TIK TOK & “BIDEN ADMINISTRATION”

Ως γνωστόν, ο νέος μπαμπούλας της διεθνούς σκηνής, σε αγαστή συνεργασία με τους καθιερωμένους [Covid, Climate Change] ακούει στο όνομα «Vladimir Putin». Ο κόσμος μαθαίνει να τον μισεί με αυξανόμενη μανία, δίνοντας διέξοδο στα καταπιεσμένα αισθήματά του για το κοσμοϊστορικών προδιαγραφών έγκλημα της «διαχείρισης» μιας κατ’ αρχήν φανταστικής πανδημίας. * Οι ένοχοι, οι ίδιοι που φρόντισαν για τη μεταμόρφωση σε μπαμπούλα ενός απλού, μέχρι πρότινος, «δικτάτορα», τροφοδοτούν το μίσος, με «ειδήσεις» γεμάτες νούμερα μη εξακριβώσιμα, με έμφαση στην «ηρωϊκή αντίσταση» του ουκρανικού στρατού ** και σε εικόνες ερειπίων και μανάδων με παιδάκια που κλαίνε. Αν προσέξει κανείς, θα δει ότι αυτές αφορούν ένα εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό στιγμιοτύπων, δοσμένων από εναλλακτικές οπτικές γωνίες «χάριν ποικιλίας» [στο πρότυπο των κινηματογραφικών blockbusters] και βαλμένων σε ατέρμονη ανακύκλωση. Αυτό όταν δεν μιλάμε για εικόνες από άσχετες χρονικές στιγμές / τοποθεσίες.
Το μόνιμο σύνθημα αφορά στην αποκλειστική ευθύνη του «μπαμπούλα» για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Είναι ο Putin που φταίει για τον
πληθωρισμό [όχι τα πακέτα των trillions προς βοήθεια των κατεστραμμένων «από την πανδημία»], για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, και για το ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναζητά ενεργειακή διέξοδο σε χώρες …παραδοσιακά φιλικές όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα.
Το νέο επικοινωνιακό όπλο [των υποβολέων] του «Προέδρου Biden» είναι οι
…Tik Tok influencers. Η ιδέα ήταν να κληθούν κάποιοι απ’ τους «σταρ» του μέσου στον Λευκό Οίκο, για ενημέρωση και ένταξή τους …στον αγώνα εναντίον της παραπληροφόρησης. ***
Για όσους δεν έχουν μια εικόνα του σε τι αφορά η [κινεζικών συμφερόντων] πλατφόρμα, να η ευκαιρία. Μπορούν να ξεκινήσουν απ’ την πολιτική ανάλυση της «influencer»
Ellie Zeiler [10.000.000 followers]. Για να καταλάβουν ότι η “Biden Administration” βρήκε επιτέλους το επικοινωνιακό μέσο που της ταιριάζει.

* Σε μας εδώ το έγκλημα συνεχίζεται, με την κατάληξη μη επί του παρόντος ορατή. Συμπεριλαμβανομένων των προστίμων για ανεμβολίαστους χαμηλοσυνταξιούχους, χρήζοντες …ενισχύσεως κατά τ’ άλλα.

** Ο «ηρωισμός» συνίσταται στο κρύψιμο πίσω από αμάχους, οι οποίοι εμποδίζονται να εκκενώσουν τις πόλεις ακολουθώντας τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» που παραχωρεί ο ρωσικός στρατός, με το επιχείρημα ότι οι περισσότεροι οδηγούν προς την εχθρική χώρα. Αυτό, όταν η πρώτη [και …τελευταία] επί του θέματος ανακοίνωση του ΟΗΕ ήταν ότι οι άμαχοι έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους που θέλουν…

*** Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην κυβερνητική προσέγγιση του ουκρανικού, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης που συστηματικά ασκήθηκε στον Ρώσο πρόεδρο, ή του ζητήματος των αμερικανικών εργαστηρίων, κατηγορούνται όχι απλώς ως παραπληροφορούντες, αλλά ως προδότες, από τους ίδιους liberals που δυσφημίζουν τη χώρα σαν «συστημικά ρατσιστική» και «ξενόφοβη», κάνοντας ό,τι μπορούν για να γονατίσουν την μεσαία τάξη, πρώτα με τον «θανατηφόρο ιό» και τώρα με το προσωποποιημένο κακό – ρωσικό μπαμπούλα.     

