BIBILAS’ REVENGE

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΙΜΠΙΛΑ

Συνδυάζοντας πρωινό και ενημέρωση, μπορεί κανείς να πέσει στον …Φοίβο Κλαυδιανό [ένα από τους “δημοσιογράφους” που περιφέρουν τα “ελληνικά” και το “ταμπεραμέντο” τους στα μίντια] ενώ σχολιάζει την υπόθεση Λιγνάδη.
“Δυστυχώς η κυρία Μενδώνη δεν παραιτήθηκε τόσο καιρό, μιλώντας συνεχώς για φήμες…”
“Μα ήταν φήμες ρε Φοίβο, μέχρι τότε φήμες ήτανε”, ακούγεται η φωνή της λογικής διά στόματος
Οικονόμου… “το θέμα ξεκινάει όταν πάει στον Εισαγγελέα, μέχρι τότε είναι φήμες…”
“Στην κυρία Μπεκατώρου”, γκαζώνει περνώντας στην αντεπίθεση ο
Φοίβος Κλαυδιανός, “υπήρξε μια κατακραυγή του προσώπου που κατηγορούνταν, από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας [σ.σ εκεί δηλ. το πράγμα λειτούργησε με τον ενδεδειγμένο τρόπο…]. Σε τέτοια θέματα, οι πολιτικοί προϊστάμενοι λένε, στην άκρη μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση. Αυτό όχι μόνο δεν το έκανε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά καθυστερούσε σε σημείο να μπορούμε να μιλάμε, αν όχι για συγκάλυψη, για προσπάθεια αποσιώπησης. Γι αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη. Ούτως ή άλλως πρόκειται για μείζονα πολιτική κρίση, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Από κει και πέρα να δούμε κιόλας, αν ο κύριος Λιγνάδης πρόκειται για μοναχικό λύκο ή για μέρος ενός κυκλώματος…”
Για όσους δεν κατάλαβαν, και για να συνοψίζουμε: ενόσω δεν παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας σε μια υπόθεση, μιλάμε για φήμες. Άμα τη παρεμβάσει Εισαγγελέως …η δικαιοσύνη αποδίδεται με συνοπτικές διαδικασίες από τον κύριο
Κλαυδιανό και την παρέα του.
Το επιφανές μέλος της οποίας,
Ιωάννα Μάνδρου, παίρνει το λόγο βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους…
Η κυρία
Μάνδρου μιλάει για δυο άτομα που καταγγέλλουν ότι βιάσθηκαν από τον Λ. – βασικά το ένα, που ζει σήμερα στη Σουηδία και του οποίου η καταγγελία από την πρώτη στιγμή “εκτιμήθηκε ως αληθής” […;]. “Είναι ένα παιδί που υπέστη μια φορά αυτή τη φρικτή εμπειρία και το ‘βαλε στα πόδια, δεν άντεχε να μείνει στην Ελλάδα, πήγε στη Σουηδία, πρόκειται για σοβαρή καταγγελία, είναι ένας οικογενειάρχης…
“Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, η ανακρίτρια
αναγνωρίζει ότι τα θύματα είτε ακινητοποιούνταν, είτε ήταν ανίκανα να αντιδράσουν, λόγω λήψης ουσιών ή αλκοόλ”.
Έχει προηγηθεί ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι γείτονες καταγγέλλουν ότι …ανήλικα παιδιά [του τύπου “ασυνόδευτα προσφυγόπουλα”] πηγαινοέρχονταν στο σπίτι του Λ., και ότι οι οιμωγές που ακούγονταν την ώρα του βασανισμού τους παρερμηνεύονταν ως προερχόμενες από …θεατρικές πρόβες.
Η εισαγγελία έχει δεχτεί ήδη
σωρεία τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που ανυπομονούν να καταγγείλουν.
Η “είδηση” τώρα, γιατί προέκυψε και τέτοια απ’ το προγλωσσικό παραλήρημα της κυρίας
Μάνδρου, αφορά στο εξής: “σήμερα μεταβαίνει στην Εισαγγελία ο πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών, ο οποίος ευτυχώς είναι ικανός άνθρωπος, ο κύριος Μπιμπίλας, για να πάει ξεσκαρταρισμένες αυτές τις καταγγελίες, γιατί δεν μπορεί και η εισαγγελία να ασχοληθεί με ένα βουνό”…
Οικονόμου: “άρα εκεί θα πάνε υποθέσεις που έχουνε μια βαρύτητα”…
Μάνδρου: “ε βέβαια, γιατί οι καταγγελίες έχουν γίνει πλέον βουνό”…
Τουτέστιν […εγώ] : το ποιες υποθέσεις καταγγελιών θα προωθηθούν στον εισαγγελέα, εναπόκειται στη δικονομική ευθυκρισία του κυρίου Μπιμπίλα. Ο οποίος είναι δεδομένο ότι όντας επί σειρά ετών, δικαίως ή αδίκως, στα αζήτητα, δεν έχει ίχνος απωθημένου εναντίον συναδέλφων, ούτε και λόγους για να τους αντιπαθεί.
Οι “πληροφορίες” φυσικά της κυρίας
Μάνδρου απ’ την Εισαγγελία, αναφέρονται σε επικείμενη γενίκευση των καταγγελιών από πολλούς και διάφορους χώρους, και όχι μόνο απ΄ τον καλλιτεχνικό.
“Γιατί ο βιασμός είναι ένα διαταξικό φαινόμενο”.

