε φταίμε εμείς αλλά ο καταστροφέας της ειρήνης Πούτιν”.

     Reply

Leave a Reply