2
(Visited 79 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. EMMANOUEL March 16, 2022 at 4:09 pm

    Ο Πουτιν ειναι επαληθευση του διαχρονικου στιχου του Καβαφη περι βαρβαρων που ητο κι αυτοι μια καποια λυσις ..
    Αυτο που κανει μεγαλη μεριδα του κοσμου να βλεπει ακομα με καποια συμπαθεια τον Πουτιν , παρ ολο που δεν συμφωνει στην πραγματικοτητα μ οτι γινεται , ειναι η απυθμενη υποκρισια εμας των Δυτικων .. Χθες ας πουμε κατα τυχη επεσα πανω σε μια συζητηση με καποιον Αγγλο πολιτικο στο BBC που ‘ανακαλυψε” ξαφνικα οτι το Λονδινο ειναι τοπος ξεπλυματας εκατομμυριων Ρωσσων ολιγαρχων ! Τα ιδια εχουν αρχισει να λενε τωρα και για την Κυπρο.. Δηλαδη ελεος καπου !

    Reply
    1. Oannes March 16, 2022 at 5:25 pm

      You can say that again.
      Το θέμα πάντως δεν έχει να κάνει με συμπάθειες ή μη, τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Ο τύπος έπρεπε να κάνει την κίνηση, δεδομένου του ότι οι Δυτικοί τον έχουν παραστριμώξει [συγκέντρωση συγκεκριμένων ΝΑΤΟϊκών οπλικών συστημάτων νέας τεχνολογίας απ΄την κυβέρνηση των Ουκρανών γκάνκγστερ κτλ.] και το πράγμα είχε φτάσει στο μη περαιτέρω. ΣΚΟΠΙΜΩΣ άλλωστε το έκαναν, εν γνώσει τους ότι θα αντιδρούσε, ώστε την επερχόμενη εξ αιτίας τους [αντιμετώπιση “πανδημίας”, κόλημμα με πράσινη ενέργεια] κρίση να τη φορτώσουν σ’ αυτόν.
      Και …το να λένε ο,τιδήποτε για οποιονδήποτε, άτομα σαν τους Αγγλοαμερικανούς [πρώτοι καθιέρωσαν το δόγμα του ολοκληρωτικού πολέμου = βομβαρδισμοί αδιακρίτως πολιτικών και στρατιωτικών στόχων, ο Χίτλερ ακολούθησε, με πολύ “ηπιότερα” αποτελέσματα – για να μη μιλήσουμε για ατομικές βόμβες] και τους λοιπούς Ευρωπαίους, οι οποίοι μέχρι και τη δεκαετία του ’60 εκτελούσαν γενοκτονίες επί αφρικανικού εδάφους, και αφήνουμε κατά μέρος διάφορα Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβίες etc. …ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.
      Και πάλι κύριος είναι ο “κοντός” [στον οποίο δεν έχω αδυναμία, αλλά εκτιμώ το μυαλό και τη θέλησή του]. Τα περί “καταστροφών πόλεων” και “δολοφονίας αμάχων” έχουν ένα άρωμα fake news corona – style, check προηγούμενο post.

      Reply
    2. Oannes March 16, 2022 at 5:45 pm

      Επίσης ρίξε μια ματιά σ’ αυτή την ταινία που είχα ανεβάσει προ διετίας, μιλάμε για “must -see” όσον αφορά τα θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. φαντάσου ότι παραγωγός [όχι σκηνοθέτης] είναι ο Michael Moore – σημαία των Democrats, και εντούτοις, προς τιμήν του, μιλαμε για απίστευτο ξεμπρόστιασμα, “με διευθυνσεις και ονόματα”.

      Reply

Leave a Reply