3
(Visited 119 times, 1 visits today)

14 Comments

 1. stcigar February 22, 2021 at 1:21 pm

  Εντωμεταξύ θα είδες που κυνηγάνε τώρα και τον Μάνσον οι πρώην του για “κακοποίηση”.. Έτσι πως εξελίσσεται πάντως η κατάσταση, οποιοσδήποτε που έχει μετανιώσει για σχέση που είχε στο παρελθόν, μπορεί να κατηγορήσει τον πρώην του για βιασμό.

  Reply
  1. Oannes February 22, 2021 at 1:46 pm

   Αυτή φαίνεται να είναι η κεντρική ιδέα: αυτή τη στιγμή “εξοπλίζεται” το σύνολο του γυναικείου και gay πληθυσμού με το απόλυτο εργαλείο καταστροφής προσωπικών εχθρών …και της κακούργας κενωνίας ολόκληρης.
   Είναι σαφές ότι οι μόνοι απ’ τους οποίους αναμένεται αντίδραση, και με τους οποίους πρέπει να ενώσει κανείς τη φωνή του, θέλοντας και μη [τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι, όταν με πιάνει το αγωνιστικό μου] είναι άτομα με “παρωχημένες απόψεις” περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας.
   Αυτοί εδώ πχ. που παρακολούθησα λίγο από μια μαραθώια τηλε-συζήτηση-ανταλλαγή απόψεων που είχαν χτες το βράδυ.
   https://www.youtube.com/watch?v=0kZih3msftw. Κοινοτοπίες κυρίως, αλλά το θέμα είναι ότι σκέφτονται να προχωρήσουν σε δράσεις, as in ομαδικές μηνύσεις και τα συναφή. Αυτό κάπως με άγγιξε, καθότι η σκέψη μου είχε πρωτοέρθει στο μυαλό ακούγοντας το Χρυσοχοϊδι να απειλεί τους διατυπώνοντες “ψεκασμένες θεωρίες στα social media”. Βέβαια εκεί που ακούς μια σωστή κουβέντα, εμφανίζονται απ’ το πουθενά κάτι αναφορές σε “ανθέλληνες” και …“κίναιδους” και τα γαμάνε όλα.

   Reply
  2. Oannes February 22, 2021 at 2:20 pm

   …συμπλήρωμα στο προηγούμενο, στο προηγουενο link https://www.youtube.com/watch?v=0kZih3msftw ξεκινώντας από το 3.49.15 ειναι ένας λίαν συμπαθής τύπος που μιλά μετά λόγου γνώσεως. Έχει διατελέσει πλην άλλων …ιατρικός επισκέπτης και λέει ενδιαφέροντα πράγματα, επί της ουσίας πράγματα που έχω μάθει από εσένα.

