BILL GATES : ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ

Τι λέει ο ποιητής – φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος; [στο πλαίσιο, σημειωτέον, της παρουσίασης του νέου βιβλίου του ‘Πώς να αποφύγουμε την επόμενη πανδημία’. Πράγμα που … επιτάσσει μια υποβάθμιση της κοβιδιανής εμπειρίας, μεθ’ ευχαριστιών στη Θεία Πρόνοια : «ήμασταν τυχεροί αυτή τη φορά» (…θα είμαστε όμως την επόμενη;)]
Δεν είχαμε αντιληφθεί, λέει, το επίπεδο θνητότητας, ούτε ότι η ασθένεια αφορά περισσότερο τους ηλικιωμένους… Ούτε ότι στην ουσία δεν διαφέρει από μια γρίπη.
Προσωπικά θυμάμαι να διαβάζω
εξ αρχής τις εκτιμήσεις σοβαρών επιστημόνων περί «θνητότητας» της τάξης, ακριβώς, του 0.2%, η οποία αφορούσε αποκλειστικά σχεδόν ανθρώπους γύρω στα 80, με άλλα λόγια στο στατιστικό προσδόκιμο ζωής. Ήταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες που …έπρεπε να προστατέψουμε, λες και οι ίδιοι δεν είχαν μυαλό να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Αυτά λέγονταν δίπλα στις τερατολογίες των τηλε-ειδικών περί 3.4% θνητότητας, οι οποίοι δεν έπαυαν να ειρωνεύονται και να «στηλιτεύουν» όσους τολμούσαν να αναφερθούν στον φοβερό κορωνοϊό σαν σε «γριπούλα». Και οι οποίοι, σε χρόνο dt, δέσποσαν στο δημόσιο διάλογο, διαγράφοντας κάθε αποκλίνουσα άποψη – όπως αυτή που εκφράζει ο κύριος Gates σήμερα, ας πούμε.
Από κει ξεκινώντας, εμβολιάζοντας όχι τους ευάλωτους ως έδει [;], αλλά, υποχρεωτικά σχεδόν,
τους πάντες, έχουμε φτάσει στην τρίτη προς τέταρτη δόση ενός εμβολίου αδοκίμαστου, με κάθε μια από αυτές να προκαλεί [έτι περαιτέρω] εξασθένιση του οργανισμού [δεν ξέρω κανέναν που να έχει κάνει τις δόσεις και να μην έχει ασθενήσει μια φορά τουλάχιστον, συμπεριλαμβανομένων 12χρονων παιδιών] συνοδευόμενη από πλήθος παρενεργειών, ως και θανατηφόρων. Ιδίως σε νεαρής ηλικίας άτομα, υποχρεωτικά η «εθελοντικά» [μετά από όργιο προπαγάνδας] εμβολιασμένα, τα οποία, στατιστικά, δεν διέτρεχαν ΚΑΝΕΝΑ κίνδυνο. «Παρεμπιπτόντως», έχουμε διαλύσει την οικονομική ζωή του πλανήτη.
Αισθάνομαι μελό και κοινότοπος, αλλά θα το ξαναπώ : εδώ δεν πρόκειται για «ανθρώπους που δεν ντρέπονται καθόλου», όπως έλεγε χτες αγαπημένο μου πρόσωπο.
Δεν πρόκειται
καν για ανθρώπους, αλλά για ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία πρέπει – θέμα επιβίωσης μιας στοιχειώδους ελπίδας για τον κόσμο – να πληρώσουν για όσα έχουν κάνει.
Και για όσα
εξακολουθούν να κάνουν : κανείς από τους «επιστήμονες» των πάνελ δεν λέει κουβέντα για τον πολίτη – ζόμπι που εξακολουθεί να περπατάει [the walking dead] ή να οδηγάει [the …driving dead], φορώντας μάσκα. Οι του είδους αποτελούν την πλειονότητα, ιδίως στις «γυναίκες», οι οποίες εννοούν να επιβάλλουν την πρακτική στα δύστυχα παιδάκια τους.
Το είχαμε ψυλιαστεί απ’ την αρχή ειδικά ως προς τις μάσκες : ότι είναι απ’ τα κύρια ζητούμενα, κι ότι είχαν έρθει για να μείνουν.
Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, οι «διά βίου εκπαιδευόμενοι» πολίτες έχουν εμπεδώσει πλέον το μήνυμα.

5
(Visited 83 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. dnk June 19, 2022 at 5:07 pm

  Κάνοντας κι εγώ την μικρή μου συνεισφορά στην υπόθεση(my two cents vs Bill’s billions😺)να αναφέρω ότι όταν το-“ανεπίσημο” και υποχρεωτικό για όλους-rapid test του διυλιστηρίου,στο οποίο περιστασιακά μπαίνω ως μέλος εξωτερικού συνεργείου,με “κατέδειξε”(την προπερασμένη Δευτέρα)ως “θετικό”, ο γιατρός ο οποίος κλήθηκε για τα περαιτέρω,αν και γραφειοκρατικά τυπικός,δεν ρώτησε ούτε και αναφέρθηκε σε οτιδήποτε σχετικό με εμβόλιο,εμβολιαστική κατάσταση κλπ.Γιατί άραγε;Χμμμ…

  Reply
  1. Oannes June 19, 2022 at 6:09 pm

   Πράγματι, ένα περίεργο πράγμα. Θα μπορούσε να σημαίνει έως και ότι δεν ήθελε να προοστεθεί στα στατιστικά μεγέθη ένα ακόμα περιστατικό θετικού εμβολιασμένου. Παρμεπιπτόντως, δεν ξέρω κανέναν, και εννοώ κανέναν, εμβολιασμένο που να μην έχει “νοσήσει”. Και οι εμβολιασμένοι που ξέρω είναι πολλοί – πάνω κάτω είναι όλοι όσοι ξέρω.

   Reply
 2. dnk June 19, 2022 at 7:12 pm

  Το συγκεκριμένο τέστ είναι “εσωτερική υπόθεση” στα πλαίσια της τύπου Βατικανού λειτουργίας του χώρου.Δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του αποτελέσματος για απόκτηση “πιστοποιητικού νόσησης” κλπ.Απ’ ό,τι έχω καταλάβει “επίσημη”, απο το ιατρικό staff,πίεση-παρότρυνση προς εμβολιασμό δεν υπήρξε,παρά μόνο η lifestyle τύπου τοιαύτη από διάφορα ” στελέχη”,”διευθυντές” and so on…

  Reply
 3. dnk June 19, 2022 at 7:28 pm

  Ξέχασα-σαν το γιατρό(;)-να αναφέρω ότι παραμένω ανεμβολίαστος…

  Reply

Leave a Reply