   Reply
 2. stcigar February 22, 2021 at 2:31 pm

  It’s a losing battle I’m afraid. Σε κάποιο βαθμό εξάλλου στους “ακροδεξιούς”, “ψεκασμένους” κλπ κολλάει και η θεωρία του σταματημένου ρολογιού που δύο φορές τη μέρα δείχνει την ώρα επακριβώς. Άσε κιόλας που οι δικές τους παλιότερες υπερβολές είναι που μεταμόρφωσαν τους διάφορους social warriors σε λυσσασμένα σκυλιά.

  Reply
  1. Oannes February 22, 2021 at 2:37 pm

   Από την άλλη φοβάμαι μήπως, παρά τα δίκια μας, μετατρέπουμε ένα θέμα ποσοτικό [χρειάζεσαι “τόσο” κόσμο για να δημιουργήσεις κρίσιμη μάζα] σε ποιοτικό. Στο κάτω κάτω, τον καιρό που η κατάσταση ελεγχόταν απο εκείνους, υπήρχαν περιθώρια. Τώρα, μ’ αυτούς εδώ, εξαφανίζονται ταχύτατα.

   Reply
 3. stcigar February 22, 2021 at 2:39 pm

  Όσον αφορά το θέμα του κορωνοϊού πάντως, προσωπικά ποτέ δεν έχω πει τίποτα πρωτότυπο. Στοιχειώδεις ιατρικές κοινοτοπίες που ξαφνικά οι γιατροί εγκατέλειψαν σε μας τους ψεκασμένους, για να υιοθετήσουν σύσσωμοι τον πιο ακραίο κομπογιαννιτισμό.

  Reply
  1. Oannes February 22, 2021 at 6:02 pm

   Ανεξαρτήτως αυτού, εγώ κάποια πράγματα τα αγνοούσα. Οι γιατροί είναι γνωστό πού υπακούν, αντί της επιστήμης τους, στις μέρες μας.

   Reply
 4. stcigar February 22, 2021 at 3:04 pm

  Δεν ξέρω αν το θέμα είναι πράγματι ποσοτικό, από τη στιγμή μάλιστα που η καταπίεση προέρχεται από μια αισχρή μειοψηφία. Βασικά δύο άτομα σε καίριες θέσεις θα έφταναν για να λήξουν το θέμα την επομένη. Φαντάσου για παράδειγμα τον Φάουτσι και τον Γκέιτς σε μια κρίση συνείδησης να βγαίνουν και να λένε σας κοροϊδέψαμε, μετανοούμε και τα σχετικά. Μην ξεχνάμε ότι ο Βέιντερ είναι που ξέκανε τον Αυτοκράτορα και όχι ο ταλαίπωρος ο Λουκ που πήγαινε με το σταυρό στο χέρι. Έλα όμως που μόνο στα έργα γίνονται αυτά. In the real world.. no one ever came back from the dark side.

  Reply
  1. Oannes February 22, 2021 at 6:11 pm

   Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ποσοτικό. Το μόνο που φοβούνται τα όντα είναι η λαϊκή κατακραυγή [όλο αυτό είναι και ένα τεστ ταυτόχρονα]. Σε λίγο αν συνεχιστεί έτσι, δεν θα φοβούνται ούτε αυτό.
   Πολύ ευχαρίστως να συμμαχήσω με τον mr. Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια, αν είναι να ξεφορτωθώ μέσω αυτού …Τσιόδρες και Μπιμπίλες. Οι τύποι έρχονται πλησίστιοι, και δεν έχουν ιερό και όσιο. Literally and metaphorically.

   Reply
 5. stcigar February 22, 2021 at 6:47 pm

  Μακάρι νάναι τελικά ποσοτικό το ζήτημα, γιατί τελευταία έχει όντως αυξηθεί το ποσοστό των δυσαρεστημένων. Προσωπικά πάντως ποτέ δεν είχα προκαταλήψεις απέναντι στους “εθνικόφρονες” – και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για κάποιον σαν κι εμένα που προέρχεται από ακραιφνώς ελληνορθόδοξο-βασιλοχουντικό περιβάλλον αποτελούμενο μάλιστα ως επί το πλείστον από ανθρώπους έντιμους και ηθικούς μέχρι κοροϊδίας..

  Reply
  1. Oannes February 22, 2021 at 7:35 pm

   Μα …έτσι είναι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αυτού του χώρου. Decent people. Κι άσε τους καραγκιόζηδες να λένε περί “φασιστών” και πράσινα άλογα.
   Είμαι βέβαιος ότι πολύ πιο εύκολα ένας τέτοιος άνθρωπος θα έδειχνε κατανόηση για τον “κίναιδο” και τον “ανθέλληνα”, απ’ ότι οι της “νέας κανονικότητας” για …εμάς, ας πούμε.
   Οι τύποι είναι, για να χρησιμοποιήσω λαβκραφτική ορολογία …”καταραμένα ανώμαλοι” [όχι με την σεξουαλική έννοια]

   Reply
 6. Εmmanouel February 23, 2021 at 8:51 am

  Για ριξε μια ματια σ αυτον εδω τον ‘ψεκασμενο”.. Λεει δυο πραγματα σωστα.
  https://www.facebook.com/adalisgeo/posts/4025113330878827

  Υπαρχουν ερωηματικα στην υποθεση.. Αν υπαρχει κυκλωμα παιδεραστιας που πιανει κι αλλους μεγαλοσχημους απ ολο το πολιτικο-καλλιτεχνικο (και των ΜΚΟ μην ξεχνιομαστε που ειναι ομορος χωρος μ αυτους) φασμα εξηγειται καπως και γιατι εχει στοχοποιηθει η Μενδωνη, ωστε με μια πιθανη παραιτηση της ο κοσμος να αισθανθει οτι υπαρχει “καθαρση” κι οι υπολοιποι να την βγαλουν λαδι. Κοντολογης να πληρωσει το μαρμαρο (πιθανως και οικειοθελως ) η Μενδωνη και να βγουν απ το καδρο οι υπολοιποι.. Το χειροτερο σεναριο (και τραβηγμενο εντελως απ τα μαλλια ) ειναι ολη αυτη η ιστορια να ειναι δακτυλος εκβιασμου της κυβερνησης απο ξενη ‘υπηρεσια” για να την πιεσει να συμμορφωθει σε αλλα ζητηματα (πχ ελληνοτουρκικα).
  Το πιο ανωδυνο για μενα θα ηταν ο Λιγν. να δρουσε μονος του κι ολο αυτο να ληξει με διαφορες ηθικοπλαστικες κορωνες της αντιπολιτευσης και ξεκατινιασματα στον ευρυτερο χωρο του πολιτισμου.. Κλα’ι’ν μα’ι’ν δηλαδη..
  Εχει πλακα παντως.. Μπορει να μην επεσε η κυβερνηση απ τον covid , ουτε απ τα ελληνοτουρκικα, ουτε απ το μεταναστευτικο κλπ , αλλα μπορει να πεσει (η’ τουλαχιστον να υποστει φθορα ) απ τον ..κωλο του ΛΙγναδη ! Τι ζουμε .. χα χα !

  Reply
  1. Oannes February 23, 2021 at 10:15 am

   Θα το τσεκάρω. Ρίξε μια ματιά στο κειμενάκι που μόλις ανέβασα: η δεύτερη σημείωση έχει σχέση μ΄αυτά που γράφεις…

   Reply
  2. Oannes February 23, 2021 at 11:25 am

   Το διάβασα. Λέει πράγματα σωστά και ενδιαφέροντα, αλλά προσεγγίζει και αυτός την υπόθεση “σεξουαλικές εκδουλεύσεις στον καλλιτεχνικό χώρο” λες και αποτελεί θέμα …πολιτικής ρύθμισης και όχι εγγενές στοιχείο του χώρου και γενικότερα …της φύσης του ανθρώπου. Σκοπίμως έχουν ανακινήσει κάποιοι αυτή την υπόθεση, ξέροντας ότι δεν υπάρχει λύση, ότι αυτό το πηγάδι δεν έχει πάτο. Έχουνε βρει το μήνα που θρέφει τους έντεκα. Ετοιμάζω “θέμα” επί του …θέματος.

   Reply

Leave a Reply